Ouă roşii, cozonac şi friptură De Înălțarea Domnului, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor un meniu deosebit

Potrivit credinței ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, se sărbătoreşte Înălțarea Domnului. Anul acesta, praznicul este marcat joi, 25 mai. Ziua ilustrează momentul în care Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri. Sfânta Scriptură descrie că Mântuitorul şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta, s-a înălţat la cer, în timp ce un nor l-a făcut nevăzut pentru ochii lor.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de sărbătoarea Înălțării Domnului şi a pregătit un meniu de zile mari.
 
La micul dejun, pacienţii au fost serviţi cu ceai cu lămâie, unt, margarină, ouă roşii, caş proaspăt de vacă, brânză de vaci, pate de ficat, brânză topită cu smântână, miere de salcâm, castraveţi şi roşii, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural şi iaurt cu fructe.
 
La prânz, pacienţii celor trei unităţi sanitare au primit pe mese borş de purcel a la grec, ciorbă ţărănească de purcel, supă ţărănească de curcan, supă de legume a la grec, supă de pasăre cu dovlecei şi fulgi de ou, supă de pipote de pui a la grec, cotlet de porc în sos ostropel cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor şi cartofi noi la cuptor, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor cu sote de broccoli, morcovi şi cartofi, şniţele de pui Parisian cu piure de cartofi, salată de varză, iar la desert - pepene roşu, banane, mere, mere coapte cu miere şi stafide, dar şi compot de fructe.
 
Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit bucate alese şi pentru masa de cină. Pacienţii au servit ceai lipton cu lămâie, şniţel de pui pane cu pilaf sârbesc, văcuţă în sos de roşii cu spaghete, spaghete cu brânză de vaci, ficăţei de pui înăbuşiţi, cu spaghete în sos de roşii, budincă de orez cu mere şi dovleac, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, ceafă de porc marinată cu mămăliguţă, friptură de văcuţă în sos ostropel şi pilaf cu legume, iar la desert - biscuiţi, prăjitură de casă, cozonac cu cacao, rahat, nucă şi stafide.
 
 „Omul, când face binele, este colaborator al lui Dumnezeu. Cu cât faci mai mult bine, cu atât trebuie să fii mai smerit, gândindu-te că Dumnezeu te-a ales să fii angajat al Lui, să fii colaborator al Lui la împlinirea binelui. Orice virtute pe care o realizăm în suflet ne deschide calea spre înălţare. Să ne îmbrăcam ca aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi cu milostivirile îndurărilor, cu bunătatea, cu blândeţea, cu smerenia, cu îndelungă răbdare, îngăduindu-ne unii pe alţii, iertând unul altuia şi peste toate să ne îmbrăcăm cu dragostea care este legătura desăvârşirii, iar pacea lui Hristos care covârşeşte toată mintea, să stăpânească în inimile voastre! Asta-i calea înălţării. Să ne plecam împreună genunchii şi să rostim «Hristos s-a înălţat!» Să dăm mărturie pentru ultimul eveniment din viaţă de pe pământ al Mântuitorului, care s-a înălţat la cer binecuvântându-i pe oameni. Să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre, pentru întărirea credinţei noastre, pentru sănătate, pentru vindecarea neputinţelor noastre, pentru buna înţelegere şi spor în casă, pentru îndepărtarea tuturor primejdiilor şi vrăjmaşilor, pentru smerenie, răbdare, înţelepciune, pentru rodirea în fapte bune.

Să ne rugăm pentru îmbelşugarea roadelor pământului, pentru pace sufletească şi pace în ţară. Să ne rugăm pentru a primi putere să ducem greutatea zilei care începe şi a celor ce vor urma, să putem să ne rugăm, să credem, să nădăjduim, să răbdam, să iertam şi să iubim. Să ne rugăm pentru ajutorarea celor sărmani, a celor robiţi, pentru cei bolnavi, pentru toţi cei aflaţi în suferinţă, pentru cei aflaţi în spitale, pentru însănătoşirea tuturor acestora“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 1117

Sărbătoarea Înălțării Domnului– tradiții, obiceiuri și superstiții. De ce este bine să porți asupra ta frunze de nuc și leuștean

25 May 2023 1308

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

25 May 2023 1045

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Înălţarea Domnului. Tradiții și obiceiuri

02 Jun 2022 1395

#citeșteDobrogea Ziua Eroilor Neamului, sărbătorită la Constanța în timp de pace și de război (GALERIE FOTO)

02 Jun 2022 2684

Mesaje de Înălţarea Domnului 2022. Urările pe care le poți trimite pe 2 iunie

01 Jun 2022 2286

Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Jun 2022 1904

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român. Clopotele bisericilor vor fi trase în memoria eroilor

31 May 2022 1045

Florin Cîțu, mesaj de Ziua Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului „Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului“

10 Jun 2021 1361

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Înălţarea Domnului. Despre sărbătoare, obiceiuri și tradiții

10 Jun 2021 1926

Meniu tradițional oferit pacienților constănțeni, de Înălțarea Domnului, de Arimex Comexim 2000 SRL

10 Jun 2021 3034

Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului

28 May 2020 2097

Înălțarea Domnului. În popor se spune Ispas. Tradiții și obiceiuri legate de această zi sfântă

28 May 2020 2381

De Înălţare, Arimex Comexim 2000 SRL va oferi pacienţilor din Constanţa ouă roşii, tochitură cu mămăliguţă şi file de crap la tavă

28 May 2020 4030

Unde slujesc, astăzi, cei doi ierarhi din Dobrogea

09 Feb 2020 2163