Licitaţie organizată de Asociaţia „Sofya Tomitana“ Fonduri pentru secţia de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie (galerie foto)

Asociaţia „Sofya Tomitana“ a organizat, vineri, la Constanţa, o licitaţie destinată strângerii de fonduri necesare proiectului de reamenajare şi dotare a Secţiei de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare.
 
La evenimentul care a reunit peste 100 de persoane s-au licitat atât lucrări donate de membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, cât şi desene şi picturi realizate de copii. Timp de mai bine de trei ore, invitaţii s-au întrecut să-şi adjudece tablourile, spre bucuria copiilor prezenţi, care au avut ocazia să-şi testeze pentru prima data publicul.
 
„Este prima oară când implicăm societatea civilă în demersurile noastre. Este o iniţiativă binevenită, deoarece, atunci când vine vorba de copii bolnavi, nu este suficient să le asigurăm medicamentele. Copiii aceştia rămân spitalizaţi peste o lună, în medie, şi au nevoie de aceleaşi lucruri de care au nevoie cei sănătoşi“, a declarat Elena Danteş, şefa Secţiei de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare.
 
La evenimentul de vineri au luat parte reprezentanţii conducerii unităţii sanitare: dr. Erdin Borgazi - managerul spitalului, dr. Elena Danteş - director medical şi dr. Elena Dumitrache - şefa secţiei de Pediatrie.

„Evenimentul de vineri a fost doar primul pas, pentru că intenţionăm să continuăm să atragem şi alte finanţări, în aşa fel încât să putem duce la bun sfârşit proiectul pe care l-am început. Oricine poate sprijini cauza noastră şi a copiilor internaţi aici prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, în cazul persoanelor fizice, sau a 20% din impozitul pe profit, pentru companii“, a declarat dr. Adriana Câmpeanu, preşedintele Asociaţiei „Sofya Tomitana“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Asociatia Sofya Tomitana la bilant

22 Dec 2015 2216

Eveniment caritabil – Vernisaj şi licitaţie de tablouri (galerie foto)

08 Aug 2015 2711