KMG International, sprijin pentru animalele sălbatice din Dobrogea Azamat Zhangulov - „Proiectul poate fi exemplu de mobilizare pentru ocrotirea biodiversităţii“ (galerie foto)



KMG International (fostul Grup Rompetrol) a susţinut, prin programul „Împreună pentru fiecare“, realizarea unui sistem de alertă şi intervenţie de tip 112 pentru preluarea animalelor sălbatice aflate în pericol şi dotarea cu panouri solare a centrului medical veterinar din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Valoarea sprijinului oferit este de 10.000 de euro.

 
„Grupul recunoaşte importanţa care trebuie acordată protejării mediului şi ecosistemului din zona Mării Negre, lacului Siutghiol şi biosferei Delta Dunării, unde, de altfel, avem concentrate o mare parte dintre operaţiuni. Acest proiect inovator aduce valoare nu doar regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel naţional, pentru ocrotirea biodiversităţii“, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte Senior KMG International. Proiectul demarat în octombrie 2014 şi realizat cu implicarea a 73 de voluntari a presupus dezvoltarea unui sistem dinamic şi operativ de răspuns prin organizarea unei infrastructuri web capabile să preia alerte, „112 - animale în pericol“. Păsările şi animalele sălbatice sunt preluate de personalul specializat şi de voluntarii Asociaţiei Scutul Cinegetic şi transportate pentru îngrijire medicală în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Peste 50 de exemplare de specii protejate au fost salvate în ultimele trei luni. De asemenea, două clădiri ale complexului muzeal în care funcţionează centrul operaţional, laboratorul de intervenţie animale rănite şi carantina-azil, au fost dotate cu sisteme de autonomie energetică (panouri solare) pentru încălzire. „Prin instruirea unui număr de 50 de voluntari în acordarea primului ajutor de bază şi calificat animalelor victime (rănite, degerate, eşuate sau captive), s-a obţinut o structură permanent funcţională care va duce la crearea în şcoli şi universităţi a unui curent pro ajutorarea animalelor sălbatice aflate în dificultate. Construirea site-ului pentru apeluri 112 şi constituirea unui corp de voluntari vor asigura permanentizarea activităţilor de instruire şi în anii următori şi, implicit, continuarea proiectului prin campanii, asistenţă, atragerea de noi voluntari“, a precizat dr. Veronica Antone, preşedinte al Asociaţiei Scutul Cinegetic. Grupul susţine dezvoltarea comunităţilor locale prin platforma de responsabilitate socială „Energia vine din suflet“, ce cuprinde proiecte implementate la nivel naţional în domeniile Protecţia mediului, Sănătate, Cultură, în ultimii şapte ani, valoarea investiţiilor depăşind 7 milioane de dolari. Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, este aliniată la strategia de sustenabilitate a Grupului şi susţine ample proiecte de CSR (responsabilitate socială corporativă) - parteneriatul cu SMURD încheiat în 2010, ce presupune donaţia de carburant Jet-A1 pentru operarea elicopterelor aero-medicale, dotarea cu panouri solare a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil“ din Năvodari, înfiinţarea primului centru de reabilitare respiratorie în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.