Nereguli la Centrul de Sanatate Baneasa

# Moasele s-au reprofilat pe Psihiatrie

Sanatoriul Balnear din Mangalia si Centrul de Sanatate Baneasa au fost gasite in cursul acestei saptamani cu mai multe nereguli. Potrivit celor declarate de catre directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, doctorul Liviu Mocanu, la Sanatoriul Balnear Mangalia, exista contracte care nu sunt completate corect, unele rubrici fiind goale, iar anumite contracte sunt intermediate, mai ales in cazul pacientilor straini, din Franta si Olanda, printr-o firma care aduce aceste persoane, marindu-se costurile destul de vizibil. Ca urmare, a adaugat Mocanu, la nivelul institutiei, a fost demarata deja o ancheta pentru a se stabili care este de fapt situatia. "Cei vinovati vor fi pedepsiti", a spus Mocanu. La Baneasa, au fost depistate unele nereguli privind modul de utilizare a bonurilor de benzina, in toata aceasta poveste fiind implicati un medic si patru muncitori. Valoarea bonurilor de benzina nu este mare, de aproximativ zece milioane de lei, dar ilegalitatea a avut loc. "Am imputat suma celor care au fost prinsi cu nereguli", a mai declarat Mocanu. Se pare ca neregulile la Centrul de Sanatate Baneasa nu se opresc aici. Tocmai de aceea, reprezentantii CJAS, impreuna cu cei ai Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta au demarat un amplu control pentru stabilirea adevarului. In primul rand, in respectiva institutie singurii medici care isi desfasoara activitatea sunt directorul, Marin Badea, si sotia acestuia, primul fiind medic de familie si al doilea pediatru, in conditiile in care intr-o unitate sanitara, fie ea cat de mica, trebuie sa existe mai multe specializari. De asemenea, desi in centru este si o sala de operatii, s-ar parea ca aceasta nu este functionala, pentru ca nu exista aparatura suficienta. In plus, ca in orice centru de sanatate care se respecta, ar trebui sa existe si medici psihiatri care sa vina la program in fiecare zi, insa acestia nu vin decat la sfarsitul saptamanii si doar pentru cateva ore, asta ca sa nu mai spunem de un specialist pentru Ginecologie, sectie care a fost inchisa de ceva timp din cauza lipsei de personal adecvat. In ceea ce le priveste pe moasele care cu cativa ani in urma lucrau la Ginecologie, in prezent acestea s-au reprofilat pe .Psihiatrie. In concluzie, daca cetatenii din Baneasa au nevoie de controale de specialitate, altele decat medicina de familie sau pediatria, pot muri linistiti, deoarece aici nu exista decat doi doctori, in loc de opt, cat este nevoie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 751

Nu este păcăleală! De astăzi, 1 aprilie, se oprește furnizarea căldurii în municipiul Constanța

01 Apr 2024 671

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5526

Atenție, șoferi! Primăria Năvodari montează parapet metalic pe un drum important! Iată cât costă și cine va evalua lucrarea

16 Mar 2024 583

Licitații publice Primăria Techirghiol a bătut palma cu două companii din Constanța pentru proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane (DOCUMENTE)

15 Feb 2024 829

Te înscrii în clasa a IX-a? Ministerul Educației lansează în consultare publică un proiect!

12 Feb 2024 703

Firme Constanța Ordinea de zi a AGEA THR Marea Neagră SA, completată. Ce puncte au fost adăugate?

05 Feb 2024 739

Cumnatul lui Mircea Geoană poate fi extrădat din Turcia! Ce a decis instanța

27 Jan 2024 893

CFR Trafic feroviar adaptat la condiții de iarnă

10 Jan 2024 578

Recomandări rutiere pe timp de iarnă. Ce trebuie să știe șoferii

09 Jan 2024 802

Horoscop pentru vineri, 22 decembrie 2023. Câtorva zodii norocul le surâde

22 Dec 2023 878

Coduri Galben și Portocaliu de vreme rea, emise de meteorologi. Recomandări pentru șoferi

21 Dec 2023 1328

Horoscop pentru joi, 14 decembrie 2023. Ziua este favorabilă achitării facturilor și taxelor pentru una dintre zodii

14 Dec 2023 838

Primăria Lumina din județul Constanța concesionează 12.000 mp de teren intravilan. Cele 6 loturi sunt situate în domeniul privat al localității

11 Dec 2023 1829

Farul Constanța a jucat cu mulți tineri contra Universității Craiova Hagi - „Cine investește în copii va trăi bine 100 de ani“ (GALERIE FOTO)

06 Dec 2023 3322