KMG International susţine primul cabinet stomatologic mobil din România. Tratament gratuit pentru 150 de copii


KMG International a sprijinit acţiunea cabinetului stomatologic mobil „Zâna Merciluţă“ din luna iulie, desfăşurată în mai multe zone rurale din judeţul Constanţa, oferind tratament stomatologic gratuit pentru peste 150 de copii ce provin din localităţile Mihai Viteazu, Independenţa şi alte sate din judeţul Constanţa.

„Anul acesta, Petromidia, cel mai important activ al companiei noastre, împlineşte 40 de ani. Continuăm să fim unul dintre cele mai importanţi actori economici din regiune şi în acelaşi timp ne dorim să contribuim constant la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru comunitatea locală. Această acţiune vizează oferirea serviciilor dentare pentru copiii ce nu au acces aceste beneficii, atât de importante încă de la cele mai fragede vârste. Este o prioritate pentru noi calitatea serviciilor medicale din regiune şi ne menţinem angajamentul pentru îmbunătăţirea lor”, a declarat Alexey Golovin, directorul Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative din cadrul KMG International.

Serviciile oferite de cabinetul mobil au inclus profilaxie şi tratament stomatologic, copiii primind, de asemenea, pachete cu produse de îngrijire orală. Mai mult, cei doi medici stomatologici prezenţi la acţiune, împreună cu voluntarii Zânei Merciluţă, au desfăşurat sesiuni interactive de periaj dentar în şcolile din satele Mihai Viteazu şi Independenţa pentru părinţi şi copii. Echipa Zânei Merciluţă a ajuns şi la CS Farul Constanta, secţia haltere, unde sportivii juniori ce provin din medii dezavantajate au beneficiat de tratament stomatologic gratuit.

„De la lansarea acestui cabinet stomatologic mobil în 2017, am înţeles că misiunea noastră are în spate o problemă reală: în România, peste 75% dintre copii cu vârste între 6 şi 11 ani au carii pe dinţii temporari, iar majoritatea copiilor de la sate nu au acces la un cabinet de medicină dentară. De aceea, Zâna Merciluţă vine în sprijinul copiilor din zonele rurale sărace , oferindu-le tratament stomatologic gratuit, sprijinită de medicii stomatologi voluntari. Anul acesta, cu ajutorul KMG International, am reuşit să ajungem în judeţul Constanţa, în sate unde cel mai apropiat cabinet stomatologic este la peste 60 de km distanţă“, a adăugat Alina Țiplea, preşedintele Asociaţiei Merci Charity Boutique.

79% dintre copiii trataţi în această deplasare nu au mai fost niciodată la medicul dentist. Valoarea tratamentelor depăşeşte 33.000 de lei. În perioada următoare, cabinetul stomatologic mobil va ajunge şi în judeţul Prahova, cu sprijinul KMG International.

Despre „Zâna Merciluţă“

„Zâna Merciluţă“ este primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite în România. Proiectul a fost iniţiat de organizaţia non-profit Merci Charity Boutique, ce se concentrează pe sprijinirea anumitor cauzelor umanitare, având în prim-plan copiii cu probleme medicale şi sociale. Cabinetul stomatologic mobil face vizite în zone rurale pentru a oferi copiilor servicii de profilaxie dentară şi tratament, dar şi în secţii de onco-pediatrie. Organizaţia a fost cea care a iniţiat crearea unui cadru legal care să permită funcţionarea cabinetelor medicale mobile în România.

Contribuţia KMG International la sistemul de sănătate din România


De peste 10 ani, KMG International a investit mai mult de 4 milioane de dolari în sistemul public de sănătate, astfel încât membrii comunităţilor în care Grupul operează să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Investiţiile în sectorul medical, una dintre direcţiile strategice ale companiei, au vizat modernizarea şi furnizarea de echipament către 60 de unităţi medicale din întreagă ţara. În ultimii ani, Grupul KMG International a  furnizat combustibil JetA1 pentru elicoptere medicale, uniforme pentru voluntari, echipamente medicale, precum şi investiţii în reabilitarea şi dotarea diferitelor facilităţi medicale din ţară şi centre de instruire în situaţiile de urgenţă din România.

Mai mult, KMG International s-a implicat activ în susţinerea sistemului de sănătate din România, atât prin intermediul parteneriatului său de lungă durată cu Serviciul Mobil de Urgenţă pentru Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), cât şi prin alte investiţii considerabile în proiecte de sănătate din toată ţara.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Partener Construct General SRL a bătut palma cu Midia Green Energy SA din Năvodari. Contract de peste 850.000 lei (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 703

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 503

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1635

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1501

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 681

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 722

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 871

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari

07 Feb 2024 892

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 939

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 956

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1180

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 1012

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 976

Firme Constanța O nouă decizie adoptată de Midia Marine Terminal SRL

07 Aug 2023 1271

Midia Green Energy SA are un nou Consiliu de Administraţie!

21 Jun 2023 1538