Martorii lui Iehova. Eveniment la Constanța organizat în aprilie

  • Discursul special este primul dintre cele două programe gratuite care vor avea loc în toate cele aproximativ 118.000 de congregații ale Martorilor lui Iehova în prima săptămână a lunii aprilie
 
Sondajele arată că, din cauza tensiunilor economice, a conflictelor dintre națiuni și a tulburărilor sociale răspândite pe scară largă, încrederea în viitor este la cel mai scăzut nivel istoric în multe țări, inclusiv în România. Conform Barometrului de Încredere Edelman 2023, 24 dintre cele 28 de țări chestionate înregistrează „scăderi istorice ale numărului celor care cred că familiile lor vor avea o situație mai bună peste cinci ani”.
 
Pe acest fundal de pesimism, în sfârșitul de săptămână din 1-2 aprilie 2023, va avea loc la nivel global un eveniment special cu tema „De ce putem privi cu încredere viitorul”. Discursul de 30 de minute, la care asistența este gratuită, va fi prezentat local la sala Regatului a Martorilor lui Iehova din Constanța. Pentru a găsi adresa sălii Regatului și ora la care va fi prezentat discursul, vă rugăm să accesați secțiunea „Căutați o întrunire”, de pe pagina principală a site-ului JW.ORG.
 
„Provocările cu care ne confruntăm pot părea copleșitoare, dar Biblia oferă o speranță puternică de viitor, care ne poate ajuta chiar acum”, a spus Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Acest program prezentat la nivel global a fost conceput astfel încât să le ofere tuturor asistenților motive tangibile pentru a privi viitorul cu încredere.”, a mai spus acesta.
 
Discursul special este primul dintre cele două programe gratuite care vor avea loc în toate cele aproximativ 118.000 de congregații ale Martorilor lui Iehova în prima săptămână a lunii aprilie. Totodată, publicul este invitat să se alăture celor aproape 20 de milioane de asistenți la nivel mondial la celebrarea anuală a Comemorării morții lui Isus Cristos, care va avea loc în seara zilei de marți, 4 aprilie 2023.
 
Intrarea la ambele evenimente este gratuită și nu este necesară înregistrarea. Pe JW.ORG, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, sunt disponibile detalii despre ora și locația unde vor avea loc aceste evenimente pe plan local.
 
Cum se va desfășura?
 
„Programul începe și se încheie cu o cântare, urmată de o rugăciune spusă de un Martor al lui Iehova. Partea principală a programului este un discurs public în care se explică importanța morții lui Isus și modul în care putem trage foloase de pe urma sacrificiului făcut de Dumnezeu și de Cristos pentru noi”, transmit reprezentanții Martorilor lui Iehova.
 
Este celebrarea Comemorării, ținută de Martorii lui Iehova, una și aceeași cu sărbătoarea Paștelui?

 
„Nu. Cu ocazia Paștelui se sărbătorește învierea lui Isus, în timp ce Comemorarea este o celebrare solemnă a morții sale. Aceasta este în armonie cu porunca pe care Isus le-a dat-o continuatorilor săi apropiați: „Continuați să faceți lucrul acesta în amintirea mea”. (Luca 22:19) Martorii lui Iehova celebrează Comemorarea în fiecare an, la data în care, potrivit calendarului lunar biblic, se aniversează moartea lui Isus. El a instituit această sărbătoare în 14 nisan 33 e.n., după apusul soarelui. Asemenea primilor creștini, Martorii lui Iehova continuă să țină Comemorarea în fiecare an. Pentru a stabili data în care cade 14 nisan, folosim metoda de calcul utilizată în timpul lui Isus, nu metoda utilizată în calendarul evreiesc modern”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martorii lui Iehova Pe 24 martie, se comemorează moartea lui Isus Cristos. Unde are loc evenimentul de la Constanța?

14 Mar 2024 1893

Martorii lui Iehova promovează diversitatea lingvistică și folosirea limbii materne

17 Feb 2024 2045

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – „Victimele uitate”

24 Jan 2024 5509

Martorii lui Iehova Sănătatea mintală. Cum te poate ajuta Biblia?

30 Oct 2023 1932

Congresul regional al Martorilor lui Iehova revine la Constanța

30 Aug 2023 2886

Martorii lui Iehova Informațiile sunt disponibile în peste 1.000 de limbi pe portalul oficial

13 Dec 2022 3283

Broșura „Bucură-te pentru totdeauna de viață!”, distribuită în Constanța de Martorii lui Iehova

16 Sep 2022 2837

Congresul Regional al Martorilor lui Iehova. Tema de anul acesta este „Urmăriți pacea!”

05 Jul 2022 3592

Cina cea de taină Martorii lui Iehova, eveniment organizat la Constanța cu ocazia Paștelui

13 Apr 2022 3179

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Mii de Martori ai lui Iehova care au suferit pentru credința lor creștină”

27 Jan 2022 3287

Martorii lui Iehova din România, despre persecutările religioase din Rusia

18 Aug 2021 6817

Martorii lui Iehova Va fi lansată online prima parte a filmului de lungmetraj cu titlul Daniel, în limba rromani

24 Jul 2021 2689

Congresul regional al Martorilor lui Iehova, desfășurat online. Tema anului – „Puternici datorită credinței!”

02 Jul 2021 5132

70 de ani de la Operațiunea „Nord” Peste 9.500 de membri au fost deportați în Siberia. Conferință organizată de Martorii lui Iehova

01 Apr 2021 2996

Martorii lui Iehova celebrează „Cina Domnului”, sâmbătă, după apusul soarelui

23 Mar 2021 3799