O familie a ocupat abuziv o locuinţă din Faleză Nord. Nouă copii, dintre care un nou-născut, trăiau în condiţii teribile (galerie foto + document)

Pe strada Maior Şofran din Constanţa, în zona de lux din cartierul Faleză Nord, o casă dărăpănată adăposteşte drame. Mai mulţi adulţi şi nouă minori locuiesc într-un focar de infecţie. Un constănţean a sesizat cotidianul ZIUA de Constanţa pentru că situaţia de acolo este deplorabilă.
 
Poliţiştii locali constănţeni au intervenit marţi dimineaţă alături de lucrătorii de la firma de salubritate locală pentru igienizare, iar cei de la SPAS şi DGASPC vor să întindă o mână de ajutor familiei.
 
Proprietarul terenului este Cristin Marin, după cum reiese din documentele făcute publice de Primăria Constanţa, care l-a supraimpozitat încă din anul 2017, din aprilie, cu 400% (vezi documentul ataşat) pentru mizeria şi starea deplorabilă a imobilului pe care îl are în posesie. Familia care locuieşte acolo, formată din 3 adulţi şi 9 minori, a ocupat abuziv proprietatea, ei precizând că locuiesc de mai bine de 10 ani acolo.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa, Valentina Chiriţă, agenţii au intervenit cu promptitudine încă de la primele ore ale zilei pentru a vedea exact care este situaţia în zonă, mai ales că subiectul a ajuns unul de interes public. Mai precis, în urma verificărilor de la faţa locului, au înaintat o invitaţie către proprietarul terenului şi al casei pentru a vedea exact ce rămâne de făcut în zonă. Odată ce va aduce dovada că proprietatea a fost igienizată şi adusă într-o stare bună, angajaţii de la Impozite şi Taxe vor putea să îi scadă supraimpozitarea, după ce va trece o hotărâre în Consiliul Local Constanţa.
 
Dar aspectul cel mai grav al acestei situaţii este că în acel focar de infecţie locuiesc copii. Şi încă unii foarte mici, iar riscurile de îmbolnăvire sunt foarte mari. „Aceşti copii nu merg la şcoală, umblă desculţi şi murdari şi sunt supuşi abuzurilor fizice constante din partea oamenilor care ar trebui să-i îngrijească, dezvoltând în timp grave probleme de comportament şi mentale”, potrivit datelor strânse de reprezentanţii DGASPC şi SPAS.
 
Cel mai mic membru al familiei este o fetiţă de o lună şi o săptămână, care a fost preluată de asistenţii maternali din cadrul DGASPC. Aceştia fac demersuri şi pentru preluarea unui alt minor, de 3 ani, pe care mama nu vrea să îl lase să plece. În astfel de situaţii, DGASPC Constanţa poate merge în instanţă pentru preluarea minorului.
 
Astfel, la locuinţa din Faleză Nord, pe lângă cei trei adulţi, au fost găsiţi un nou-născut de 1 lună şi o săptămână, un copil de 3 ani, un altul de 13 ani, un alt copil de 14 ani, doi de 17 ani, unul de 8 ani, altul de 11 ani şi un copil care a împlinit recent 18 ani.
 
Anul acesta, niciun copil nu merge la şcoală. Ei au fost înscrişi în trecut la şcoli, dar anul acesta nu au mai ajuns pe la cursuri. Li s-a pus în vedere familiei să trimită copiii la şcoală. De altfel, SPAS şi DGASPC Constanţa doresc să îi ajute în continuare, iar potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Constanţa, Oana Manoilă, cei mici vor fi monitorizaţi în continuare de direcţie. Asistenţii sociali vor ajuta familia să se înscrie pentru primirea unui ajutor social de la Primăria Constanţa şi să îşi întocmească dosarul pentru a fi mutată în cartierul social Henri Coandă.

Poliţia Locală a aplicat sancţiuni drastice la casa dărăpănată 

În cursul zilei de marţi, 16 octombrie, poliţiştii locali, în colaborare cu inspectori ai Serviciului de Igienă Publică din cadrul Primăriei municipiului Constanţa şi lucrători ai firmei SC Polaris M Holding, au acţionat pe strada Maior Şofran din cartierul constănţean Faleză Nord, în scopul igienizării şi menţinerii curăţeniei zonei, depistării persoanelor care aici şi care nu deţin forme legale ori care cresc animale, precum şi pentru verificarea legalităţii construcţiilor.

Având în vedere că la adresa menţionată anterior locuiau în condiţii precare şi persoane minore, în acest caz a fost solicitat sprijinul reprezentaţilor DGASPC şi SPAS Constanţa.

În cadrul acţiunii, s-au desfăşurat următoarele operaţiuni:

- s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale (1 pentru depozitare obiecte inestetice în incinta imobilelor sau în exteriorul acestora, vizibile din domeniul public sau privat; 2 pentru neîntreţinerea curăţeniei în interiorul şi în exteriorul curţilor; 1 pentru executarea de lucrări improvizate-coteţe, şoproane; 1 pentru culegerea de materiale reciclabile în alte condiţii decât cele legale; 1 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice; 1 pentru carte de identitate expirată; 3 pentru şedere fără a deţine forme legale) - în valoare totală de 2.460 de lei.
- s-a dispus măsura complementară de confiscare şi ridicare a materialelor reciclabile;
- s-au luat măsuri de igienizare a zonei de către lucrătorii firmei de salubritate.

De asemenea, s-au încheiat trei note de constatare, urmând ca proprietarii terenurilor neigienizate şi ai clădirii deteriorate din zona menţionată să fie invitaţi la sediul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa pentru aplicarea prevederilor legale.

„Menţionăm faptul că astfel de acţiuni se vor desfăşura în mod periodic, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării normelor legale în vigoare“, transmite DGPL Constanţa.

Citeşte şi:

Poliţiştii locali şi angajaţii Polaris M Holding au acţionat în cartierul Faleză Nord din Constanţa (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proprietarii blocului din Faleză Nord, de pe strada Maior Șofran, la judecată cu Primăria. Cer anularea unui document de urbanism

24 Sep 2021 741

Ce se construiește Avocatul Adrian Gheorghiță a cumpărat cu 126.000 de euro, în rate, 500 de metri pătrați în Faleză Nord. „Acel teren avea o formă neregulată, nu se putea construi“

28 Jun 2021 3918

Polaris M Holding Constanța continuă distribuirea pubelelor galbene!

01 Nov 2020 1290

Undă verde de la APM Constanța pentru supraetajarea imobilului de pe strada Maior Șofran al firmei Silva Prodimpex

30 Jul 2020 1286

Imobil situat pe strada Maior Şofran din Constanţa, demolat de CT & VMA Construcţii SRL

04 Feb 2020 1430

Imobilul ridicat pe strada Maior Şofran de Silva Prodimpex va fi supraetajat

13 Nov 2019 1322

Constanța. Incendiu într-un apartament situat pe strada Intrarea Maior Sofran

24 May 2019 1042

LICITAŢIE PUBLICĂ CU STRIGARE în vederea vânzării mai multor active Suprafețe de vie cu terenuri aferente şi bunuri mobile

01 Mar 2018 1069

Firme Constanţa, rezultate financiare Ser Transnav, cifră de afaceri și profit în scădere semnificativă față de anul de referință anterior (document)

15 Jan 2018 2000

Accident rutier pe strada Maior Şofran, din municipiul Constanţa (galerie foto+video)

19 Oct 2017 2858

Tentativă de suicid la Constanța. Un bărbat s-a cocoțat pe un stâlp și a amenințat că se aruncă (galerie foto+video)

19 Jul 2017 2463

C.I.I. Franga Carmen Anca organizeaza LICITATIE PUBLICA CU STRIGARE

03 Nov 2016 3036

Dezbatere publică la Primăria Constanţa pentru construcţia unui bloc de patru etaje pe strada Maior Şofran

12 Nov 2015 2663

MOSOR CONSTANTIN

18 Jul 2013 1221

RAJA a întrerupt furnizarea apei potabile. Vezi aici unde

21 Nov 2012 1214