„Gaiţele" ajung la ConstanţaRodica Popescu-Bitănescu, Florina Cercel şi Ileana Stana Ionescu, trei nume mari pe scena Casei de Cultură

Gaitele1.jpgRodica Popescu-Bitănescu, Florina Cercel, Ileana Stana Ionescu şi regizorul Dan Tudor au vorbit ieri la Constanţa despre piesa „Gaiţele", pe care o vor prezenta pe 24 septembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane româneşti, „Gaiţele", va da astfel startul stagiunii teatrale de la Constanţa. „Este pentru prima dată când piesa se va juca într-un alt oraş al ţării în aceeaşi distribuţie şi cu acelaşi decor ca la teatrul Metropolis. Este o piesă incredibilă, care a adunat un număr mare de spectatori. Ne bucurăm mult că am ajuns cu piesa la Constanţa cu o distribuţie atât de importantă. Publicul constănţean va putea urmări un spectacol în care comicul şi tragicul sunt împreună situaţii în care se poate regăsi oricine", a declarat regizorul Dan Tudor.

„Am o deosebită plăcere să fiu în Constanţa. Publicul constănţean e minunat. Piesa pe care o vom prezenta face parte din fruntea repertoriului interbelic. Spectacolul este ancorat în realitate, iar publicul va rămâne încântat", a precizat actriţa Ileana Stana Ionescu.

Gaitele2.jpg„Sunt convinsă că acest spectacol ar fi avut succes şi pe litoral, în plin sezon estival. Sunt fericită că sunt alături de două mari actriţe ale Teatrului Naţional, Forina Cercel şi Ileana Stana Ionescu, cu care comunic atât de bine. Eu am jucat de-a lungul anilor în „Gaiţele". Este un spectacol superb, cu muzică şi decoruri pe măsură", a adăugat Rodica Popescu-Bitănescu.

„Textul lui Alexandru Chiriţescu este o capodoperă din toate punctele de vedere. Regizorul Dan Tudor a făcut ca textele să fie ancorate în realitatea pe care o trăim. Chiriţescu a scris un text universal valabil", a mai spus Florina Cercel.

Piesa „Gaiţele" are un text de mare forţă dramatică şi care degajă o energie uriaşă. Un spectacol cu un enorm succes, care s-a bucurat până acum de creaţia şi palmaresul unor mari actori ai scenei şi filmului românesc. Este o satiră socială. Un spectacol pe care nu puteţi şi nu aveţi voie să-l rataţi, care nu poate să nu provoace râsul sau cel puţin de la care nu poţi ieşi fără a avea zâmbetul pe buze. Din distribuţie fac parte: Florina Cercel, Rodica Popescu-Bitănescu, Ileana Stana Ionescu,Olga Delia Mateescu, Marius Bodochi/Tomi Cristin, Pavel Bârsan/Răzvan Oprea, Orodel Olaru/Dragoş Ionescu, Ilinca Goia/ Mihaela Teleoaca, Monica Davidescu/Ana Ioana Macaria, Carmen Ionescu/Carmen Dumbravă, Raluca Petra/Afrodita Androne. Spectacolul începe la ora 20.00 şi durează 2 ore şi jumătate. Preţul unui bilet este de 80 lei. De asemenea, o sută de bilete au fost rezervate pentru pensionari, care pot intra doi cu un bilet. O altă facilitate este acordată elevilor. Astfel, aceştia vor putea intra câte trei cu un singur bilet, fiind puse la dispoziţie 50 de bilete pentru elevi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Societatea care intenționa să construiască lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis, la judecată cu CLM Constanța

18 Mar 2024 1044

Pureships Services SRL, din Constanța, va repara navele multifuncționale Sela și Noema ale Administrației Porturilor Maritime! (DOCUMENT)

18 Mar 2024 396

O firmă din Mureș își deschide punct de lucru nou în Constanța

09 Mar 2024 477

Ce decizii au luat asociații firmei ED COM’96 SRL Constanța

05 Mar 2024 351

Firme Constanța Noi decizii, adoptate de Rapid Credit IFN SA

26 Feb 2024 534

Un nou asociat într-o firmă de transport din județul Constanța

25 Feb 2024 2782

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1434

Licitații publice CEC Solution SRL, o nouă atribuire directă de la Primăria Constanța. Este vizată o unitate de învățământ(DOCUMENTE)

10 Jan 2024 921

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv!

09 Jan 2024 1003

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1019

Mai mulți procurori ies la pensie! CSM trimite lista către Președintele României

15 Dec 2023 790

Una dintre companiile familiei Calotă elaborează documentația de reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța (DOCUMENTE)

10 Dec 2023 1068

Mai mulți procurori cer să fie eliberați din funcție, prin pensionare! Listă

10 Dec 2023 1015

Basconslux Rom SRL Autorizație de construire pentru lucrări efectuate fără documente de la Primăria Constanța

09 Dec 2023 1072

Motivarea judecătorilor în cazul lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare! „Este străin de principiile, reperele de onoare, corectitudine, responsabilitate, de valorile sociale şi morale“

27 Nov 2023 1360