Dumitru Draghici si lupta pentru cadavre

cap3.jpg„Noi nu vrem să facem nuntă, ci vrem să ne îngropăm o persoană dragă. Suntem distruşi, a fost un accident urât şi acum trecem şi prin asta"

Moartea tragică a Georgetei Luţă a ajuns să se transforme într-un imens scandal. Chiar dacă trupul femeii, care şi-a găsit sfârşitul într-un accident de autobuz, abia se răcise, cei care se ocupă de Cimitirul Central şi de morga din incinta acestuia au lăsat la o parte orice urmă de umanitate şi s-au luptat intens, prin mijloace ce frizează cu ridicolul, pentru a pune mâna pe trupul neînsufleţit.

Mai exact, este vorba despre angajaţii societăţii Clares SRL, patronată de Dumitru Drăghici. Societatea a parafat cu municipalitatea, un contract de prestări servicii care prevede să se ocupe numai de curăţenia şi paza Cimitirului Central. Este adevărat, durata înţelegerii este nedeterminată, însă nu se spune nicăieri că Drăghici ar fi stăpân peste locul de odihnă veşnică. Însă, se pare că treaba nu este văzută aşa şi de cel care face curăţenie în Central. Mai precis, apropiaţii Georgetei Luţă, sfâşiaţi de durere, au început să se ocupe de toate cele trebuincioase înhumării creştineşti. Au contractat serviciile unei firme de pompe funebre, de la care au achiziţionat şi sicriul. Mai departe, am aflat povestea din gura prietenului cel mai bun al fiului decedatei, Daniel Curelea.

„Suntem distruşi"

Vizibil îndurerat, bărbatul a povestit calvarul prin care au trecut până au reuşit să-i aducă rămăşiţele pământeşti ale Georgetei Luţă la cimitir. Comentariile sunt de prisos: „Am fost la spital, la morgă, ca să ridicăm decedatul. Acolo ni s-a spus că trebuie să ne ducem la poliţie pentru a lua o adresă către medicina legală şi să-l căutăm pe un anume domn Dan şi nu mai ştiu cum (n.r. Eremia). M-a trimis direct la ţintă. Ne-am întors aici, l-am găsit şi pe domnul Dan, care a spus că trebuie să ne ducem să luăm coşciugul de la Clares, de la el, de aici, şi mi-a arătat cu degetul magazinul. Eu i-am spus că nu avem nevoie de coşciug şi de altceva pentru că sunt deja plătite în altă parte. A fost curios de la cine am luat şi i-am zis că de la o altă firmă şi nu contează de la cine pentru că noi am venit să facem autopsia ca să putem să luăm mortul. Şi atunci a început problema. A degenerat într-un mic scandal la care a fost de faţă şi domnul Dumitru Drăghici, care a plecat la un moment dat şi a început să-mi spună că nu poate să facă autopsia pentru că are alte priorităţi, dar că în două ore vor termina şi se vor ocupa şi de cazul nostru. După două ore, m-am dus înapoi şi unul mic, slăbuţ, cu mustaţă m-a întrebat ce caut acolo şi cu cine sunt acolo. Şi i-am zis că suntem cu doamna Luţă, iar el mi-a spus că decedata noastră nu era pe lista lor - şi aşa, din scandal în scandal, cu toate variantele încercate dar fără rezolvare, am fost obligaţi să cumpărăm sicriul de la ei. Până să aleg sicriul de la Clares, maşina era plecată la morga spitalului să aducă decedatul aici. Asta este cruda realitate. Noi nu vrem să facem nuntă, ci vrem să ne îngropăm o persoană dragă. Suntem distruşi, a fost un accident urât şi acum trecem şi prin asta".

colaj2.jpgLacrimi şi durere

Povestea a fost susţinută şi de cuscrul victimei accidentului rutier. Singurii care nu vor să spună adevărul şi care neagă faptul că astfel de cazuri sunt frecvente în Cimitirul Central sunt tocmai angajaţii firmei Clares. Întâlnit din întâmplare în faţa morgii cimitirului, Dumitru Drăghici nu a făcut altceva decât să ţipe la reprezentanţii cotidianului nostru şi a refuzat orice dialog legat de această temă. Pe de cealaltă parte, Dan Eremia, despre care am aflat că este administratorul morgii, nu a dorit să facă nicio declaraţie oficială. Însă, neoficial a început să se plângă de munca grea pe care o fac şi că este normal ca de la ei, care prestează toate serviciile „murdare", cum ar fi autopsia, să se ia şi sicriul. Că doar alţii nu mai au voie să trăiască pe lângă afacerea lui Drăghici, am completa noi. În urma acestei bătălii pentru un cadavru nu a rămas decât o familie suferindă, care a trebuit să alerge în toate părţile numai pentru a se asigura că persoana dragă, moartă într-un tragic accident, îşi va găsi pacea veşnică. Şi o va face, din păcate, în Cimitirul Central, în sicriul lui Drăghici.

{mos_ri:Dumitru Draghici}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marcela

16 Oct, 2009 12:59

Este adevarat tot ce se spune despre aceasta societate. Am patit-o la moartea mamei mele cind soferul masinii care a venit sa ia lumea care insotea decedata, tipa si se comporta ca un zbir, sa ne grabim ca el trebuie sa fie prezent si in alta parte, de nu stiam pe unde sa alergam mai repede in loc sa ne plingem mortul plecat dintre noi.Parca ne facea o favoare, pe banii nostri ca a venit, cu o masina ca vai de ea, de ne era rusine ca nu am dat mai multa atentie acestui serviciu.

Kostel

16 Oct, 2009 09:15

Sunteti patetici!!!Casa Albastra cotizeaza bine la voi fratilor....deja e prea evident....cred ca va e foame..... mai vindeti exact 17 ziare pe zi.....bine v-a facut Mazare!!!!!

cititor

16 Oct, 2009 09:12

multa lume am auzit ca serviciile funerare le sunt impuse de acest cioclu: tamaiere, transport etc. nu inteleg cum de nu i se reziliaza contractul cu primaria. primaria ar putea crea o societate pt aceste servicii si ar castiga o gramada de bani pt oras. o inmormantare incepe undeva pe la 3000 ron si se poate termina la 15000 ron.

becali

16 Oct, 2009 08:30

nenorocitu de dan asta de la morga o sa ai viata grea in constanta.o ai promisa de la multi talharule.si tu si draghici.ai suparat lume multa la necaz si asta nu se uita!!!!!

Articole asemanatoare

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 523

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 387

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 300

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 480

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 644

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 608

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 542

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 778

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 600

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 597

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 541

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 493

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 815

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 658

Firme Constanța Adunare Generală a Asociaților și modificări în contextul decesului unui asociat la Lex Trans SRL

27 Feb 2024 623