Social

Oameni de afaceri turci, la Constanţa Protocol de colaborare semnat între CCINA Constanţa şi CCI Iskenderun din Turcia (galerie foto)

O delegaţie compusă din oameni de afaceri din Turcia - producători şi comercianţi din diverse domenii de activitate - a participat, ieri, la seminarul dedicat Parteneriatului de afaceri româno-turc găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Evenimentul a fost organizat de CCINA Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Network, şi Camera de Comerţ şi Industrie Iskenderun din Turcia. Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA Constanţa, Excelenţa Sa Sulhi Turan, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Levent Hakki Yilmaz - preşedintele CA-ului Camerei de Comerţ şi Industrie Iskenderun din Turcia.
 
„CCINA Constanţa şi Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa au relaţii foarte bune. Am avut plăcerea să ne întâlnim cu noul consul general al Republicii Turcia la Constanţa, excelenţa Sa Sulhi Turan. De asemenea, avem relaţii bune şi cu Turkish Airline. Rămâne să facem eforturi pentru a restabili linia maritimă dintre Constanţa şi Turcia. Încurajăm relaţiile şi schimburile comerciale dintre Turcia şi România. Sprijinim şi relaţiile de afaceri care duc la crearea de firme mixte. În special, cele care vor crea anumite produse în România, care, ulterior, vor fi vândute ca produse europene. Turcia este pe primul loc în ceea ce priveşte firmele cu capital turc (514 la număr) înfiinţate la Constanţa. De asemenea, Turcia este pe lotul 8 în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor“, le-a spus celor prezenţi la seminar Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA Constanţa.
 
În acest context, directorul general al CCINA Constanţa a vorbit şi despre importanţa Portului Constanţa. „Portul Constanţa este un port cu facilităţi fiscale, adică zonă liberă, în limita legislaţiei UE. Acest lucru înseamnă că un vapor care va veni în Portul Constanţa încărcat cu marfă din Turcia va descărca fără a plăti taxe şi TVA. Portul Constanţa promite dezvoltare economică şi pe viitor. În plus, este şi un port fluvial, datorită Canalului Dunăre-Marea Neagră. Ne dorim să folosim Dunărea ca o cale ieftină de transport. Anticipăm o creştere a traficului de mărfuri pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi pe Dunăre în anii viitori. De asemenea, atât România, cât şi Turcia îşi doresc reînfiinţarea liniei Ro-Ro. Sper ca, în urma întâlnirilor la nivel înalt, linia să devină realitate“, a menţionat  Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA Constanţa.
 
Levent Hakki Yilmaz, preşedintele CA-ului Camerei de Comerţ şi Industrie Iskenderun, a vorbit, la rândul său, despre colaborarea în vederea dezvoltării şi diversificării schimburilor comerciale bilaterale şi a impulsionării cooperării economice între companiile din România şi Turcia şi valorificarea oportunităţilor de afaceri oferite de cele două pieţe.
 
„Suntem aici pentru a discuta despre planuri şi, în acest sens, semnăm un protocol de colaborare cu CCINA Constanţa. Ne dorim ca acest protocol să mărească cifrele privind importul şi exportul dintre România şi Turcia“, a punctat Levent Hakki Yilmaz.
 
„Din păcate, exportul din România este în scădere, de aceea ne dorim dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Facem eforturi ca, prin investiţiile noi, să creăm locuri de muncă, pentru a-i atrage pe românii plecaţi în alte ţări. Poate că unele produse fabricate în Iskenderun ar trebui să fie asamblate în România, ca să devină produse europene şi să aibă facilităţi fiscale“, a mai spus Dănuţ Jugănaru.
 
La rândul său, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Excelenţa Sa Sulhi Turan, a ţinut să menţioneze importanţa relaţiilor româno-turce. „Relaţiile dintre România şi Turcia sunt excepţionale. Şi cele politice, şi cele economice. Sunt două ţări partenere, iar vizitele la nivel înalt contribuie la dezvoltarea relaţiilor. Constanţa are un potenţial economic mare, de aceea suntem încântaţi de această vizită a delegaţiei din Turcia. Sunt convins că această vizită va contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Turcia. Consulatul general al Republicii Turcia la Constanţa va sprijini, în continuare, relaţiile dintre ţările noastre“, a menţionat Excelenţa Sa Sulhi Turan, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa.
 
Ieri, în cadrul Parteneriatului, a fost semnat Protocolul de Cooperare dintre cele două Camere: Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera de Comerţ si Industrie Iskenderun din Turcia. Datorită semnării, în cursul zilei de ieri, a acordului de cooperare, companiile româneşti vor beneficia de asistenţă şi consultanţă specializată pentru identificarea de potenţiali parteneri în regiunea Iskenderun din Turcia. De asemenea, oameni de afaceri constănţeni vor fi informaţi asupra oportunităţilor oferite de zona acoperită de CCI Iskenderun în domeniul importului, exportului şi cooperării în diverse sectoare.
 
Delegaţia din Turcia a fost formată din producători şi comercianţi din diverse domenii de activitate: construcţii civile şi industriale, construcţii de locuinţe;  textile şi confecţii; comerţ şi distribuţie produse alimentare; distribuţie de electrocasnice; accesorii auto şi filtre; mobilier şi articole de casă (lenjerie pat, perne); învăţământ şi educaţie în şcoli particulare.
 
 
                                     
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 628

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 240

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 630

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 507

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1392

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1182

Solid House SRL, premiată de CCINA la Topul Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2018 821

LIVE TEXT. Eveniment important pentru oamenii de afaceri Firmele de top din judeţ, răsplătite de CCINA Constanţa (galerie foto+video)

01 Nov 2018 1315

CCINA Constanța ne invită la Zilele Dobrogei - expoziție de produse, gastronomie și vinuri din Dobrogea

25 Oct 2018 1086

Târgul TINIMTEX, specializat pe articole din piele şi blană, organizat de CCINA Constanţa, îşi deschide porţile

23 Oct 2018 2883

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 1040

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

13 Oct 2018 1010

Noul Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, în vizită la CCINA

05 Oct 2018 515

CCINA Constanţa. Întâlnire publică ʺComunicarea publică la nivelul comunității locale, factor de antrenare a corpurilor profesionaleʺ

19 Sep 2018 423

CCINA Dezvoltarea relaţiilor economice dintre firme din judeţul Constanţa şi Belarus. Ce temă s-a discutat

13 Sep 2018 562

Reprezentanţii ANAF şi contribuabilii din judeţul Constanţa si-au dat întâlnire la CCINA

10 Sep 2018 498

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

05 Jul 2018 1381

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 848

Noutăţi din domeniu şi oferte atractive Spectacol estival! În Portul Turistic Tomis Constanţa, a fost deschis Salonul Nautic şi Auto „Tomis Yacht“ (galerie foto)

22 Jun 2018 1237

Târg de ambarcaţiuni sportive şi de agrement în Portul Tomis din Constanţa

19 Jun 2018 1508

Eveniment de lansare a platformei Web MOWEUP, la Ruse CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, parteneri în proiect

18 Jun 2018 1249

Bani norvegieni pentru firme româneşti. Oamenii de afaceri din Constanţa, informaţi cu privire la Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din România“

12 Jun 2018 2045

Mai multe firme din Constanţa au primit premii de excelenţă Eleganţă şi culoare, la Balul Oamenilor de Afaceri, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

11 Jun 2018 2445

Sesiune regională de informare în cadrul programului „Dezvoltarea IMM-urilor din România“, la CCINA Constanța

09 Jun 2018 650

UPDATE. Imagini de la eveniment O nouă ediție a Balului Oamenilor de Afaceri din Constanța, organizată de CCINA (galerie foto)

08 Jun 2018 3165

Furnizori internaţionali de echipamente şi servicii navale, la Europort România. Eveniment organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, CCINA Constanţa şi Ambasada Olandei (galerie foto)

16 May 2018 1550

Eveniment la CCINA Constanţa Zeci de firme din Constanţa şi Bulgaria au pus bazele unui parteneriat de durată (galerie foto)

15 May 2018 1404

Imagini de la eveniment O noua ediţie a târgului naţional Expoagroutil, deschisă azi la Constanţa (galerie foto)

03 May 2018 10155

Cursuri de formare și perfecționare, organizate de CCINA Constanța

03 Apr 2018 1932

Servicii de asistență și consultanță în accesarea fondurilor europene și a granturilor naționale, oferite de CCINA Constanța

03 Apr 2018 1141

Patru zile de oferte şi surprize Târgul de Turism „Vacanţa“ 2018, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă 2018, deschise oficial de CCINA (galerie foto)

23 Mar 2018 1745

Târgul de Turism „Vacanţa“ 2018, ajuns la cea de-a XI-a ediţie CCINA Constanţa vine cu oferte irezistibile pentru toată lumea

20 Mar 2018 1231

Antreprenoriatul - soluţie durabilă pentru ocupare 120 de persoane care vor înfiinţa o afacere non-agricolă în mediul urban, instruite de CCINA Constanţa

16 Mar 2018 1195

Proiect cu fonduri europene lansat la CCINA Constanța. Ce obiectiv are și care este valoarea acestuia

15 Mar 2018 819

CCINA Constanţa, anunţ important Situație de forță majoră pentru agenţii economici

28 Feb 2018 728

Mobilitatea forţei de muncă, în atenţia CCINA Constanţa şi a Asociaţiei Industriaşilor din Bulgaria. Primele rezultate

09 Feb 2018 1201

Rezultatele proiectului de promovare a patrimoniului cultural, prezentate de CCINA Constanţa şi Asociaţia Municipalităţilor Dunărene din Bulgaria (galerie foto)

01 Feb 2018 1551

Oferte speciale la TINIMTEX, ediţia de iarnă, organizată de CCINA Constanţa

23 Jan 2018 2854

Eveniment la CCINA Constanţa Proiectul „O economie care protejează moştenirea naturală şi culturală în România şi Bulgaria“, la final

16 Dec 2017 711

Ziua Porţilor Deschise 2017, marcată de CCINA Constanţa printr-un seminar despre protecţia datelor personale Dănuţ Jugănaru - „Este un subiect delicat“ (galerie foto)

13 Dec 2017 1331

Ziua Porţilor Deschise 2017, la CCINA Constanţa

12 Dec 2017 1035

Seminar în cadrul „Zilei porţilor deschise 2017“, eveniment organizat de Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa

08 Dec 2017 621

Festivitate organizată de CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti Trofeul creativităţii, adjudecat, la această ediţie, de Triton SRL (galerie foto)

29 Nov 2017 1008

Organizată de CCINA Constanţa, festivitatea „Trofeul Creativităţii, la cea de-a XV-a ediţie

28 Nov 2017 882

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de iarnă a TINIMTEX

21 Nov 2017 980

CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă (galerie foto)

16 Nov 2017 1959

Mesta Marmură şi Travertin SRL şi Solid House SRL, în Topul Naţional al Firmelor Private din România şi în Topul Judeţean al Societăţilor din Judeţul Constanţa 2016 (galerie foto)

03 Nov 2017 3760

Rompetrol Rafinare, premiată de CCINA Constanţa pentru cifra de afaceri, profitul brut și valoarea exporturilor din 2016

03 Nov 2017 1316

Curs de agricultură ecologică, organizat de CCINA Constanţa

03 Nov 2017 846

LIVE TEXT Imagini de la eveniment. CCINA Constanţa premiază performanţa în afaceri. Topul judeţean al societăţilor, la cea de-a XXIV-a ediţie. Cine a ocupat primele locuri (galerie foto)

02 Nov 2017 3239