Noi detalii în scandalul elevei violate de cinci tineri Directorul Liceului Călinescu explică măsurile ce se vor lua în acest caz

Scandalul în care sunt implicaţi cinci elevi constănţeni, filmaţi în timp ce întreţineau relaţii intime cu o adolescentă de 15 ani continuă. După ce magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, pe 17 ianuarie, arestarea celor cinci minori, implicaţi în scandalul sexual, iată că elevii urmează să fie sancţionaţi şi de unităţile şcolare în care învaţă: Liceul Internaţional de Informatică (trei elevi), şi câte unul la Colegiul de Arte Regina Maria şi Liceul Teoretic George Călinescu.
 

„Este regretabil faptul că unul dintre elevii noştri a fost implicat în acest incident. Dezaprobăm acţiunile lui G.F.C., aşa cum dezaprobăm orice comportament deviant, care intră în conflict cu legea. Şcoala s-a implicat în educaţia tuturor elevilor, organizând mai multe acţiuni de prevenire ale acestor acte sociale: cursul opţional managementul vieţii personale, susţinut de psihologul şcolar, în parteneriat cu Jandarmeria Română, materializat în participarea ofiţerilor jandarmi la orele de dirigenţie, proiectul Viaţa din spatele gratiilor, coordonat de psihologul şcolii cu Penitenciarul Poarta Albă. Totuşi, aceşti elevi au şi o viaţă personală, în afara şcolii, pe care noi nu avem cum să o controlăm. Pentru aceasta există părinţi”, a declarat directorul Liceului Teoretic George Călinescu, Elena Crăcea. Cât priveşte situaţia şcolară a minorului G.C.F., elevul „se clasează în a doua jumătate a ierarhiei clasei”. „Cazul lui G.C.F. va fi pus în discuţia Consiliului Profesoral în ultima şedinţă din semestrul (săptămâna viitoare)”, a mai precizat directorul unităţii şcolare. Aşteptăm şi răspunsurile directorilor de la celelalte două unităţi şcolare: Liceul Internaţional de Informatică şi Colegiul de Arte Regina Maria, cărora le-am solicitat un punct de vedere.
 
Reamintim că magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, pe 17 ianuarie, arestarea a cinci minori, implicaţi în scandalul sexual în care protagonista a fost o elevă de 15 ani. De asemenea, în dosar a fost arestat şi vărul unuia dintre suspecţi, acuzat de şantaj. Magistraţii au dispus arestarea lor, astfel: Cristian Floris G. pe o durată de 19 zile, Dan Cristian I. pentru 14 zile şi patru ore, Severius Alexandru V., pentru 14 zile şi patru ore, Sever Tekin A., pentru 14 zile şi 4 ore, Flavius Evelin Vasile Ş., pentru 14 zile şi patru ore, Răzvan Claudiu S., pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa „în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2013, profitând de starea tinerei Roxana B. şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cei cinci inculpaţi minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate. Inculpaţii Dan Cristian I. şi Severius Alexandru V. au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de inculpatul Cristian Floris G. Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul Cristian Floris G. a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi”. Pentru cele petrecute, cei cinci minori sunt acuzaţi de următoarele fapte: Cristian Floris G. şi Severius Alexandru V. sunt acuzaţi de viol, complicitate la viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Dan Cristian I. este acuzat de viol (două acte), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Sever Tekin A. şi Flavius Evelin Vasile Ş. sunt acuzaţi de complicitate la viol (câte două acte materiale), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu. De asemenea, inculpatul Răzvan Cladiu S. este acuzat de două infracţiuni de şantaj.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 272

Justiție Constanța Un bărbat din Egipt ar fi violat o bătrână din Valu lui Traian. A fost trimis în judecată

28 Mar 2024 410

Sâmbătă, 30 martie 2024, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Constanța ne încântă cu spectacolul „Ma dame”

20 Mar 2024 564

Constanța Doi bărbați condamnați definitiv la închisoare cu executare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

15 Mar 2024 524

Sentință definitivă! Pedeapsă micșorată pentru americanul care ar fi violat doi tineri din Medgidia! Aproape 17 ani de închisoare

19 Feb 2024 892

Știri Constanța azi Tânăr reținut pentru act sexual cu un minor și viol asupra unui minor! Date oficiale

02 Feb 2024 700

Caz șocant în Valu lui Traian! Un bărbat din Egipt, arestat pentru viol, la Constanța! Victima are aproape 90 de ani (MINUTĂ)

16 Jan 2024 2858

Femeie de 82 de ani atacată în propria casă de doi indivizi și violată! Suspecții, reținuți

15 Dec 2023 1059

Bărbat reținut pentru viol, în Constanța. Ce spun polițiștii

25 Nov 2023 876

Justiție Constanța Ofițer MApN în rezervă, condamnat definitiv pentru viol!

22 Nov 2023 1225

Constanța. Final de proces în dosarul americanului acuzat că ar fi violat doi tineri din Medgidia! Prima condamnare - 19 ani

06 Nov 2023 1081

Știri Constanța Bărbatul de 36 de ani, acuzat că ar fi întreţinut raporturi sexuale la Mangalia, cu doi copii, arestat preventiv pentru 30 de zile (FOTO+VIDEO)

14 Oct 2023 2751

Tentativă de viol lângă Agigea! Detalii șocante din ancheta procurorilor. Începe procesul

08 Oct 2023 965

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la AUR Constanța. Suspiciunea de viol din timpul Taberei de Vară, printre subiectele analizate (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Sep 2023 1310

Viol la Castelu! Victima are 11 ani. Prima condamnare - zece ani de închisoare. Cine este nemulțumit

17 Sep 2023 1165