Moș Nicolae le-a făcut o vizită copiilor internați în spitalele din Constanța. Au avut sprijin de la Asociația „Suflete Deschise”


Moș Crăciun nu îngăduie pandemiei să strice magia sărbătorilor de iarnă. El a început deja o călătorie în jurul lumii pentru a-i întâlni pe copiii care nu au apucat să îi trimită o scrisoare. Toți copii trebuie să afle că nimic nu-l va opri să facă ocolul lumii în noaptea magică, și să treaca pe la fiecare.
 
Astfel, Spiridușii Asociaţiei „Suflete deschise” şi salariații Arimex Comexim 2000 SRL au luat chipul Moșului Nicolae și au făcut o vizită copiilor internați în spitale pentru a le aduce o mică bucurie în suflet.

Totodată, pacienții au avut parte de un meniu special cu ocazia Meniu Sf. Nicolae.


Meniu Sf. Nicolae -6 decembrie
 

Mic dejun

Ceai cu lamaie

Unt


Crenwursti de pui

Branza topita cu smantana

Branza proaspata de vaci

Cas proaspat de vaca

Miere

Gem de capsuni

 

Supliment

Biscuiti

Lapte dulce

Iaurt natural

Iaurt cu capsuni

 

Pranz

Bors lipovenesc de crap

Supa de legume taraneasca

Supa de legume strecurata

Supa de dovlecei

Tochitura de pui cu piure de cartofi

Piept de pui la cuptor si piure de cartofi

Pulpe superioare de pui dezosate si cartofi la cuptor

Tochitura de pui cu piure de cartofi

 

Cartofi copti cu pui la cuptor

Cartofi copti cu branza de vaci

 

Salata

Salata de sfecla rosie

Salata de varza rosie

Salata de gogonele

 

Desert  pranz

Mere

Mere coapte cu miere si stafide

Prajitura cu fructe

Banana

Struguri

Clementine

Portocala

Grapefruit

Kiwi

Gustosa cu ciocolata

 

Salata pranz

Salata de varaza rosie

Salata de muraturi

 

Cina

Ceai cu lamaie

Budinca de orez cu mere

Mamaliguta cu branza de vaci si smantana

Legume gratinate cu branza de vaci si iaurt

File de crap la tava si cartofi natur in sos de lamaie

 
Desert cina

Biscuiti

Prajitura de casa

 
„Toţi copiii ştiu că Moş Nicolae se îngrijeşte îndeaproape de ei: celor cuminţi le aduce daruri,

iar celor neascultători, o vărguţă! Dar nu toţi ştiu că şi soldaţii, şi pescarii şi marinarii  îl consideră pe Sfântul Nicolae ocrotitorul lor. Adevărul este că Sfântul Nicolae este, de sute de ani, unul dintre cei mai iubiţi şi mai cinstiţi sfinţi. El nu este numai un moş care aduce daruri copiilor! Bisericile ridicate în cinstea lui Europa şi poveştile despre minunile numeroase făcute de el sunt o dovadă a ajutorului pe care Sfântul Nicolae l-a dat celor sărmani şi celor aflaţi în primejdie, dar şi a dragostei pe care i-o poartă creştinii de pretutindeni.

 

Urmand acest exemplu, salariatii societatii Arimex Comexim 2000 SRL,  au luat chipul lui Moş Nicolae şi au daruit fiecarui micut bolnav multe dulciuri si fructe, creioane colorate  dar si carti de colorat. Colorand cei mici vor invata despre Nasterea Domnului Iisus, despre Cuvintele pe care le-a rostit dar si despre Miracolele pe care le-a facut.

In plus, incepand de maine, cu complicitatea Arimex Comexim 2000 SRL si Asociatiei ,,Suflete deschise” Mos Craciun (mult indragitul actor Dan Cojocaru), Elfita (Crina-Georgiana Preda) si  Spiridusii nazdravani, ii vor vizita zilnic pe copii bolnavi  incercand sa le alunge tristetea, sa le aline suferintele si sa le aduca zambetul pe buze. Si  intr-o atmosfera de basm, micutii vor pimi cadouri  si vor fi fermecati cu povesti despre Magia Craciunului”, a transmis administratorul Drăghici Vergil.

 
Tuturor pacientilor internati  le dorim  insanatosire grabnica si ne rugam ca bunul Dumnezeu,  Maica Domnului si Sfantul Nicolae,  sa le tamaduiasca sufletele si trupurile, sa le daruiasca pace sufleteasca  si spor in cele bune. Iar tuturor celor care poarta numele Sfantului Nicolae, le uram cu mult drag, La multi ani!. 


Intr-o lume care trăiește sub semnul tristeții, a rautatii si a violentei, in care intalnesti atatea ziduri despartitoare dintre frații de aceeași mamă, dintre soți, dintre părinți și copii, dintre bogați și săraci, dintre politicieni și popor,dintre preoți și credincioși, singura solutie salvatoare este sa-L primim pe Hristos în sufletul nostru.

Primindu-L, pacea şi liniștea ne vor călăuzi si ne vor incalzi inimile…vom putea dărui la rândul nostru cel mai frumos, cel mai mare dar pe care îl poate oferi un om altui om - prezenţa iubitoare ; pe langă aceasta orice altceva, oricât de costisitor si de frumos ar fi, nu înseamnă mare lucru. Adevărata dăruire începe atunci când, nemaiavând nimic de dat, ne oferim pe noi înşine printr-o vorbă bună, o mângâiere, sau o ascultare atentă a celuilalt. Dăruind aceasta, ne asemănăm cu Dumnezeu care este Iubire. Să nu uităm că suntem responsabili de Darul pe care ni l-a facut Dumnezeu. Aceasta înseamnă că în orice moment al vieţii trebuie să răspundem afirmativ când suntem chemaţi să dăm ceva. Când credem că nu avem nimic de dăruit, înseamnă ca ne-am îndepărtat de Hristos care este sursă nesfârsită de bucurie. Întru totul adevărate şi de mare folos ne sunt nouă cuvintele Scripturii: „Omul milostiv îşi face bine lui, pe când cel cu inima împietrită îşi chinuieşte trupul” (Proverbe 11,17); „Fiţi deci milostivi precum şi Tatăl vostru milostiv este” (Luca 6,36).  

Urmand acest indemn si exemplu crestin, impreuna cu Asociatia  Suflete deschise, ca de fiecare data in pragul  sarbatorilor de iarna, in slujba aproapelui nostru, in cadrul parteneriatului social-misionar ,,ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ!” continuam proiectul ,,FII BUN! FII MIRACOLUL! FII ŞI TU UN MOŞ CRĂCIUN!” – o mana intinsa de Dumnezeu, prin oameni pentru oameni.

Iubirea se întoarce la cel ce iubeşte, bucuria se întoarce la cel ce dăruieşte. Nu pierzi nimic dacă ajuți pe cineva, dacă ești generos cu cineva, câștigi sentimente pe care niciun ban din lume nu le poate cumpăra.

Traiul  pe care actuala societate ni-l oferă, nu trebuie sa fie o “scuza” care nu ne mai lase sa-i ajutam si pe ceilalți. Multi au atâtea hainute sau incaltaminte care nu le mai poarta de ani si le tin in șifonier pana se rup sau le mănâncă moliile sau chiar le arunca la gunoi. Au jucarii desi nu mai au copii, au tot feluri de lucruri adunate si de netrebuinta… Confortul ii oprește sa faca o mica excursie de binefacere , sa meargă câțiva kilometrii pe jos sau cu mașina ca sa ajute pe cineva. Si cand te gandesti ca un copil sarac se bucura atat de mult chiar si de o jucarie stricata… o papusa veche fara picioruse, o masinuta chiar fara roti, pentru ca nu a avut niciodata jucarii.

De aceea, dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon    0241/660580, sau sa trimita un mail pe adresa suflete deschise@yahoo.ro în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile dumneavoastră vor fi preluate de o echipă de voluntari”, au mai transmis reprezentanții Arimex Comexim 2000 SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța - „Fii milos și fii smerit!”

17 Apr 2024 417

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 854

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 946

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1494

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1363

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1366

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1268

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu de sărbătoare oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2023 1470

Sfinții Mihail și Gavril Meniu special pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Nov 2023 1371

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu special de Sfântul Dimitrie pentru pacienții din Constanța

25 Oct 2023 1457

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 1449

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2023 1489

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2023 1598

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu special pentru pacienții din spitalele din Constanța

05 Jun 2023 2171

Ziua Copilului Constanța Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)

02 Jun 2023 1322