Fapte bune - legături de suflet Daruri de la elevii Şcolii din Murfaltar pentru copiii din Centrul de plasament „Antonio”

În cadrul proiectului „Fapte bune - legături de suflet”, elevii Şcolii gimnaziale „Adrian V. Rădulescu”, însoţiţi de profesori,  au oferit cadouri de Paşte celor care au nevoie de un zâmbet, de o mângâiere, de un strop de speranţa, adică copiilor din Centrul de plasament „Antonio”.

Şi alţi elevi ai Şcolii gimnaziale „Adrian V. Rădulescu” vor să fie pregătiţi pentru a întâmpina sfânta sărbătoare. Împreună cu învăţătoarele au încondeiat ouă cu care au organizat o expoziţie. Icoanele pe sticlă şi ouăle realizate de elevii clasei a IV-a vor fi expuse în cadrul unei expoziţiei-concurs „Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor” la Muzeul de Etnografie şi Artă populară din Tulcea. Elevii au trăit taina spovedaniei, împreună cu dascălii lor fiind însoţiţi la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Murfatlar. Luni, un grup de elevi însoţit de cadre didactice, a participat la activitatea de încondeiere a ouălor şi la vizionarea expoziţiei tematice ”Paştele în satul românesc”, activităţile făcând parte din cadrul Proiectului „Întoarcerea la tradiţii” derulat în parteneriat cu Muzeul de Artă Populară Constanţa. Activităţile proiectului au ca scop cultivarea sensibilităţii artistice ale elevilor, dezvoltarea potenţialului lor creativ şi cultivarea sentimentului de respect şi admiraţie pentru tradiţiile româneşti. „Tradiţiile unui popor sunt cele care contează în păstrarea identităţii acestuia. Preţuirea şi respectarea obiceiurilor şi tradiţiilor proprii, dar şi a celorlalte etnii din spaţiul în care convieţuiesc, sunt liantul între trecutul şi viitorul unui popor, dar şi cale de a înţelege ideea de diversitate. Punând la loc de cinste datinile şi credinţele strămoşeşti, practicându-le alături de copiii noştri, contribuim la păstrarea vie a spiritualităţii româneşti”, a precizat directorul şcolii, profesor Ene Ulgean.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 112

ARBDD Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

23 Apr 2024 188

IPJ Constanța Lecții de educație rutieră, susținută de polițiști elevilor din Mangalia

23 Apr 2024 196

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 668

Ziua Pământului, marcată de Ministerul Educației

22 Apr 2024 289

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 450

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 524

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 533

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 594

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 657

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 589

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 504

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 508

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 423

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 475