O firma norvegiana sponsorizeaza Chirurgia Pediatrica

spital_-_sectia_pediatrie.jpgSecţia de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va primi o sponsorizare în valoare de 12.000 de euro din partea firmei norvegiene de crewing Barklav

Sponsorizarea promisă va ajunge în zilele următoarele prin reprezentantul agenţiei norvegiene de crewing Barklav, consulul Norvegiei, Laurenţiu Lazăr. Şeful secţiei de Chirurgie Pediatrică, doctorul Constantin Tica, a precizat că banii primiţi se vor folosi pentru modernizarea zonei hoteliere. Astfel, se va achiziţiona mobilier nou pentru dotarea a cinci saloane. „Această sponsorizare este absolut necesară având în vedere că de zece ani nu s-a mai făcut nicio igienizare. Ultima sponsorizare a fost folosită pentru o sală de recuperare tot de către o firmă norvegiană. Vom cumpăra pentru moment 12 paturi din Italia şi noptiere", a explicat dr. Tica.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Dan Căpăţână, a precizat că această sponsorizare a fost bine-venită având în vedere faptul că nu există fonduri pentru renovări, bugetul fiind zero la ora actuală. „Motivul principal pentru care nu se fac sponsorizări frecvente pentru această secţie este că aceşti copii internaţi nu folosesc politic şi nu are nimeni nici un interes. În afară de paturi, mai avem nevoie şi de cearşafuri, pijamale, televizoare şi frigidere", continuă dr. Tica.

Mai mult decât atât, angajaţii firmei norvegiene de shipping s-au oferit voluntar pentru a repara din bani proprii cinci saloane. „Angajaţii firmei sunt navigatori constănţeni care au început să zugrăvească, să schimbe linoleumul şi să facă curăţenie. Pe data de şapte mai va fi deschiderea oficială a secţiei", continuă dr. Tica.

În altă ordine de idei, şeful secţiei de Chirurgie Pediatrică a precizat că judeţul Constanţa nu are spital de copii şi că nici un există vreun proiect care să aibă în vedere construcţia unei asemenea instituţii sanitare în viitorul apropiat. „Un spital de copii nu este o investiţie foarte mare. Potrivit declaraţiei de la Kiev, copiii trebuie trataţi separat de adulţi, dar autorităţile locale nu doresc a se implica într-un astfel de proiect. Cel mai apropiat spital de copii este cel din Brăila şi din Galaţi. Pe an avem în jur de 2500 de intervenţii chirurgicale", conchide dr. Tica.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul PMP al comunei Costinești ar putea candida pentru un nou mandat din partea PSD Constanța

13 Feb 2024 1131

Spitalul Județean Constanța face o achiziție de peste cinci milioane de lei. Firmele câștigătoare (DOCUMENT)

19 Dec 2023 1213

Taner Reșit, primarul din Tuzla! Averea și interesele. Taner Reșit, primarul din Tuzla! Averea și interesele. Mai multe bunuri donate (DOCUMENTE)

04 Sep 2023 1478

Constanța Apel pentru donarea de sânge pentru victimele deflagrațiilor de la Crevedia

27 Aug 2023 926

Fostul deputat PSD, Radu Babuș, vinde un teren din Constanța cu aproape 700.000 de euro (DOCUMENTE)

19 Jun 2023 3443

Averea şi interesele lui Cătălin Antoniu Botezan, auditor la Curtea de Conturi a României (DOCUMENTE)

12 Jun 2023 1750

Excepție fac contribuțiile din campaniile electorale PSD vrea ca partidele politice să publice în Monitorul Oficial şi să comunice AEP veniturile totale din cotizaţii și donații

17 Apr 2023 1409

Lavinia Monica Zeca, șef serviciu la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

20 Mar 2023 1890

Acțiune organizată de OFSD Constanța, organizație condusă de Mariana Gâju, la Centrul Principal de Donații al Ambasadei Turciei

28 Feb 2023 1153

Averea și interesele comisarului Anca Ioniță, de la Comisariatul Județean de Mediu Constanța (DOCUMENTE)

20 Feb 2023 1470

Farul Constanța a făcut o donație pentru victimele cutremurelor din Turcia

13 Feb 2023 1511

Consulul Emre Yurdakul, de la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, prezent la centrul de donare (VIDEO)

08 Feb 2023 1737

Ce a pățit un șofer care a furat dintr-o benzinărie. Ce sumă a sustras din cutia cu donații

02 Feb 2023 1025

MApN Donație de materiale de protecție sanitară către Ministerul Apărării din Republica Moldova

19 Jan 2023 1104

40 de lucrări vor fi expuse în cadrul unei expoziții la Muzeul de Artă Constanța

10 Jan 2023 1142