EcoChampions la Liceul Teoretic George Călinescu

Calinescu_liceul_Calinescu.jpgIeri, la Liceul Teoretic George Călinescu a avut loc o activitate pe teme de ecologie.

Astfel, membrii Clubului de Ecologie Zelena Ruze, participanţi la cea de-a doua ediţie a Proiectului Educaţional Ecochampions, au împărtăşit colegilor lor experienţele şi cunoştinţele acumulate în anul şcolar 2011- 2012. Activitatea a presupus expunerea principalelor momente şi acţiuni ale acestei ediţii - activităţi de ecologizare, o tabără de vară, prezentări Power Point, expoziţii culinare. De asemenea, activitatea a mai avut un scop: recrutarea de noi membri, în vederea asigurării continuităţii funcţionării Clubului de Ecologie din şcoală.

EcoChampions este un proiect educaţional realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în judeţul Constanţa. Prima ediţie s-a desfăşurat pe perioada anului şcolar 2010-2011 în 10 şcoli şi licee din localităţile Constanţa, Cogealac şi Fântânele. Au fost create cluburi de voluntari care, la finalul proiectului, au propus şi implementat propriile lor proiecte de voluntariat. Astfel, proiectul a venit în întâmpinarea nevoii de instruire şi canalizare a abilităţilor elevilor de a se implica activ în dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc.

Cei peste 200 de elevi de gimnaziu şi liceu implicaţi şi-au dorit să continue proiectul şi în anul şcolar 2011-2012, fiind conştienţi de schimbările pe care le pot produce în comunitate. La această primă ediţie, elevii călinescieni şi-au adjudecat Marele Premiu. Cea de-a doua ediţie a proiectului EcoChampions şi-a propus să contribuie şi mai mult la dezvoltarea culturii voluntariatului în comunitate, însă la un nivel care a permis formarea unei mase critice de voluntari tineri care au avut iniţiativa şi i-au mobilizat pe cei din jurul lor să se implice în rezolvarea problemelor locale: sociale, de mediu, culturale. „Pe termen lung, scopul proiectului este să ajute tinerii cu abilităţi de lider să creeze structuri funcţionale care să implementeze proiecte în beneficiul comunităţii locale. Proiectul este realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în parteneriat cu Inspectoratul judeţean Constanţa şi Organizaţia Mare Nostrum, iar in cadrul liceului este coordonat de doamna profesoară de geografie Emel Derviş", a explicat consilierul de imagine al liceului, prof. Janetta Bărăitaru.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 362

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 647

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 581

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 642

#citeșteDobrogea Un amiral sacrificat

26 Mar 2024 518

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 684

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 372

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 531

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 Mar 2024 515

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1052

Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman" închiriază un spațiu cu destinaţia chioşc alimentar

21 Mar 2024 558

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 525

Angajări Constanța Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia angajează secretar. Nu se cere experiență

18 Mar 2024 710

Polițiștii, prezenți la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța

16 Mar 2024 642

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 684