Social

Meniu de zile mari, oferit pacienţilor din Constanţa de către Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfântul Apostol Andrei

Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică îl prăznuiesc, pe 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, „cel dintâi chemat“, fratele Sfântului Apostol Petru. Arimex Comexim 2000 SRL nu a uitat de cele sfinte şi va oferi, azi, un meniu deosebit pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul CFR Constanţa.
 
La micul dejun, toţi pacienţii vor primi ceai Lipton cu lămâie, unt de masă, crenvurşti din piept de pui, omletă cu verdeaţă, Creamy Blue, caş proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, Del Delice, brânză topită, miere, gem de caise, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit pentru masa de prânz: ciorbă de purcel cu smântână, supă de pasăre cu găluşte, supă de dovlecei cu smântână, mâncare de mazăre cu pulpă de porc, file de crap la cuptor şi cartofi natur cu sos lămâie, piept de pui înăbuşit şi cartofi la cuptor cu rozmarin, ardei umplut cu carne şi smântână, ghiveci de legume dietetic cu friptură de pui la tavă, piure de cartofi cu brânză proaspătă de vaci, salată de castraveţi muraţi, salată de pepene roşu murat şi salată de gogonele cu conopidă. La desert, toată lumea va primi prăjituri, mere, mere coapte cu miere şi stafide, clementine şi banane.
 
Cina va fi şi ea compusă din preparate delicioase. Pacienţii vor fi serviţi cu: budincă de orez cu mere şi dovleac, pilaf sârbesc cu ficăţei de pui în sos ostropel, piept de pui la tavă cu sote de broccoli, cartofi şi morcovi, paste milaneze, ceai Lipton cu lămâie, iar la desert vor primi biscuiţi.

 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Rugăm pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care acum aproape 2000 de ani, pentru prima oara pe pământul ţării noastre, în Dobrogea şi la Gurile Dunării, a vestit Evanghelia lui Hristos, să fie veşnic rugător şi sprijinitor al nostru către Părintele din ceruri. Şi fiecare dintre noi, cu dragoste şi credinţă, să punem în această seară grâul la’ncolţit, nu numai la ferestre, ci şi în inimile noastre, spre a dobândi rodul cel bun. Să trăim astfel cu Hristos, să ajutăm la mântuirea noastră şi a celor din jur. În numele tuturor pacienţilor, mulţumim inimoaselor echipe Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL, Cristim Prod Com SRL şi Delaco Distribution SRL, pentru grija şi sprijinul permanent acordat“, a transmis Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe ţărmul lacului Ghenizaret, în nordul Ţării Sfinte. El era fratele lui Simon Petru. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor. Având în vedere că era evreu, nu ştim cu certitudine dacă Andrei era numele său real (acesta fiind de origine greacă). Potrivit cercetătorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, încă din perioada sec. II-III d.Hr. Pentru români, numele apostolului Andrei este legat de lupi. Se spune că acest nume - Apostolul Lupilor - derivă din vechea denumire a dacilor, daoi (lupi), dar şi de la simbolul lor - lupul. Lupul era chiar un simbol al sanctuarelor Daciei. Legendele spun că acest animal a fost alături de daci la căderea Sarmizegetusei şi că cel care era căpetenia lupilor l-ar fi vegheat pe Apostolul Andrei prin pustia Dobrogei spre peştera care i s-a oferit ca adăpost. Înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Potrivit tradiţiei, teologilor şi istoricilor, Sfântul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

06 Jun 2019 891

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 889

Preşedintele Secţiei de Votare 172 din Constanţa, amendat pentru blocarea procesului electoral

26 May 2019 1704

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2211

Creştere semnificativă de internări la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa! Cu ce s-au prezentat pacienţii

15 Jan 2019 247

Păstrăv, tochitură dobrogeană, vrăbioară de viţel, plăcintă cu mere Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2018 1478

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 857

Programul Naţional de Diabet Zaharat, reorganizat în 2018. Mii de pacienţi din Constanţa

20 Dec 2018 661

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 1002

Spitalul Judeţean Constanţa are nevoie de un soft care să ajute bolnavii de epilepsie sau pe cei cu tulburări de somn

08 Dec 2018 811

Meniu cu bucate tradiționale, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL, de 1 Decembrie, pacienților constănțeni

01 Dec 2018 1043

Friptură de purcel, piept de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză Meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa (galerie foto)

08 Nov 2018 1523

Piept de pui la tavă, mămăliguță cu brânză de vaci, calamar la cuptor Arimex Comexim 2000 SRL, meniu de sărbătoare pentru pacienții constănțeni

27 Oct 2018 1186

Meniu de sărbătoare, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa, de Adormirea Maicii Domnului

15 Aug 2018 1162

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu delicios pentru pacienţii din Constanţa de Sfântul Ilie

20 Jul 2018 1298