Medici constănţeni în comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii

Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei de asistenţă medicală şi politici publice şi având în vedere prevederile Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ministrul Sănătăţii a emis pe 21 martie Ordinul nr. 398.

Pentru coordonarea ştiinţifică şi metodologică a activităţii de specialitate din reţeaua de asistenţă medicală, se înfiinţează şi funcţionează comisiile consultative ale Ministerului Sănătăţii, adică Comisia naţională pentru coordonarea comisiilor de specialitate şi comisiile de specialitate. Participarea persoanelor nominalizate la activităţile desfăşurate în cadrul comisiilor consultative ale Ministerului Sănătăţii în condiţiile prezentului ordin constituie atribuţie de serviciu, se înscrie în fişa postului şi se apreciază în raportul anual de evaluare a performanţelor profesionale.

Membrii comisiilor consultative ale Ministerului Sănătăţii se supun prevederilor referitoare la confidenţialitate şi la conflictul de interese, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare. Aceştia sunt obligaţi, în termen de 30 de zile de la numire, să întocmească şi să depună o declaraţie de interese, pe propria răspundere, cu privire la funcţiile şi activităţile pe care le desfăşoară, precum şi angajamentul de confidenţialitate.

Persoanele au obligaţia să îşi actualizeze anual declaraţia de interese, până la data de 31 decembrie a fiecărui an, precum şi ori de câte ori intervin modificări ale datelor care fac obiectul acestei declaraţii.

Din comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii fac parte următorii medici din judeţul Constanţa:

Comisia de boli infecţioase - prof. dr. Sorin Rugină, Comisia de endocrinologie - prof. dr. Circo Eduard, Comisia de farmacologie clinică - prof. dr. Gheorghe Ţarălungă, Comisia de gastroenterologie - conf. dr. Eugen Dumitru, Comisia de hematologie - dr. Alina Dobrotă, Comisia de medicină de urgenţă şi dezastre - Vasile Popescu şi Alexandra Cojocaru, Comisia de paliaţie - dr. Angelica Lascu, Comisia de reumatologie - prof. dr. Maria Şuta, Comisia de chirurgie generală - prof. dr. Vasile Sârbu, Comisia de chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă - prof. dr. Ioan Bordeianu, Comisia de obstetrică-ginecologie - prof. dr. Vlad Tica, Comisia de anatomie patologică - prof. dr. Mariana Aşchie, Comisia de sănătate publică şi management - prof. dr. Corneliu Amariei, Comisia de chirurgie orală şi maxilo-facială - prof. dr. Adrian Creangă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1310

Ședință CLM Primăria Constanța, chiriașă la mall! E dispusă să plătească 30 euro/mp fără TVA! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 987

Se înfiinţează Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor în domeniul patrimoniului cultural imobil

12 Mar 2024 463

OFICIAL OMD Municipiul Tulcea a obținut avizul legal de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

29 Dec 2023 675

Bugetul Ministerului Cercetării, aprobat la comisii buget-finanţe

19 Dec 2023 624

Măsuri dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

17 Nov 2023 772

FBI și DIICOT, percheziții în Argeș și Teleorman (VIDEO)

17 Nov 2023 1063

Prefectura Constanța Comisii de control în județul Constanța. Ce s-a constatat

31 Oct 2023 979

Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local Constanța. Cu ce se ocupă și cine fac parte din ele?

30 Oct 2023 816

Întâlnirea membrilor comisiilor reunite pentru apărare din Senat și din Camera Deputaților cu ministrul apărării naționale

19 Sep 2023 702

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Constănțenii vor plăti taxe și impozite mai mari în 2024 (DOCUMENT)

31 Aug 2023 4875

Știri Constanța Câștigătorii finanțărilor de la Consiliul Județean pe Legea 350 și componența comisiilor de evaluare și selecție a proiectelor

17 Aug 2023 1502

Damen Holding - „Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu”

11 Aug 2023 946

Comisie parlamentară de anchetă, inițiată de parlamentarii din Forța Dreptei și din USR, cu privire la atrocitățile din centrele sociale pentru vârstnici

12 Jul 2023 915

Managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, evaluați de funcționari publici fără pregătire în domeniu! (DOCUMENTE)

05 Jun 2023 2382