Faptă creştină în ajunul prăznuirii Sfintei Parascheva Cinci copii aflaţi în asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna (galerie foto+video)

Au primit Taina Botezului în ajunul Sfintei Cuvioase Parascheva şi la fel de important este faptul că au, de acum, părinţi spirituali care să-i ajute şi să-i ghideze în viaţă.
 
Cinci copii din judeţul Constanţa aflaţi în asistenţă maternală au fost creştinaţi, ieri, în localitatea Cumpăna, în ajunul praznicului Sfintei Cuvioase Parascheva. Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Cumpăna şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Copiii, doi băieţi şi trei fetiţe, au primit prenumele de Marian MihaiţăAntonio ValentinMihaela, Laura şi Maria Parascheva.
 
Micuţii fost botezaţi la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din localitate, de Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi un sobor de preoţi, iar primarul comunei, Mariana Gâju, le-a oferit câte un cadou. Naşii care le vor veghea drumul în viaţă sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragoste părintească. Emoţionaţi, naşii au mărturisit că bucuria pe care au trăit-o este greu de descris în cuvinte.
 
La Cumpăna a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. Iniţiativa îi aparţine primarului Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an. Astfel, la fiecare mare praznic, oameni cu suflet din localitatea Cumpăna botează copii aflaţi în asistenţă maternală şi îşi iau responsabilitatea de a le rămâne acestora aproape în anii care urmează.
 
Botezul este una din cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii şi constituie poarta de intrare în creştinism. Biserica face, prin săvârşirea acestei Taine, mai mult, nici mai puţin decât ceea ce a lăsat ca testament Mântuitorul Hristos apostolilor: „Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh“.
 
Botezul reprezintă un legământ, întrucât cel care îl primeşte nu mai aparţine sieşi şi familiei sale, ci devine, după duh, frate al Mântuitorului Hristos. Botezul este sămânţa credinţei puse în sufletul omului, sămânţa care, apoi, prin participarea celui botezat la viaţa Bisericii, prin instrucţie şi viaţă potrivit preceptelor Evangheliei, dă Bisericii lui Hristos un creştin matur.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiţie de 15 ani Doi copii aflaţi în asistenţă maternală, creştinaţi la Cumpăna (galerie foto)

30 Dec 2019 1826

Tradiţie de 15 ani Copii aflaţi în asistenţă maternală, creştinaţi la Cumpăna în ajunul Sfintei Parascheva (galerie foto)

15 Oct 2019 859

Şapte copii aflaţi în asistenţă maternală vor fi creştinaţi la Cumpăna, de Sfânta Cuvioasă Parascheva

12 Oct 2019 824

Faptă creştină de Adormirea Maicii Domnului Patru copii aflaţi în asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna

15 Aug 2019 1307

Continuă tradiţia Patru copii aflaţi în asistenţă maternală au fost botezaţi la Cumpăna (galerie foto)

21 Apr 2019 1066

Botez social Patru copii aflaţi în asistenţă maternală vor fi creştinaţi la Cumpăna, de Florii

18 Apr 2019 1248

Trei copii creștinati la Cumpăna, de Sfântul Ștefan

27 Dec 2018 1866

Momente emoţionante la Cumpăna! Trei băieţei şi o fetiţă din centre de asistenţă maternală au primit Taina Sfântului Botez (galerie foto)

15 Oct 2018 1423

În ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva Patru copii din centre de asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna

13 Oct 2018 1715

Cinci copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, creştinaţi la Cumpăna

17 Aug 2018 1387

În sfânta zi a Floriilor Şapte copii aflaţi în asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna (galerie foto)

02 Apr 2018 1455

De Naşterea Maicii Domnului, doi copii abandonaţi, aflaţi în asistenţă maternală, au fost botezaţi la Cumpăna (galerie foto)

09 Sep 2017 3684

Doi copii, creştinaţi de Sfânta Maria la Cumpăna

06 Sep 2017 1279

Tradiția continuă la Cumpăna. Patru bebeluşi abandonaţi vor fi botezaţi de Sfânta Maria

14 Aug 2017 2521

La iniţiativa Primăriei Cumpăna Doi micuţi aflaţi în asistenţă maternală au primit Taina Botezului (galerie foto)

10 Apr 2017 1718