Social

Furnizori internaţionali de echipamente şi servicii navale, la Europort România. Eveniment organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, CCINA Constanţa şi Ambasada Olandei (galerie foto)

Tenis Club Idu Mamaia găzduieşte, în perioada 15-17 mai, cea de-a 12-a ediţie a Europort România, eveniment la care participă 57 de furnizori internaţionali de echipamente şi servicii navale în domenii ca automatizări, propulsie şi guvernare, electronice, comunicare şi navigaţie, echipamente de dragare, hidraulice, de punte, echipamente de siguranţă şi salvare, construcţii, reparaţii şi conversii de nave, servicii maritime, proiectare nave, protecţia mediului şi sisteme auxiliare.
 
Evenimentul este organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, cu sprijinul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi al Ambasadei Olandei la Bucureşti.
 
La inaugurarea evenimentului au fost prezenţi ambasadoarea Olandei - Stella Ronner-Grubacic, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României - Mihai Daraban, directorul CCINA Constanţa - Dănuţ Jugănaru, directorul general al CN APM Constanţa - Dan Nicolae Tivilichi, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ - Octavian Tărăbuţă, primarul municipiului Constanţa - Decebal Făgădău, Adrian Mihai - fost director general al Autorităţii Navale Române şi mulţi alţii.
 
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Ionel Minea a vorbit despre importanţa acestui eveniment care va amplifica relaţiile dintre România şi Olanda. Mai mult, oficialul de la Ministerul Transporturilor a vorbit şi despre importanţa strategică a Portului Constanţa.
 
„Evenimentul internaţional Europort România dovedeşte interesul pentru îmbunătăţirea cooperării dintre ţările noastre, pentru promovarea proiectelor industriale şi investiţioanale, cât şi pentru creşterea credibilităţii României pe pieţele externe. Sunt convins că această reuniune va permite participanţilor să identifice noi oportunităţi de dezvoltare şi de diversificare a cooperării economice şi a relaţiilor bilaterale din România şi ţările prezente la această expoziţie în domeniul infrastructurii, transportului şi schimbului de mărfuri. România oferă posibilitatea de transport, datorită poziţiei sale geostrategice, fiind un punct important între Europa şi Asia. În acest sens, am mizat pe poziţia strategică a Portului Constanţa la Marea Neagră. Datoria noastră este să valorificăm la maximum poziţia geostrategică a Portului Constanţa, prin creşterea tranzitului de mărfuri pe direcţiile est-vest, dar şi vest-est. Dezvoltarea activităţii Portului Constanţa reprezintă o prioritate pentru Ministrul Transporturilor, de aceea avem alocate sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii portuare“, a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Ionel Minea.
 
Europort România este o expoziţie maritimă ce reuneşte furnizori de echipamente navale şi servicii maritime din zece ţări: România, Olanda, Germania, Bulgaria, Turcia, Belgia, Italia, Polonia, USA, UAE. În cadrul acestei manifestări expoziţionale sunt expuse mostre şi prezentate cataloage ale produselor realizate de firmele expozante. Este un eveniment cheie pentru conducere, departamentele tehnic, cumpărări, tehnologic şi operaţional din şantierele navale, armatorii de nave maritime şi fluviale, off-shore, brokerii de nave, companiile de comercializare (echipamente navale), companiile de salvare, remorcaj şi servicii portuare, companiile de manipulare marfă, companiile de administrare a canalelor navigabile, autorităţi navale, căpitanii de port şi proiectanţi de nave.
 
Firmele specializate pe acest segment de piaţă au oportunitatea de a întâlni firme internaţionale care sunt interesate atât de vânzarea produselor pe care le produc, cât şi de stabilirea unor relaţii de colaborare pentru producerea unor astfel de echipamente în România.
 
CCINA Constanţa depune toate eforturile pentru a susţine această expoziţie, venind în întâmpinarea cerinţelor firmelor din domeniul naval şi aducând la Constanţa firme de renume mondial din acest domeniu de activitate. De altfel, expoziţia este singura de acest gen din România.
 
Evenimentul se adresează echipelor de management din şantierele navale, proprietarilor de nave maritime şi fluviale, companiilor de salvare, autorităţilor navale şi proiectanţilor de nave şi echipamente.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CCINA Constanța organizează un curs de arhivar

10 Apr 2019 344

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 988

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 557

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 540

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă, organizate de CCINA în prezenţa ministrului Bogdan Trif (galerie foto)

29 Mar 2019 910

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 898

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de primăvară a Târgului TINIMTEX

19 Mar 2019 1621

Anunţ de ultim moment din partea judecătorilor. Este vizată autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord

13 Mar 2019 3022

Profesori şi studenţi de la Universitatea Purdue - Doermer School of Business, Fort Wayne, în vizită la CCINA Constanţa

09 Mar 2019 637

Protest împotriva investiţiei Cambela Prod SRL Autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord, în atenţia judecătorilor

09 Mar 2019 1714

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 1444

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

12 Feb 2019 1474

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 521

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 453

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 1843