MEC incepe tiparirea manualelor pentru anul scolar urmator

Necesarul de manuale se va realiza prin derularea a doua tipuri de achizitii * In premiera, in acest an se va asigura reeditarea tuturor manualelor pentru toate clasele, in ideea de a inlocui manualele degradate sau cele lipsa * O parte din acestea au ajuns la depozitele de carte scolara din judet

Ministerul Educatiei si Cercetarii a inceput de luna aceasta elaborarea planului de tiparire a manualelor elevilor pentru anul scolar 2004-2005 pentru invatamantul obligatoriu, astfel incat acestea sa corespunda noilor programe scolare si noilor planuri de invatamant. Ca urmare, necesarul de manuale se va realiza prin derularea a doua tipuri de achizitii, prima dintre acestea fiind achizitia de manuale prin incheierea contractelor de retipariri pentru completare de tiraj, in procente de 10-30% - clasele a III-VIII, si cea de-a doua, achizitia de manuale prin licitatii - clasele I, a II-a, a IX-a si a X-a. Potrivit declaratiilor inspectorilor scolari constanteni, la deschiderea ofertelor au participat o serie de edituri. Pentru clarificarea acestui aspect, Ministerul Educatiei si Cercetarii a solicitat, potrivit legii, informatii suplimentare editurilor care au ofertat cu preturi mici, termenul de raspuns fiind ziua de astazi. In cazul in care lucrurile nu vor fi clarificate nici dupa acest termen, MEC se va adresa pentru solutionarea spetei Consiliului Concurentei, singura institutie abilitata legal sa intervina in astfel de situatii. In premiera, in acest an se va asigura reeditarea tuturor manualelor pentru toate clasele, in ideea de a inlocui manualele degradate sau cele lipsa. Procentul de reeditare a fost stabilit in functie de vechimea manualului si de numarul de ore de utilizare saptamanala, scopul fiind acela de a asigura necesarul de manuale scolare pentru toti elevii. De asemenea, vor fi reeditate manuale pentru toate minoritatile, la toate clasele, indiferent de numarul de elevi, dar si pentru copiii cu deficiente de vedere. De mentionat este si faptul ca, in acest moment, o parte din manuale au ajuns la depozitele de carte scolara din judet. Termenul limita de livrare stabilit prin contract este 31.07.2004, astfel incat pana cel tarziu in data de 31.08.2004 aceste manuale sa ajunga in scoli. Fata de anii precedenti, la stabilirea pretului de reeditare s-au luat in considerare reglementarile legale referitoare la indicele inflatiei si la aplicarea TVA. Cresterea duratei invatamantului obligatoriu la zece ani va avea suport si in asigurarea de manuale scolare, in sensul ca vor beneficia de manuale scolare gratuite si elevii din clasa a X-a. Termenul stabilit pentru livrarea manualelor licitate la sediul depozitelor de carte scolara este 31.08.2004, termen discutat si convenit cu editurile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 247

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 349

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 510

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 418

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 462

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 568

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 554

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 460

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 659

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 532

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 479

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 692

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 461

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1282