KMG International contribuie la salvarea animalelor sălbatice din Dobrogea

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a susținut, prin programul „Împreună pentru fiecare“, realizarea unui sistem de alertă și intervenție de tip 112 pentru preluarea animalelor sălbatice în pericol și dotarea cu panouri solare a centrului medical veterinar din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Valoarea sprijinului oferit este de 10.000 de euro.
 
„Grupul recunoaşte importanţa care trebuie acordată protejării mediului și ecosistemului din zona Mării Negre, lacului Siutghiol și biosferei Delta Dunării, unde avem concentrate o mare parte dintre operațiuni, de altfel. Acest proiect inovator aduce valoare nu doar regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel național, pentru ocrotirea biodiversității“, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreședinte Senior KMG International. Proiectul, demarat în octombrie 2014 și realizat cu implicarea a 73 de voluntari, a presupus dezvoltarea unui sistem dinamic și operativ de răspuns, prin organizarea unei infrastructuri web capabile să preia alerte - „112, animale în pericol”. „Păsările și animalele sălbatice sunt preluate de personalul specializat și de voluntarii Asociației Scutul Cinegetic și transportate pentru îngrijire medicală în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Peste 50 de exemplare de specii protejate au fost salvate în ultimele trei luni. De asemenea, două clădiri ale complexului muzeal în care funcționează centrul operațional, laboratorul de intervenție animale rănite şi carantina-azil, au fost dotate cu sisteme de autonomie energetică (panouri solare) pentru încălzire. „Prin instruirea unui număr de 50 de voluntari în acordarea primului ajutor de bază și calificat animalelor victime (rănite, degerate, eșuate sau captive), s-a obținut o structură permanent funcțională, care va duce la crearea în școli și universități a unui curent pro ajutorarea animalelor sălbatice aflate în dificultate. Construirea site-ului pentru apeluri 112 și constituirea unui corp de voluntari vor asigura permanentizarea activităților de instruire și în anii următori și, implicit, continuarea proiectului prin campanii, asistență, atragerea de noi voluntari“, a precizat dr. Veronica Antone, președinte al Asociației Scutul Cinegetic.
 
Grupul KMG International susține dezvoltarea comunităților locale prin platforma de responsabilitate socială „Energia vine din suflet“, ce cuprinde proiecte implementate la nivel național în domeniile Protecția mediului, Sănătate şi Cultură, în ultimii şapte ani, valoarea investițiilor depășind 7 milioane de dolari. Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, este aliniată la strategia de sustenabilitate a Grupului și susține ample proiecte de CSR (Corporate social responsibility) - parteneriatul cu SMURD încheiat în 2010, ce presupune donaţia de carburant Jet-A1 pentru operarea elicopterelor aero-medicale, dotarea cu panouri solare a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil“ din Năvodari, înfiinţarea primului centru de reabilitare respiratorie în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.