Medic celebru alături de greviştii din Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

Sute de medici, asistenţi, infirmiere din spitalele judeţene din Constanţa au participat, luni dimineaţă, la greva de avertisment, în perioada grevei pacienţii continuând să meargă la spitale, însă doar urgenţele beneficiind de asistenţă medicală.
 
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medici, asistenţi, infirmiere s-au adunat în holul de la parterul unităţii sanitare, între orele 08.00 şi 10.00, raliindu-se astfel grevei de avertisment a Federaţiei Sanitas. Printre participanţi a fost şi directorul medical dr. Cătălin Grasa. Preşedintele Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, a declarat că i-a informat pe toţi managerii de unităţi sanitare cu privire la protest şi a fost asigurată o treime din personal, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit. „S-au asigură o treime din activitate şi urgenţele, iar ceilalţi s-au adunat în holurile unităţilor. O parte din cadre a rămas să asigure acea treime - exact ce presupun urgenţele şi tratamentele, iar restul au ieşit pe holuri. Suntem însă foarte puţini”, a declarat liderul Sanitas Constanţa. Angajaţii din sistemul sanitar s-au aflat în grevă de avertisment, luni, între orele 8.00 şi 10.00, reprezentanţii Federaţiei Sanitas spunând că în unităţile sanitare a fost oprită activitatea în cele două ore, fiind asigurate o treime din activitate şi urgenţele.
 
6 la sută din PIB pentru Sănătate şi o lege a salarizării
 
Federaţia urmăreşte să obţină creşterea veniturilor pentru personalul medico-sanitar şi deblocarea a peste 1.200 de posturi în sistem. Negocieri cu Ministerul Sănătăţii vor mai avea loc marţi şi miercuri, iar începând de joi, pe termen nelimitat, este programată greva generală. Angajaţii din sănătate cer minimum 6 la sută din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat în 20 noiembrie, după întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, că greva generală anunţată este ilegală, iar prima măsură ar fi sesizarea instanţei, care să constate acest lucru. Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis, pe 14 noiembrie, declanşarea grevei de avertisment pentru luni, 25 noiembrie, între orele 8.00 - 10.00, şi a grevei generale din 28 noiembrie, pe termen nelimitat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 963

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1410

UPDATEAmbulanța și poliția intervin la Ovidiu, județul Constanța. Om căzut pe stradă! (FOTO+VIDEO)

25 Feb 2024 2345

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 767

Știri Constanța Două autoturisme, implicate într-un accident pe varianta Ovidiu (FOTO)

15 Feb 2024 1244

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa face angajări! Sunt mai multe posturi scoase la concurs

13 Feb 2024 1444

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 2006

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 877

Imaginea zilei! La un pas de tragedie! Incredibil unde s-a oprit o ambulanță SMURD după impactul cu un autoturism în zona bisericii Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril”din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1631

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 650

Licitație la Spitalul Județean din Constanța! SIG MED SRL va asigura transportul sanitar al pacientilor (hemodializă) (DOCUMENT)

08 Jan 2024 787

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1399

Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Spitalului Județean Constanța! O fetiță din Ucraina, lovită de autobuz (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 4090

Un bărbat de 61 de ani, rănit în accidentul de la Techrighiol a murit. Victima, cadru militar în rezervă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2023 3677

UPDATE Patru persoane rănite într-un accident rutier în municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

09 Nov 2023 1849