Gropile municipiului Constanţa Nicio stradă fără cratere, nicio zi fără înjurăturile şoferilor (galerie foto)

Oraşul Constanţa nu este renumit doar prin Cazinoul de pe faleză, prin Delfinariul, telegondola sau prin plajele din Mamaia, care atrag vara mii de turişti, ci şi prin zecile de gropi şi cratere, apărute în carosabil. Unele cratere apar în urma lucrărilor executate de către furnizorii de utilităţi la ţevile din subteran, iar altele din cauza lucrărilor făcute de mântuială şi pentru care plătesc constănţenii. Dacă şi dumneavoastră aţi văzut o astfel de groapă în trama stradală din municipiul Constanţa, vă rugăm să ne-o semnalaţi, iar noi cu siguranţă vom veni la faţa locului. Poate doar aşa vom responsabiliza autorităţile publice locale, cărora constănţenii le-au dat votul lor.

De la începutul anului, cotidianul ZIUA de Constanţa a început să prezinte gropile descoperite pe străzile din  municipiu. Despre cele două gropi de la intersecţia străzilor Maior Gheorghe Murea şi Mihai Viteazu s-au scris mai multe articole. Povestea gropilor nu este nouă. Pe la începutul anului au fost săpate, abandonate, apoi astupate cu piatră, apoi iarăşi uitate. Ulterior a fost furat capacul. Acum acesta a apărut, dar gropile tot aşa au rămas. Cele două cratere au apărut în urma lucrărilor executate la ţevile din subteran, prin care este livrat agentul termic. La intersecţia străzilor Topraisar cu Ştefan Mihăileanu trecătorii găsesc o groapă de toată frumuseţea, rămasă tot de pe urma executării unor lucrări. Ciudat este că această stradă nu este situată undeva la periferia municipiului, ci în zona Casei de Cultură. Adâncă de jumătate de metru şi lungă de vrei doi, groapa stă cuminte în aşteptarea şoferilor şi a pietonilor grăbiţi, doar-doar va face o victimă. Şi asta pentru că doar aşa cei care au făcut-o se vor sesiza şi o vor astupa. Sau poate nu. Că doar în Constanţa locuim. La intersecţia străzilor Bucureşti şi Oborului, vizavi de noul sediu al Gărzii Financiare Constanţa, o nouă groapă dă bătăi de cap trecătorilor. Ce-i drept a fost ea acoperită cu ciment, mai exact ţevile au fost ascunse de ochii hoţilor de fier vechi, dar groapa tot groapă a rămas. Adâncă de circa 30 de centimetri, aceasta este o adevărată capcană pentru pietonii grăbiţi şi, de ce nu, pentru şoferi. La sesizarea unui cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa, la intersecţia străzilor Mihai Viteazu cu Constantin Brătescu am descoperit o groapă de toată frumuseţea. Formată chiar în mijlocul intersecţiilor celor două străzi, nu departe de strada Ştefan cel Mare, groapa se măreşte pe zi ce trece, devenind un veritabil pericol pentru automobile. Mai mult, pe aici circulă şi autobuzele 51, 44, 48, dar şi zeci de alte automobile, ceea ce presupune că ambele străzi sunt intens circulate. Şi în zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a apărut o groapă. Mai exact aproape de intersecţie. Pe strada I.L. Caragiale. Nu este adâncă. Deocamdată. Dar dacă autorităţile locale se vor face că nu o văd, groapa cu siguranţă se va lăţi, se va lungi şi se va adânci. Şi va deveni capcană pentru şoferii gură-cască. Este o altă groapă din Constanţa, care va înghiţi banii publici. Dar nici acest lucru nu va fi o noutate.

Deviza: Nicio stradă fără crater

În zona Comisariatului Judeţean pentru Protecţia  Consumatorilor din Constanţa şi a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, mai exact pe strada Ion Neniţescu a apărut o groapă. Este destul de mare şi adâncă, exact cât să încapă roata unui automobil. Mai mult, pe această stradă este situată şi o spălătorie auto, iar maşinile trec pe aici mai ceva ca pe bulevard. Nu este un lucru ieşit din comun. Gropi întâlneşti peste tot în oraşul Constanţa: pe străzi, pe trotuare, în faţa instituţiilor de stat. Chiar dacă unele din ele sunt peticite, apar altele. Mai multe, mai adânci. Şi iar sunt peticite. Dar fără prea multă migală şi reguli. Şi gropile apar şi apar. Şi înghit banii publici. Cine nu cunoaşte Şoseaua Mangaliei? Cea care începe din zona Gării Constanţa şi ajunge până la ieşirea din municipiu? O strada importantă, circulată de sute de maşini zi de zi. Acum doi ani Şoseaua Mangaliei a fost asfaltată. Dar acum, gropile au apărut mai ceva ca ciupercile după ploaie. Una dintre acestea s-a format în carosabil chiar în zona Gării Constanţa, unde opresc microbuzele care pleacă spre Eforie, Mangalia, Costineşti. Craterul este un adevărat pericol pentru şoferii grăbiţi, care se pot trezi cu maşina avariată. Se pare că strada Cutezătorilor ascunde comori. Altfel, cum s-ar explica gropile din carosabil, dacă nu prin faptul că unii constănţeni au pornit să sape în căutarea acestora. Din cauza gropilor din carosabil, care sunt destul de multe pe metru pătrat, constănţenii din zonă sunt nevoiţi să ajungă mai des la atelierele auto. Şoferii sunt disperaţi când trec pe strada Cutezătorilor. Sunt nevoiţi să facă acrobaţii cu automobilele, de frică să nu ajungă cu roata într-o groapă. În cartierul Tomis Nord, în zona Cireşica, există strada Cpt. Dobrilă Eugeniu. Constănţenii care locuiesc în acestă zonă se plâng de faptul că strada arată ca după bombardament. Şi au dreptate. Cratere la fiecare pas, bucăţi de asfalt care lipsesc şi dale sparte. Mai grav este atunci când plouă. Craterele se umplu cu apă şi pietonii riscă să facă o baie rece chiar în plină stradă. Strada Adamclisi începe din strada Suceava, se intersectează cu Aleea Heracleea, strada Neatârnării, Aleea Făt-Frumos şi strada Soveja.  Este circulată intens de microbuzele care vin din partea de nord a judeţului. Dacă, totuşi, carosabilul a fost asfaltat, trotuarele au fost lăsate în plata Domnului de autorităţile locale. Şi aici, ca şi pe celelalte străzi prezentate de cotidianul ZIUA de Constanţa, trotuarele sunt pline de gropi sau chiar neasfaltate.
La deviza „Nicio stradă fără groapă” şoferii mai adaugă una: nicio zi fără înjurăturile de rigoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a câștigat un proces cu Garda de Mediu! Despre ce este vorba?

19 Jan 2024 556

Premieră în justiția din Constanța! Prima condamnare definitivă pentru o crimă fără cadavru!

01 Oct 2023 1864

Știri Constanța Taxi căzut într-o groapă pe bulevardul Ferdinand din Constanța (FOTO)

29 Sep 2023 3887

Muzeul de Artă Constanța S-a încheiat Bienala Națională de Pictură. Cine au fost câștigătorii (GALERIE FOTO)

01 Sep 2023 969

Primăria Constanța a făcut recurs după ce a pierdut procesul intentat Gărzii de Mediu!

24 Jul 2023 1320

UPDATE Cum arată groapa din zona Gării CFR Constanța în care și-a găsit sfârșitul un bărbat. În zonă au lucrări de reabilitare a rețelei termice (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jul 2023 2516

Intervenție de urgență la Constanța! O persoană a căzut într-o groapă în fața magazinului Profi de pe strada Cișmelei!

23 May 2023 8304

Groapa de gunoi de la Poarta 9 Primăria Constanța pierde unul dintre procesele intentate Gărzii de Mediu!

28 Mar 2023 1613

Forfotă pe șantierul fostei șefe de la Trezoreria Constanța, Pena Antoniewicz, din zona peninsulară. Ce i-a deranjat pe locuitori (galerie foto)

16 Mar 2023 6690

Primele 14 insule ecologice pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiul Constanța

06 Feb 2023 1150

Crimă fără cadavru! Tribunalul Constanța a dictat 22 de ani de închisoare

17 Jan 2023 2081

Cum au deliberat magistrații de la Tribunalul Constanța? Primăria Constanța pierde procesul cu Garda de Mediu! Groapa de gunoi de la Poarta 9 rămâne închisă

07 Jan 2023 1841

Intervenție salvatoare în zona Gării CFR Constanța. Incredibil cum au reușit câțiva cetățeni să împiedice o mașină să cadă într-o groapă (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 23217

Groapa de la Poarta 9 a fost închisă! Depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări la operatorii recomandați oficial de Primăria Constanța costă între 85 și 230 lei/tonă

10 Nov 2022 2904

Un taxi a ajuns într-o groapă în zona Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. În zonă se efectuează lucrări (GALERIE FOTO +VIDEO)

04 Nov 2022 4252