Florii în pandemie! Avem sau nu voie să luăm salcie de la biserică? Ce spune Arhiepiscopia Tomisului

  • Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a precizat pentru ZIUA de Constanța, că enoriașii care doresc să participe trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.
  • Oamenii trebuie să poarte măștile de protecție și să respecte distanțarea fizică.
  • Ramurile de salcii vor fi binecuvântate de preoți, la finalul slujbei, și distribuite credincioșilor.
  • „Biserica se va îngriji, va lua toate măsurile ca oamenii să nu se înghesuie și să fie respectată distanțarea fizică“, a mai subliniat părintele Tănăsescu.

Duminică, 25 aprilie 2021, creștinii ortodocși prăznuiesc Floriile, sărbătoare ce comemorează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, în zilele dinainte patimilor.

Spre deosebire de prima sărbătoare de Florii din pandemie, din data de 12 aprilie 2020, anul acesta, credincioșii au voie să participe la biserică, la slujbă.

Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a precizat pentru ZIUA de Constanța, că enoriașii care doresc să participe trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Astfel, aceștia trebuie să poarte măștile de protecție și să respecte distanțarea socială.

De asemenea, preotul a precizat că ramurile de sălcii vor fi împărțite și anul acesta, după sfințirea lor, la finalul slujbei.

„Pandemia nu are nicio treabă cu salciile, cu tradiția și rânduiala bisericească“, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei. „Oamenii trebuie să respecte măsurile de siguranță care sunt în vigoare, adică să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea fizică. Dar conținutul slujbei și tradițiile nu se modifică“, a explicat preotul Eugen Tănăsescu.
 

O mică procesiune la Catedrala Arhiepiscopală

Totodată, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a subliniat faptul că oamenii nu au niciun motiv să se înghesuie la împărțirea ramurilor de salcie sfințite.

„Oamenii nu trebuie să se înghesuie, după sfințirea ramurilor de salcie, acestea vor fi împărțite tuturor celor prezenți. Biserica se va îngriji, va lua toate măsurile ca oamenii să nu se înghesuie și să fie respectată distanțarea fizică“, a declarat părintele Tănăsescu.

Acesta a mai precizat că, cel mai probabil, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel va exista o mică procesiune, în jurul catedralei, dar și în această situație se vor respecta măsurile în vigoare.

Amintim, în cursul anului 2020, sărbătoarea Floriilor a fost celebrată la data de 12 aprilie, iar credincioșii nu au putut participa la slujba religioasă, în contextul stării de urgență declarată pe fondul epidemiei de Coronavirus.

Ramurile de salcie sau finici, binecuvântate, au fost distribuite de voluntari credincioșilor din parohii care au solicitat acest lucru.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Oamenii legii au intervenit la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Constanța. Iată motivul (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Duminica nenorocirilor la Constanța Accidente mortale, oameni răniți, evacuați, care s-au sinucis ori s-au înecat

26 Apr 2021 10594

Meniu special de Florii, pentru pacienții unităților sanitare din Constanța, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Apr 2021 1129

Sărbători și obiceiuri din Săptămâna Mare

25 Apr 2021 648

Eveniment în Arhiepiscopia Tomisului. 20 de ani liturgici de la întronizarea ÎPS Teodosie

25 Apr 2021 1684

Sărbători de Florii în siguranță la Constanța. Vor acționa peste 280 de forțe de ordine

23 Apr 2021 554

Constanța Misiunile jandarmilor la sfârşit de săptămână. Vor fi prezenți și la slujba de Florii

23 Apr 2021 346

Constanța. Restricții de trafic în Duminica Floriilor

23 Apr 2021 857

Cum vor fi organizate slujbele, cu prilejul Sfintelor Paști

21 Apr 2021 586

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 2769

Medicii de la Spitalul Județean Brăila au primit flori de Florii

12 Apr 2020 683

Oamenii legii au intervenit la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Constanța. Iată motivul (galerie foto)

12 Apr 2020 4337

Vin Floriile cu soare! Câţi români au nume de floare. Care sunt cel mai des întâlnite (video)

12 Apr 2020 2487

Mesajul premierului Orban cu ocazia Paștelui Catolic și Floriilor „Să aprindem cu toții o lumină în noaptea Învierii și să privim cu speranță la viitor“

11 Apr 2020 1368

Klaus Iohannis, mesaj de Paștele Catolic și de Florii "Fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare și puterea de a trece cu bine peste orice provocări" (video)

11 Apr 2020 1577

File de crap la tavă, piept de pui la cuptor, tochitură de curcan Meniu tradițional oferit pacienților constănțeni, de Florii, de Arimex Comexim 2000 SRL

11 Apr 2020 3399