Elevii de la Remus Opreanu şi Jean Bart au învăţat să se joace

Peste 300 de copii din Şcolile Gimnaziale Remus Opreanu şi Jean Bart au retrăit, ieri, bucuria jocului sub îndrumarea colegilor mai mari, proaspăt absolvenţi ai cursului de formare din cadrul proiectului naţional „Să învăţăm să ne jucăm”.

În acest sfârşit de săptămână, Şcoala Gimnazială Remus Opreanu a fost gazda unui nou curs de formare – nivel debutanţi în cadrul Proiectului „Să învăţăm să ne jucăm”, promovat la nivelul naţional de Şcoala Gimnazială Jean Bart, în parteneriat cu Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret, Filiala Tineri Mereu. „Timp de două zile, 12 traineri, voluntari AGLT, au format încă o serie de elevi din treisprezece unităţi de învăţământ constănţene. Cei mai bine de o sută de noi cursanţi au învăţat să planifice şi să organizeze o oră de joacă, atât pentru colegii mai mici, din clasele primare, cât şi pentru colegii de aceeaşi vârstă cu ei. Ei şi-au însuşit, sub coordonarea trainerilor lor, noţiuni şi competenţe necesare viitoarei lor activităţi de voluntariat: programarea activităţilor, metodologia jocului, lucru în echipă, organizare, animarea reuniunilor, dinamica grupului, participare şi acţiune democratică”, a declarat Daniela Ghiţoiu de la Şcoala Jean Bart, iniţiatorul proiectului. La rândul său, Corina Cuşa, profesor coordonator al proiectului în Şcoala Remus Opreanu a precizat că acest proiect urmăreşte dezvoltarea la elevi a unei personalităţi complexe. „Elevii noştri sunt deosebit de receptivi la proiectul promovat de Şcoala Gimnazială Nr. 18 Jean Bart din Constanţa, prin intermediul căruia copiii învaţă să se joace şi, la rândul lor, îi învaţă pe colegii mai mici să se joace. Şi prin această activitate, ca, de altfel, prin toate activităţile instructiv-educative pe care le desfăşurăm, dorim să ne impunem ca o şcoală cu o ofertă educaţională de înaltă calitate. Activitatea de voluntariat reprezintă unul dintre punctele forte ale şcolii noastre, prin care urmărim dezvoltarea la elevi a unei personalităţi complexe, competitive, democratice, capabile să se integreze cu succes într-o societate de tip european”, a menţionat Corina Cuşa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 143

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 330

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 847

#citeșteDobrogea Un amiral sacrificat

26 Mar 2024 517

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 486

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 784

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1078

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2150

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 507

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 465

Licitații publice Compania controlată de Marius Tudorel Constantin primește încă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

23 Mar 2024 538

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 627

Tulcea Pregătire pentru situații de urgență. Elevii Școlii Gimnaziale Greci participă la un exercițiu de evacuare (FOTO)

22 Mar 2024 330

Licitații Constanța Primăria Murfatlar, contract de peste 720.000 de euro cu Sade Global SRL pentru Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din oraș (DOCUMENT)

21 Mar 2024 509

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 510