Greva halatelor albe

Hotarati sa lupte pentru drepturile lor, sindicalistii din sistemul sanitar incep actiunile de protest. Ca o reactie a guvernului, in acelasi timp cu greva, liderii sindicali au fost invitati la negocieri.

Aproape doua sute de cadre medicale din Spitalul Clinic Judetean Constanta s-au adunat ieri dimineata, pentru a participa la protestul organizat de sindicatul Siampa Sanitas. Nemultumiti de atitudinea guvernului, acestea au afirmat ca, in prezent, problemele lor s-au agravat. Din cauza blocarii posturilor, cadrele medicale sunt nevoite sa faca intr-o luna de zile, serviciu de noapte de sapte pana la noua ori, acest fapt generand multa oboseala. Totodata, acestea se plang de salariile mici cu care sunt platite si de conditiile actuale de munca din spitale. Fara materiale sanitare, cu multa aparatura defecta, medicii si asistentele sunt deseori pusi in situatii grele. Asistentele din SCJ au mai cerut suplimentarea numarului de paturi in sectii pentru ca pacientii sa nu mai stea inghesuiti in saloane. In cele doua ore de greva, medicii si asistentele au preluat doar cazurile foarte grave sosite in urgenta, ceilalti pacienti fiind obligati sa astepte terminarea protestului pentru a putea fi consultati. Greva de avertisment declansata de liderii Siampa Sanitas a fost sprijinita si de sindicatul medicilor din Romania. Prof. dr. Vasile Sarbu a declarat ca si organizatia pe care o reprezinta este solidara cu actiunile de protest ale cadrelor medicale.Timp de doua ore, personalul medical din toate unitatile sanitare din judetul Constanta a intrerupt in cursul zilei de ieri lucrul. In cazul in care, revendicarile cadrelor din unitatile sanitare nu sunt acceptate de catre guvernanti, sindicalistii ameninta cu declansarea grevei generale, in ziua de 28 noiembrie. Serviciile medicale vor fi asigurate cu o treime din personalul prezent pe grafic, numai pentru urgentele medicale, conform legii.9

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 376

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 255

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 428

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 380

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 345

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 240

Vești bune pentru pensionari! Pensiile ar putea fi livrate înainte de Paște

24 Apr 2024 437

Indemnizaţia de 4.950 lei pe lună Au fost numiți administratorii provizorii pentru Consiliul de Administraţie al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL

24 Apr 2024 380

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 376

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 253

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 178

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 11 și DEX 12

24 Apr 2024 172

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

24 Apr 2024 172

Infotrafic Atenție, șoferi! Ploaie torențială pe Autostrada A2 București - Constanța

23 Apr 2024 339

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 805