KMG International, investiţie de 3,5 milioane de dolari în terminalul petrolier din Marea NeagrăGrupul KMG International, prin intermediul companiei Midia Marine Terminal, a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de echipamente necesare pentru transferul ţiţeiului prin terminalul petrolier operat în largul Mării Negre, investiţia totală ridicându-se la 3,5 milioane de dolari.
 
„Proiectul a vizat înlocuirea întregului sistem flexibil de transfer al ţiţeiului de la navele petroliere către parcul de rezervoare al rafinăriei Petromidia. Lucrările de mentenanţă capitale obligatorii menţin terminalul maritim în condiţii optime de siguranţă şi performanţă. De asemenea, investiţia asigură menţinerea la un nivel maxim de protecţie a mediului marin. La fiecare doi ani, investim circa 200 de mii de dolari, la patru ani, circa 1,4 milioane de dolari, iar la fiecare opt ani, circa 3 milioane de dolari pentru aceste lucrări“, a declarat Ioan Taus, directorul general al companiei Midia Marine Terminal.
 
Înlocuirea sistemului de furtunuri flexibile a fost realizată de Midia Marine Terminal pe mare şi a implicat şase ambarcaţiuni şi 20 de scafandri care au lucrat 16 zile. Proiectul a fost realizat cu participarea companiei Rominserv, contractorul general al KMG International pentru aprovizionarea furtunurilor şi a lucrărilor efectuate pe uscat.
 
Sistemul de furtunuri flexibile al terminalului petrolier offshore din Marea Neagră este format din două şiruri de furtunuri din cauciuc ranforsat cu spirală metalică, având o greutate cuprinsă între 3,5 şi 5 tone, prevăzute cu dublă carcasă special concepută pentru protejarea mediului marin. Acest sistem are în componenţă două şiruri de furtunuri plutitoare cu lungimi de 270 de metri fiecare şi două şiruri de furtunuri submarine, garantate la o presiune de 19 bari, fiind construite în conformitate cu standardele internaţionale, dar ţinând cont şi de condiţiile hidro-meteo specifice din zona în care este amplasat. Ansamblul de furtunuri al terminalului petrolier offshore de la Midia valorează circa 3 milioane de dolari.

23 de milioane de tone de ţiţei, descărcate în şapte ani la Midia Marine Terminal

Compania Midia Marine Terminal şi-a mărit şi flota navală în 2015, operând în prezent trei remorchere: Tirreno, pavilion Italia, de 70 tbp, pentru asistenţă la manevra tancurilor petroliere de 150.000 tdw; Bucureşti şi Astana, ambele sub pavilion România, de 50 tbp, pentru manevre furtunuri, mentenanţă şi lucrări offshore, suport scufundări, dar şi asistenţă a navelor aflate în manevră în portul Midia. De asemenea, flota MMT cuprinde o pilotină de 9,5 metri lungime şi 500 CP şi două şalupe de lucru.
 
Prin intermediul terminalului petrolier din largul Mării Negre, au fost descărcate peste 23 de milioane de tone de ţiţei de la începutul anului 2009 până în septembrie 2015 şi au fost operate 276 de nave. Terminalul a rezistat fără avarii, în condiţii de frig sever şi la furtuni violente cu valuri care au depăşit opt metri. În prezent, terminalul asigură necesarul de ţiţei al rafinăriei Petromidia - cea mai mare unitate de profil din România, care a prelucrat în anul 2015 cantitatea record de 5 milioane de tone de ţiţei de la punerea în funcţiune (1979).

Investiţie amortizată în cinci ani de la punerea în funcţiune

Cu o capacitate proiectată de transfer de 24 de milioane de tone pe an, terminalul petrolier poate primi nave de până la 160.000 tdw. Operarea prin terminal scade distanţa cu 33 de kilometri faţă de traseul prin portul Constanţa şi permite realizarea unor reduceri de circa 7 dolari/tonă a costurilor de aprovizionare cu ţiţei. Investiţia de 100 de milioane de dolari pentru realizarea terminalului petrolier a fost amortizată în cinci ani de la punerea lui în funcţiune.
 
Prin Midia Marine Terminal este asigurată prezenţa KazMunayGas în arcul geografic ce uneşte zona Mării Caspice (Kazakhstan, Georgia) şi a Mării Negre (Ucraina, Moldova, România, Bulgaria) cu Europa Occidentală (Franţa şi Spania). La nivel european, KMG International deţine peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanţi în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania, Georgia. Grupul operează două rafinării - Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia Năvodari

13 May 2024 506

Cumpărări directe Constanța Partener Construct General SRL a bătut palma cu Midia Green Energy SA din Năvodari. Contract de peste 850.000 lei (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 970

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 621

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 2009

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1711

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 864

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 941

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 1068

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari

07 Feb 2024 1038

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 1081

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 1068

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1339

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 1063

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 1102

Firme Constanța O nouă decizie adoptată de Midia Marine Terminal SRL

07 Aug 2023 1396