Legitimatii pentru capacitate

Masuri pentru desfasurarea examenului national

Aceste documente vor fi eliberate de Consiliul judetean de examen, dupa un model propriu * Ele vor avea fotografia candidatului, accesul in sala de examen fiind permis numai daca elevul are asupra lui legitimatia * Pentru a se evita orice tentativa de frauda, numarul colilor de examen si cel al ciornelor primite pentru fiecare sala de examen vor fi consemnate intr-un proces-verbal de instruire

Ministerul Educatiei si Cercetarii a transmis conducerilor scolilor generale si ale liceelor unde exista clase de-a VIII-a metodologia de organizare si desfasurare a examenului de capacitate din acest an. Anul acesta, toti candidatii vor trebui sa aiba legitimatii de capacitate care vor fi valabile in fiecare judet. Aceste legitimatii vor fi eliberate de Consiliul judetean de examen, dupa un model propriu. Ele vor avea fotografia candidatului, accesul in sala de examen fiind permis numai daca elevul are asupra lui respectivul document. Comisia judeteana de capacitate este obligata sa ia masuri de asigurare a fondurilor financiare necesare organizarii si desfasurarii examenului, de dotare a centrelor de examen cu un numar suficient de copiatoare, calculatoare astfel incat fiecare candidat sa poata primi subiectul fotocopiat. Consiliul judetean va desemna un delegat in fiecare unitate de examen care va asigura asistenta tehnica pentru copiatoare, calculatoare si care pune la dispozitia comisiei materialul necesar. Delegatul nu va avea dreptul sa intre in sali sau sa cunoasca subiectele inainte de inceperea examenului. Pentru a se evita orice tentativa de frauda, numarul colilor de examen si cel al ciornelor primite pentru fiecare sala de examen vor fi consemnate intr-un proces-verbal de instruire, care va fi semnat de supraveghetori, de secretar si de presedintele comisiei. De asemenea, acestia din urma vor avea obligatia sa transmita candidatilor faptul ca subiectele rezolvate pe ciorna sau pe foaia xeroxata de examen nu vor fi luate in considerare. In acest an este posibil ca evaluarea initiala si cea contestatiilor sa fie facute in alt judet. Presedintele comisiei nationale, Lucretia Sirinian, a declarat ca in acest an vor participa la capacitate peste 11.000 de elevi si vor exista 44 de centre de examen.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 565

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 519

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 642

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 701

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 551

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 759

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3388

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14079

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 924

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1343

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2827