Îndemnul „Fiți buni! Fiţi milostivi! Faceţi bine!“, relansat de Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“

În pragul sărbătorilor de iarnă, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“ au relansat pentru toţi creştinii, îndemnul: „Fiți buni! Fiţi milostivi! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele!“.

Dorim să întâlnim oameni cu o inimă mulțumitoare și dăruitoare și care, la rândul lor, să întindă o mână celor în nevoie, dorim să vedem copii și tineri integri care trăiesc la adevăratul lor potențial și care îndrăznesc să privească înspre viitor cu speranță. Cum puteţi să ajutati? Dacă un obiect mai poate fi folosit, nu îl aruncaţi. Un  aragaz vechi pe care aţi decis să îl înlocuiţi poate îmbunătăţi traiul unei familii nevoiaşe. O viaţă nouă pot primi şi un pat mai vechi sau un şifonier, un căruţ, o maşină de spălat sau o bicicletă. Oferiţi un obiect! Nu-i uitaţi pe cei nevoiaşi din jurul nostru. Articolele de îmbrăcăminte şi diversele produse, care vă sunt de prisos, pot fi oferite spre folosinţă altora. Copiii săraci sau orfani au şi ei nevoi ca şi cei din familiile noastre. De asemenea, un medicament rar poate salva pe cineva grav bolnav şi fără posibilităţi. Există diverse situaţii în care un serviciu poate face mult bine: o persoană în scaunul cu rotile care îşi duce traiul cu ajutorul vecinilor, un elev capabil, dar sarac, care merită şansa la o viaţă mai bună, o fundaţie care are nevoie de voluntari. Oferiţi un produs! Oferirea unui loc de muncă stabil sau ocazional este cel mai bun mod de a ajuta pe cel nevoiaş. În multe familii, un salariu pentru unul din părinţi poate însemna supravieţuirea. Puteţi oferi un serviciu unei persoane care doreşte să munceasca? Ajutaţi un om nevoiaş. Oferiţi un loc de muncă! Fiţi milostivi! Oferiţi dragoste! 

„Omul care ne cere ajutor este pentru noi o chemare la mântuire, dacă-l ajutăm, sau un obstacol în calea mântuirii, dacă-l neglijăm. Din nefericire, astăzi în ignoranţă și în stupiditatea lor, fiinţele umane îşi fac rău în mod inutil şi se autodistrug, supărându-L pe Dumnezeu care este o nesfârşită iubire milostivă. Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogaţi, ci şi pentru cei care au puţin, ba chiar şi pentru cei care abia reuşesc să-şi câştige pâinea cea de toate zilele. Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem  săraci. O mângâiere, un sfat bun, o faptă de milostenie e binefăcătoare precum leacul peste rana bolnavului. Ajutorarea celui în nevoie nu ţine cont de luna cadourilor şi alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că la rândul nostru noi suntem iubiţi şi ajutaţi zi de zi. Iubirea de semeni este binevoitoare, înţelegătoare şi cel mai natural sentiment. Cum aceasta este atât de importantă, să ne dăm silinţa să o întărim în suflet şi să o sporim în viaţa noastră. În tot ceea ce facem, trebuie să fim îndrumați de valorile moral-creștine, de respectul, compasiunea, dragostea și grija față de oameni“, a declarat administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL Vergil Drăghici.
 
Meniu românesc, oferit persoanelor cu dizabilităţi din Constanţa

Asociaţia „Suflete deschise“, în baza programului social-misionar „Mai aproape de aproapele“, a pregătit mai multe ceaune cu iahnie de fasole pentru persoanele cu dizabilităţi din Constanţa. Voluntarii asociaţiei vor fi alături de 1 decembrie de aceştia, la  Clubul din Piata Tomis 3, şi îi vor dervi cu tradiţionala fasolă, dar şi cu sucuri, fructe şi prăjituri. Cei care nu ţin post, vor primi şi cârnaţi de casă, fripţi la grătar.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța - „Fii milos și fii smerit!”

17 Apr 2024 396

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 852

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 943

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1491

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1359

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1362

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1266

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu de sărbătoare oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2023 1467

Sfinții Mihail și Gavril Meniu special pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Nov 2023 1369

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu special de Sfântul Dimitrie pentru pacienții din Constanța

25 Oct 2023 1454

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 1446

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2023 1488

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2023 1597

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu special pentru pacienții din spitalele din Constanța

05 Jun 2023 2167

Ziua Copilului Constanța Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)

02 Jun 2023 1318