În 15 luni de implementare, Proiectul „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă" a consiliat 4.000 de elevi şi studenţi

Complexul Herăstrău Bucureşti a găzduit, joi, Conferinţa Intermediară a proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă".

Conferinţa s-a organizat în scopul raportării activităţilor şi rezultatelor primelor 15 luni de implementare a proiectului, bucurându-se de participarea a circa 60 de invitaţi, directori şi profesori la unităţile de învăţământ, elevi premiaţi în cadrul proiectului, tutori de practică, reprezentanţi ai agenţilor economici din turism şi alte persoane interesate. Pe rând, beneficiarul şi cei doi parteneri naţionali şi-au prezentat activităţile, punctând atât rezultatele atinse, cât şi dificultăţile întâmpinate şi soluţiile de îmbunătăţire a activităţii. Raportul a apreciat implementarea ca fiind înscrisă conform graficului de activităţi, ceea ce a permis şi o analiză a managementului riscului. Dintre rezultatele importante ale proiectului amintim: baza de practică modernizată - Centrul European de Gastronomie şi Turism Constanţa; stagii de pregătire practică în cadrul proiectului derulate de 193 de elevi şi studenţi; schimburi de experienţa şi bune practici naţionale efectuate de 173 de elevi şi studenţi, 10 dintre aceştia participând la schimburile de experienţă şi bune practici în Franţa; realizarea site-ului proiectului www.proiecte-fse-fundatianejloveanu.ro; 20.000 de persoane informate prin intermediul site-ului; conştientizarea importanţei stagiului de pregătire practică pentru circa 4.000 de elevi şi studenţi; consilierea vocaţională şi orientarea profesională a 60 de elevi. Reamintim că implementarea proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, a început din data de 1 septembrie 2010. Proiectul, care se desfăşoară în Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, este rezultatul unui parteneriat transnaţional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" (Constanţa), SC Compania de Investiţii pentru Turism SA (Bucureşti), SC Succes TGM SRL (Bucureşti) şi Centrul European de Profesii Culinare (Paris).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.