Meniu de zile mari, oferit pacienţilor din Constanţa de către Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfântul Apostol Andrei

Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică îl prăznuiesc, pe 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, „cel dintâi chemat“, fratele Sfântului Apostol Petru. Arimex Comexim 2000 SRL nu a uitat de cele sfinte şi va oferi, azi, un meniu deosebit pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul CFR Constanţa.
 
La micul dejun, toţi pacienţii vor primi ceai Lipton cu lămâie, unt de masă, crenvurşti din piept de pui, omletă cu verdeaţă, Creamy Blue, caş proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, Del Delice, brânză topită, miere, gem de caise, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit pentru masa de prânz: ciorbă de purcel cu smântână, supă de pasăre cu găluşte, supă de dovlecei cu smântână, mâncare de mazăre cu pulpă de porc, file de crap la cuptor şi cartofi natur cu sos lămâie, piept de pui înăbuşit şi cartofi la cuptor cu rozmarin, ardei umplut cu carne şi smântână, ghiveci de legume dietetic cu friptură de pui la tavă, piure de cartofi cu brânză proaspătă de vaci, salată de castraveţi muraţi, salată de pepene roşu murat şi salată de gogonele cu conopidă. La desert, toată lumea va primi prăjituri, mere, mere coapte cu miere şi stafide, clementine şi banane.
 
Cina va fi şi ea compusă din preparate delicioase. Pacienţii vor fi serviţi cu: budincă de orez cu mere şi dovleac, pilaf sârbesc cu ficăţei de pui în sos ostropel, piept de pui la tavă cu sote de broccoli, cartofi şi morcovi, paste milaneze, ceai Lipton cu lămâie, iar la desert vor primi biscuiţi.

 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Rugăm pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care acum aproape 2000 de ani, pentru prima oara pe pământul ţării noastre, în Dobrogea şi la Gurile Dunării, a vestit Evanghelia lui Hristos, să fie veşnic rugător şi sprijinitor al nostru către Părintele din ceruri. Şi fiecare dintre noi, cu dragoste şi credinţă, să punem în această seară grâul la’ncolţit, nu numai la ferestre, ci şi în inimile noastre, spre a dobândi rodul cel bun. Să trăim astfel cu Hristos, să ajutăm la mântuirea noastră şi a celor din jur. În numele tuturor pacienţilor, mulţumim inimoaselor echipe Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL, Cristim Prod Com SRL şi Delaco Distribution SRL, pentru grija şi sprijinul permanent acordat“, a transmis Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe ţărmul lacului Ghenizaret, în nordul Ţării Sfinte. El era fratele lui Simon Petru. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor. Având în vedere că era evreu, nu ştim cu certitudine dacă Andrei era numele său real (acesta fiind de origine greacă). Potrivit cercetătorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, încă din perioada sec. II-III d.Hr. Pentru români, numele apostolului Andrei este legat de lupi. Se spune că acest nume - Apostolul Lupilor - derivă din vechea denumire a dacilor, daoi (lupi), dar şi de la simbolul lor - lupul. Lupul era chiar un simbol al sanctuarelor Daciei. Legendele spun că acest animal a fost alături de daci la căderea Sarmizegetusei şi că cel care era căpetenia lupilor l-ar fi vegheat pe Apostolul Andrei prin pustia Dobrogei spre peştera care i s-a oferit ca adăpost. Înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Potrivit tradiţiei, teologilor şi istoricilor, Sfântul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport covid pentru săptămâna 25 - 31 martie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

02 Apr 2024 714

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 699

Știri Constanța Aproape 2000 de pacienți, la UPU, în zilele de Crăciun. Zeci de pacienți în stare critică, pe codul roșu

27 Dec 2023 725

Spitalul Clinic CF Constanța angajează medic primar specialitatea Medicină de Familie

21 Nov 2023 1055

UPDATE ISU Constanța Accident rutier la ieșire din Crucea spre Gălbiori! Un TIR și un microbuz cu opt persoane sunt implicate

20 Nov 2023 1593

Coronavirus Constanța. Câți copii sunt internați. Date oficiale de la Ministerul Sănătății (DOCUMENT)

31 Oct 2023 967

Raport Coronavirus pentru intervalul 02-08 octombrie Nici o persoană nu este internată la Constanța! (DOCUMENT)

10 Oct 2023 1378

Ministerul Sănătății Șapte copii cu Covid 19 internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1308

În ce stare sunt răniții din accidentul de la Năvodari! Un autocar înmatriculat în Ucraina, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Aug 2023 932

Bilanț Covid pentru Constanța. Câți copii sunt internați (DOCUMENT)

04 Jul 2023 1214

Numărul cazurilor de coronavirus, în scădere în ultima săptămână. Situația la Constanța (DOCUEMNT)

06 Jun 2023 1541

Coronavirus Constanța. Câți constănțeni sunt internați. Date oficiale (DOCUMENT)

29 May 2023 1252

SCJU Constanța Peste 18 pacienţi pe oră, la Unitatea Primiri Urgenţe şi sute de internări, în minivacanţa de 1 Mai

02 May 2023 1012

Clădirea Policlinicii cu Plată de pe strada Ștefan cel Mare ar urma să fie reabilitată. Al cui este imobilul?

13 Apr 2023 8785

Se modifică programul de vizită pentru pacienţii internaţi în secţiile SCJU Constanţa

14 Mar 2023 1316