Social

„El vesteşte-n toata ţara că soseşte primăvara!“ De 1 Martie, la Constanţa, mărţişoare inedite (galerie foto)

Mărţişoare, broşe, brăţări, pandantive, flori şi decoraţiuni, felicitări, dar şi alte obiecte, toate lucrate manual, pot fi găsite la târgurile deschise în municipiul Constanţa. Ziua de 28 februarie va fi una aglomerată pentru comercianţii de mărţişoare, ale căror tarabe vor fi luate cu asalt de copii, tineri, domni şi doamne. Toţi vor veni pentru a alege mărţişoare speciale, pe care le vor oferi persoanelor dragi.
 
La târgul de la Muzeul de Artă Populară Constanţa se vând mărţişoare din argilă uscată la aer, broderii manuale cu flori, fluturi, buburuze cusute pe pânză, dar şi mărţişoare din lemn pictat sau din sticlă. Artizanii de mărţişoare au scos pe tarabe cele mai frumoase şi inedite creaţii, încercând să aducă în faţa cumpărătorilor obiecte unicat, menite a se adapta la tendinţe, dar care nici să nu se îndepărteze de tradiţie. Însă adevăratul mărţişor nu există fără şnurul alb-roşu, cel care păstrează semnificaţia iniţială.
 
Şi pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa a fost deschis un alt târg, la care participă zeci de expozanţi, majoritatea cu mărţişoare. Şi pe tarabele lor găsiţi astfel de obiecte, pentru toate gusturile şi buzunarele.
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a inaugurat, pe 17 februarie, Târgul de Mărţişor, găzduit până pe 8 martie de Vivo! Constanţa.
 
Tarabe pline cu mărţişoare sunt şi în zona Gării Constanţa. Ambalate frumos, în cutiuţe cu mesaje de primăvară, prinse de bănuţi, broşe, scoici sau flori, mărţişoarele aduc zâmbet, voie bună şi căldură în suflete.
 
Şi preţurile sunt pentru toate buzunarele, acestea pornesc de la 1 lei, dar pot ajunge şi la 20 de lei. Prin urmare, cumpărătorii cu dare de mână pot alege cele mai scumpe mărţişoare, pe care să le ofere mamelor, soţiilor şi colegelor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Alb şi roşu împletit, mărţişorul a zâmbit. Vestitorii primăverii au înfrumuseţat Constanţa (galerie foto)

26 Feb 2020 2182

Felicitări și mărțișoare realizate de elevii îndemânatici ai Școlii Gimnaziale nr.16 Constanța

28 Feb 2019 1626

Târg de mărțișoare la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța

27 Feb 2019 1609

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară Constanța

22 Feb 2019 1613

Vremea însorită i-a adus pe constănțeni la Târgul de Mărțișoare

01 Mar 2018 1390

La Muzeul de Artă Populară S-a deschis târgul de mărțișoare realizate manual. Tradiție, bun-gust și prețuri imbatabile (galerie foto)

26 Feb 2018 1607

Fotoreportaj Ce frumuseţi se găsesc la Târgul de Mărţişoare de la Muzeul de Artă Populară Constanţa (galerie foto)

01 Mar 2016 4257

Târg de mărţişoare, la Muzeul de Artă Populară Constanţa

25 Feb 2016 3566

Primăria Cernavodă caută o firmă care să furnizeze mobilier urban Cernavodenii, invitaţi la târgul de mărţişoare

18 Feb 2016 2770

„Bijou and Stuff @Ovidius”, targ handmade la liceul Ovidius

22 Feb 2011 1575