Festivalul de teatru Aplauze, la final Mircista Corina Deacu, declarată cea mai bună actriţă în rol principal

În perioada 1- 4 aprilie, la Constanţa s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Teatru pentru Elevi Aplauze, ediţia a V-a, organizat de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Constanţa şi Universitatea Ovidius.

Festivalul s-a desfăşurat în mai multe locaţii spectacolele au avut loc la Teatrul Fantasio, atelierele de creaţie ale trupelor sub îndrumarea trainerilor s-au ţinut în sălile Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, iar atelierele de improvizaţie, cât şi festivitatea de premiere au fost găzduite de aula Universităţii Ovidius. La festival au luat parte atât trupe din ţară, cât şi trupe din stăinătate: Liceul Fatma Emin Kutvar Anadolu din Turcia, un liceu din Nicolaiev, Ucraina şi un liceu din Sremski Karlovski, Serbia. Elevii au fost îndrumaţi pe tot parcursul festivalului de actori şi dansatori profesionişti care au organizat ateliere de actorie, coregrafie şi de lupte scenice. De asemenea, în festival s-au implicat şi 100 de voluntari, elevi ai Colegiului Mircea cel Bătrân, care unii au avut rol de însoţitori şi gazde, iar alţii s-au ocupat de partea tehnică.
Juriul a fost alcătuit din actorii Daniela Dumitrescu Zgabercea, Lana Muscalic, Marian Adochiţei, Georgiana Mazilescu si preşedintele juriului, Radu Niculescu (Vâlcea).

Cum au fost împărţite premiile

La categoria 7-15 ani, premiul mare a revenit Cercului de teatru Luceafărul din Bucureşti, premiul I – Şcolii Gheorghe Ţiţeica, premiul II – Şcolii Mihai Viteazul şi premiul III – Şcolii Petre Ispirescu, toate din Constanţa. Titlul „cela mai bun actor” a fost câştigat de Vlăduţ Ion de la Şcoala Gheorghe  Ţiţeica, iar titlul „cea mai buna actriţă” - elevei Alexia Grangi de la Şcoala Petre Ispirescu, ambele şcoli din Constanţa. 

La categoria 15-19 ani, marele premiu a fost adjudecat de Colegiul Naţional Cuza Vodă din Huşi, premiul I – de  Liceul Gheoghe Şincai din Bucureşti, premiul II – de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, premiul III – Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodar, premiul special al juriului – trupei Okaua din Bucureşti. Titlul „cel mai bun actor în rol principal” a revenit lui Denis Hanganu de la Colegiul Naţional Cuza Vodă din Huşi, iar titlul „cea mai bună actriţă în rol principal” Corinei Deacu de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Titlui „cel mai bun actor în rol secundar” a fost adjudecat de Gabriel Oprea de la Liceul Gheorghe Şincai din Bucureşti, titlul „cea mai buna actriţă în rol secundar” – Cristinei Simion de la trupa Okaua din Bucureşti. Premiul pentru „cea mai bună piesă în limba străină”, a fost câştigat de Liceul din Sremski Karlovski, Serbia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 508

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 aprilie 2024

17 Apr 2024 414

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 544

Oficial de la CSM! Procurorii Andreea Corina Băjenaru, Florina Silvia Popa și Claudia Antoanella Ianota, eliberați din funcţie, prin pensionare

10 Apr 2024 444

Andreea Corina Băjenaru și Florina Silvia Popa Doi procurori din Parchetul General al României ies la pensie

07 Apr 2024 405

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 381

Cumpărări directe Constanța Drumuri Județene Constanța SA, contract pentru servicii sistem informatic integrat iConsalt (DOCUMENT)

02 Apr 2024 488

Afaceri Constanța Aproximativ 600.000 de lei puși la bătaie de Primăria Cobadin. Ce vrea să achiziționeze (DOCUMENT)

29 Mar 2024 1013

Firme Constanța Schimbări în conducerea Dermomed SRL

25 Mar 2024 813

Firme Constanța A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Axiopolis SA. Care e ordinea de zi

14 Mar 2024 558

„Lecție” despre Literatura română de avangardă, la Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța

11 Mar 2024 541

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 683

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 610

Corina Martin, reinvestită consul onorific al Republicii Kazahstan pentru o perioadă de încă cinci ani

05 Mar 2024 747

Europarlamentarul Corina Creţu a anunțat că va demisiona din formațiunea PRO România

05 Mar 2024 781