Elevii nu au voie cu petarde in scoli

Masuri speciale in institutiile de invatamant

Cei care vor incalca ordinul vor fi sanctionati * Aceasta prevedere a fost introdusa in regulamentul de ordine interioara din fiecare unitate

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta va transmite directorilor de unitati de invatamant preuniversitar un ordin prin care se interzice folosirea in incinta scolilor a petardelor si a altor obiecte artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. "Directorii vor fi atentionati asupra acestui fapt in cadrul sedintei care va avea loc pe 16 decembrie, la Palatul Copiilor", a declarat inspectorul scolar general Paloma Petrescu. Folosirea de catre elevi a acestor materiale explozive atrage sanctiuni, masura fiind luata pentru a preintampina producerea unor accidente in randul scolarilor si al cadrelor didactice. "Cei care nu vor respecta ordinul nu vor fi exmatriculati, ci doar sanctionati, deoarece important este actul didactic, si nu pedepsirea elevilor". ISJ Constanta a luat legatura cu Jandarmeria, pentru asigurarea protectiei sporite in aceasta perioada, elevii neavand voie sa foloseasca petarde nici dupa ce ies din curtea scolii. Directorii unitatilor scolare vor realiza un raport privind securitatea si paza in institutiile pe care le conduc. Aceste masuri se regasesc si in regulamentul de ordine interioara al fiecarei unitati scolare, introducerea prevederilor facandu-se la cererea expresa a Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vasile

01 Dec, 2010 19:56

de ce sa nu aiba elevi voie cu petarde la scoala mai sperie profesori elevi directori nau voie sa injure sa scuipe sa faca semne obscene si ni sa fumeze asta inteleg da cu petardele ce dracu aveti santeti niste prosti incurand o sa spuneti ca nau voie sa se mai pise fara sa plateasca

vasile

01 Dec, 2010 19:45

de ce sa nu aiba elevi voie cu petarde la scoala mai sparie profesoarele profesori colegi directori

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 338

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 508

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 413

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 460

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 564

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 551

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 458

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 651

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 530

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 475

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 691

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 459

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1277

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 601