În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000


Pe 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, iar Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor din Constanţa un meniu de sărbătoare. Echipa Arimex Comexim 2000 SRL este cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR.
 
La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie Lipton, unt, şuncă presată, brânză topită cu smântână, caşcaval, felii de brânză topită cu smântână, gem de căpşuni, brânză de vaci, caş de vacă, ouă fierte, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, brânză Tomy junior.
 
Masa de prânz a fost delicioasă, pacienţii fiind serviţi cu ciorbă ţărănească de legume, supă ţărănească de legume, supă de legume cu fulgi de ou, supă strecurată de legume, iahnie de fasole si crenvurşti din piept de pui, mâncare de cartofi cu pipote de pui, mâncare de cartofi cu friptură de pui la cuptor, ardei umplut cu orez, rasol de pui şi cartofi natur, cartofi natur cu brânză de vaci, iar la desert - mere, mere coapte, plăcintă cu mere, compot mere.
 
Pentru cină, echipa Arimex Comexim 2000 SRL a preparat mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, cartofi gratinaţi cu brânză, broccoli şi conopidă, cremă de brânză cu somon, ficăţei de pui în sos de roşii şi pilaf cu broccoli, friptură de pui cu legume gratinate, ceai cu lămâie Lipton, iar la desert - biscuiţi şi prăjitură cu fructe.
 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească şi spor în cele bune, iar celor care poartă numele Fecioarei Maria, le dorim, cu drag, binecuvântaţi, mulţi ani!”, a transmis Virgil Drăghici, administrator SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Naşterea Maicii Domnului, primul praznic din anul bisericesc

 
Pe 8 septembrie se sărbătoreşte Naşterea Maicii Domnului sau Sfântă Maria Mică. Naşterea Maicii Domnului este primul praznic din anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a născut din părinţi foarte înaintaţi în vârstă, Ioachim şi Ana, că rod al rugăciunii lor. Tatăl ei era din seminţia lui David, iar mama ei, din cea a lui Aaron.
 
Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică aduce cu sine o serie de obiceiuri şi tradiţii. În tradiţia creştină există legenda potrivit căreia Drepţii Ioachim şi Ana, în vârstă fiind, şi-ar fi dorit nespus de mult un copil. Cum încercările de o viaţă nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor şansă. Şi Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinţi, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ. Aşa a venit pe lume fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinţilor, sprijinitoarea păcătoşilor, atotputernica ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii, Maica îndumnezeirii şi mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluieşte pe noi.
 
În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică. Potrivit Tradiţiei Bisericii, Sfânta Maria era de neam ales, tatăl, Ioachim, fiind din seminţia lui David, iar mama, Ana, din neamul preoţesc al lui Aaron. Iar Naşterea Maicii Domnului este considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc.

 
Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să se nască Fiul lui Dumnezeu. Numele de Maria îşi are rădăcinile în limba ebraică, unde Miriam înseamnă Doamnă, împărăteasă, cea aleasă, cea frumoasă. Această sărbătoare creştinească ar trebui să fie pentru toţi un prilej de a ne dedica viaţa lui Hristos şi de a deveni oameni noi. Nu întâmplător, momentul acesta de peste an este urmat, pe 9 septembrie, de pomenirea Drepţilor şi dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana, cei care i-au dat viaţă Maicii Domnului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Județean Constanța a încheiat un acord cadru cu Arimex Comexim 2000 SRL pentru furnizarea hranei pacienților

11 May 2021 1660

Meniu special de Paște, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

01 May 2021 2032

Meniu special de Florii, pentru pacienții unităților sanitare din Constanța, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Apr 2021 1134

Asociația „Suflete Deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL, un nou îndemn pentru creștini

19 Apr 2021 794

Decese Constanţa, 15 aprilie 2021

15 Apr 2021 929

Meniu special de Bunavestire, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Mar 2021 1412

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

08 Mar 2021 1607

Asociaţia „Suflete Deschise” şi societatea Arimex Comexim 2000 – „ Vestiţi primăvara! Fiţi mărţişori! Dăruiţi bucuria dragostei!”

02 Mar 2021 1448

Mărţişoare, mâncare gustoasă şi zâmbete pentru pacientele din Constanţa, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Mar 2021 1542

Dragobetele, sărbătoarea iubirii a românilor. Meniu special oferit de Arimex Comexim 2000 SRL, pentru pacientele din spitale

24 Feb 2021 1615

Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

30 Dec 2020 718

SC Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise” lansează un nou îndemn tuturor creștinilor

19 Dec 2020 1287

Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 „Spiritul Crăciunului este a noastră salvare”

07 Dec 2020 1251

Asociația „Suflete Deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL îndeamnă la iubire și rugăciune

04 Dec 2020 1353

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu special oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2020 1462