Hotelul Aida, amendat de ANPC Bilanţul controalelor de la Saturn - scaune rupte, saltele găurite, băi cu mucegai, bucătărie execrabilă (galerie foto)

De-a lungul Drumului European E 87 se află înșirate cele 15 stațiuni care pun la dispoziția turiștilor peste 250.000 de locuri de cazare. Deşi se face turism de atâţia ani, în ce priveşte calitatea serviciilor oferite, agenţii economici sunt departe de ideal. 
Serviciile rămân deplorabile, iar preţurile mari pentru ceea ce oferă litoralul românesc, conform spuselor turiştilor veniţi din toate colţurile ţării. Președintele Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului (ANPC), Marius Dunca, a controlat, vara asta, stațiunile de pe litoral. Un lucru este cert: mai avem multe de învățat la capitolul turism. Zeci de turişti s-au plâns că sunt obligaţi să doarmă sub cerul liber pentru că hotelurile unde şi-au făcut rezervarea prin agenţiile de turism nu mai au camere. S-a întâmplat la Eforie Nord, unde oamenii îşi plătiseră cazarea anticipat, şi ieri, la Saturn. 
 
Familiile care ar fi trebuit să se cazeze la hotelul Aida din staţiunea Saturn au aflat că nu au unde să stea. Vă imaginaţi nervii, oboseala şi bătaia de joc pe care s-au văzut nevoiţi să le înghită oamenii veniţi pe litoral, cu copiii după ei. Angajații de la recepție încercau să tragă de timp, spunând că problema se va rezolva. Dar nu a fost așa. După cinci ore de așteptare, mulți dintre ei au adormit în mașini. Când în sfârşit au fost cazaţi, oamenii au avut parte de un alt şoc: condiţiile de cazare erau execrabile. Şeful ANPC a postat imagini din timpul controalelor, imagini care vorbesc de la sine despre condiţiile de acolo. Saltelele erau găurite, mobila foarte veche, băi cu mucegai, iar lenjeria, inutilizabilă. Oamenii au fost inspiraţi şi şi-au adus lenjerii de acasă. Reprezentanții hotelului le-au oferit turiștilor cazare în altă unitate, la hotelul Caraiman, dar acolo lucrurile erau și mai rele, așa că mulți au refuzat oferta. Oamenii spun că și-au luat vacanța prin agențiile de turism, în urmă cu câteva luni, și au plătit în avans. Unii sunt deciși să meargă în instanță.
 
După controlul desfăşurat la hotelul Aida, preşedintele ANPC, Marius Dunca, a confirmat cele spuse de turişti, precizând că bucătăria unităţii hoteliere a fost închisă până la remedierea deficienţelor. Şeful ANPC a constatat că vina era a proprietarului hotelului, investiţiile în unitate se făcuseră doar în băi, restul fiind exact ca în 1970, când a fost construită unitatea hotelieră, scaunele erau rupte, iar feţele de masă erau murdare. Pentru aceste nereguli, inspectorii ANPC au sancţionat hotelul Aida cu suma de 20.000 de lei, jumătate din sumă pentru faptul că turiştii nu s-au putut caza, deşi plătiseră sejurul, iar cealaltă jumătate pentru neregulile din bucătărie. Dunca i-a sfătuit pe turişti, înainte de achiziţionarea unei vacanţe, să se informeze mult mai bine despre locul unde vor merge, iar în cazul în care drepturile le sunt încălcate, să sesizeze instituţiile statului. Proprietarul şi-a asumat angajamentul că, până în sezonul viitor, va moderniza hotelul.
 
O situaţie similară a avut loc luni, la un hotel din Eforie Nord, unde zeci de turişti care plătiseră concediul nu au putut fi cazaţi pentru că nu mai erau locuri, dar, în cele din urmă, conducerea unităţii a găsit soluţii la hoteluri similare, iar în unele cazuri, chiar a propus prelungirea sejurului cu două zile, pe cheltuiala unităţii de cazare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Verificări ale Poliției la agenții economici din Constanța!

22 Mar 2024 439

Decizia nu este definitivă CJ Constanța câștigă un proces cu Ministerul Dezvoltării Regionale

22 Mar 2024 386

Nereguli în trafic, depistate de polițiștii rutieri în Constanța. Au fost aplicate amenzi

19 Mar 2024 369

IPJ Bistrița-NăsăudReținut pentru 24 de ore, după ce a fost depistat de polițiști cu nereguli în trafic

18 Mar 2024 399

Șoferi sub influența alcoolului și alte infracțiuni, depistate de polițiști în urma unei razii în Constanța

17 Mar 2024 654

Amenzi și oprirea temporară a patru stații ale Lukoil, după controale ale ANPC. Ce nereguli au fost depistate

14 Mar 2024 820

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța Amenzi în valoare de peste 200.000 lei pentru nereguli în controalele din luna februarie

13 Mar 2024 380

Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 767

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 644

Nereguli în trafic la Constanța Conducător de moped surprins fără permis pe DN 39

07 Mar 2024 564

Control la primăria Ostrov efectuat de Camera de Conturi Constanța. Ce nereguli au fost sesizate (DOCUMENT)

06 Mar 2024 496

Știri Constanța Amenzi și nereguli în Hârșova! Rezultatele Acțiunii „Blocada”

04 Mar 2024 555

IPJ BuzăuNereguli în trafic

28 Feb 2024 303

Știri Constanța Nereguli în administrarea deșeurilor la Cogealac. Amenzi pentru autorități și firma implicată (FOTO)

27 Feb 2024 642

ANPC a închis de urgență încă trei săli de fitness World Class. S-a lăsat și cu amenzi în valoare de 28.000 lei

22 Feb 2024 659