Social

Fapte bune - legături de suflet Daruri de la elevii Şcolii din Murfaltar pentru copiii din Centrul de plasament „Antonio”

În cadrul proiectului „Fapte bune - legături de suflet”, elevii Şcolii gimnaziale „Adrian V. Rădulescu”, însoţiţi de profesori,  au oferit cadouri de Paşte celor care au nevoie de un zâmbet, de o mângâiere, de un strop de speranţa, adică copiilor din Centrul de plasament „Antonio”.

Şi alţi elevi ai Şcolii gimnaziale „Adrian V. Rădulescu” vor să fie pregătiţi pentru a întâmpina sfânta sărbătoare. Împreună cu învăţătoarele au încondeiat ouă cu care au organizat o expoziţie. Icoanele pe sticlă şi ouăle realizate de elevii clasei a IV-a vor fi expuse în cadrul unei expoziţiei-concurs „Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor” la Muzeul de Etnografie şi Artă populară din Tulcea. Elevii au trăit taina spovedaniei, împreună cu dascălii lor fiind însoţiţi la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Murfatlar. Luni, un grup de elevi însoţit de cadre didactice, a participat la activitatea de încondeiere a ouălor şi la vizionarea expoziţiei tematice ”Paştele în satul românesc”, activităţile făcând parte din cadrul Proiectului „Întoarcerea la tradiţii” derulat în parteneriat cu Muzeul de Artă Populară Constanţa. Activităţile proiectului au ca scop cultivarea sensibilităţii artistice ale elevilor, dezvoltarea potenţialului lor creativ şi cultivarea sentimentului de respect şi admiraţie pentru tradiţiile româneşti. „Tradiţiile unui popor sunt cele care contează în păstrarea identităţii acestuia. Preţuirea şi respectarea obiceiurilor şi tradiţiilor proprii, dar şi a celorlalte etnii din spaţiul în care convieţuiesc, sunt liantul între trecutul şi viitorul unui popor, dar şi cale de a înţelege ideea de diversitate. Punând la loc de cinste datinile şi credinţele strămoşeşti, practicându-le alături de copiii noştri, contribuim la păstrarea vie a spiritualităţii româneşti”, a precizat directorul şcolii, profesor Ene Ulgean.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

23 Jan 2019 262

Ecaterina Andronescu, despre modificări în structura anului şcolar "Ne-am gândit la o formulă care să nu mai divizeze semestrul I"

22 Jan 2019 457

Ministerul Educației Naționale a aprobat Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale (anul școlar 2018 - 2019)

22 Jan 2019 222

Un ultim omagiu pentru cei doi tineri din Tulcea, decedați în accidentul de pe DN22, zona Palazu Mic, județul Constanța (galerie foto)

22 Jan 2019 2388

Gripa face în continuare victime. Ce recomandă Ecaterina Andronescu tuturor elevilor

21 Jan 2019 557

Angajări în Armată 2019. Câte locuri sunt disponibile la Academia Navală ''Mircea cel Bătrân'' din Constanța

19 Jan 2019 3900

Pentru că sunt elevi ai Colegiului de Artă, și-au reamenajat clasa (galerie foto)

19 Jan 2019 393

UPDATE Spectacol, pe scena Centrului Multifuncțional „Jean Constantin”, oferit de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța (galerie foto)

18 Jan 2019 737

Cursurile şcolare din zeci de unităţi de învăţământ preuniversitar din trei județe vor fi suspendate mâine

17 Jan 2019 568

Vacanța de iarnă, la final. Elevii și preșcolarii reîncep de mâine, 14 ianuarie, cursurile. Când este programată următoarea vacanță

13 Jan 2019 752

Comunicat de presă AEC CJC promite să acorde reduceri pentru elevi

12 Jan 2019 307

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, precizări despre acordarea reducerilor elevilor la transportul județean

10 Jan 2019 581

Retrospectivă 2018 Elevi din Constanţa, pe podiumul competiţiilor naţionale şi internaţionale

09 Jan 2019 819

Elevi ai şcolilor de jandarmi, în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa

08 Jan 2019 439

Încă trei elevi din Constanța, victime ale recidivistului reținut pentru tâlhărie. Cum acționa suspectul

29 Dec 2018 1174