La Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" O nouă etapă a proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă!"

09_Nejloveanu_-_Nicolae_Nejloveanu_005.jpg Din data de 1 septembrie 2010 a început implementarea proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, AP 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, DMI 2.1. Tranziţia de la şcoală la viaţa activă.

Proiectul, care se desfăşoară în Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, este rezultatul unui parteneriat transnaţional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", Constanţa, SC Compania de Investiţii pentru Turism SA, Bucureşti, SC Succes TGM SRL, Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare, Paris.

În perioada 14 - 16 mai 2012 va avea loc activitatea „Schimburi de experienţă şi bune practici pentru tutori", la care vor participa 50 de specialişti în gastronomie şi turism, formaţi ca instructor preparator-formare, care au îndeplinit rolul de tutore de practică pentru elevii şi studenţii din grupul ţintă al proiectului în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi.

Festivitatea de deschidere a activităţii va avea loc luni, 14 mai, ora 9.00, la sediul Fundaţiei Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară (bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 12, Constanţa).

În cadrul activităţii va fi realizat un regal interactiv de demonstraţii culinare, se vor dezbate teme principale ale bucătăriei franceze, precum şi tendinţele din bucătăria festivă. Invitaţii speciali, Vincent Perre - maestru bucătar, Ceproc Paris - formator şi Bernars Calvet - maestru bucătar vor împărtăşi participanţilor secretele acumulate personal în zeci de ani de activitate derulată la nivel internaţional în slujba interesului de a conferi gastronomiei rangul de „Art de Vivre", precum şi elemente de pedagogie gastronomică.

De asemenea, vor fi organizate ateliere demonstrative la Staţiunea de Cercetare Viticolă Murfatlar, având ca tematică importanţa profesiei de somelier în activitatea de marketing turistic. Pentru tutorii cu specializarea recepţioner şi agent de turism - ghid este organizat un atelier demonstrativ pe un traseu turistic din judeţul Constanţa, cuprinzând elemente culturale, religioase şi istorice care pun în valoare factorii naturali şi potenţialul turistic al judeţului nostru. Acest traseu are ca scop stabilirea unor modalităţi moderne de comunicare pentru promovarea pachetelor de servicii. Alte teme abordate în cadrul activităţii vor fi: alcătuirea listelor de preparate şi băuturi - instrument de marketing al unităţii, stabilitate în industria turismului prin relaţia recepţioner - agent de turism, propunere itinerariu de traseu turistic, aspecte legale privind obţinerea Brevetului de Turism şi a Licenţei de Turism - prezentare, studii de caz şi simulări.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1133

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1798

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 579

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 902

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 604

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 635

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1013

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 843

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 748

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 785

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 880

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1656

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 879

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3397

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8781