Pacienta careia i s-a facut primul transplant de celule pancreatice a decedat

Din cauza unei pneumonii severe

Aceasta era foarte slabita * De trei ani de zile nu se putea alimenta corespunzator, ajungand la o greutate de 45 de kilograme * Medicii chirurgi pregatesc al doilea autotransplant de celule pancreatice * Pacientul este un barbat de 50 de ani, din judetul Dolj * Acesta sufera de pancreatita cronica

In noaptea de marti, 27 ianuarie, la ora 3.00, pacienta care a suferit primul autotransplant de celule pancreatice a decedat. Profesorul doctor Vasile Sarbu, seful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta si seful echipei de medici care au efectuat acest transplant, a declarat ca femeia nu a putut fi salvata deoarece a dezvoltat o pneumonie severa, independenta de transplantul de celule pancreatice. Floarea Popa, in varsta de 54 de ani, din Constanta, nu se mai putea alimenta corespunzator de mai bine de trei ani de zile, fiind foarte slabita. Femeia ajunsese la 45 de kilograme si, in plus, se pare ca fuma in jur de trei pachete de tigari pe zi. "Boala s-a declansat la o luna de la transplant, insa nu este legata de aceasta operatie. Transplantul a fost un succes, decesul survenind in urma pneumoniei severe", a explicat profesorul doctor Vasile Sarbu. Al doilea autotransplant de celule pancreatice se va pregati in cursul saptamanii viitoare. Pacientul este un barbat din judetul Dolj, cu varsta de aproximativ 50 de ani, care sufera de pancreatita cronica extrem de grava. Acesta a slabit, intr-un timp extrem de scurt, peste 40 de kilograme. "Asteptam reintoarcerea a trei medici din Austria care participa la o conferinta pe tema autotransplantului de celule pancreatice", a mai precizat seful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Acesta a mai mentionat faptul ca echipa care va participa la transplant va fi aceeasi. Astfel, la primul autotransplant, in prima faza de recoltare a pancreasului, si-au adus aportul zece medici chirurgi si cinci anestezisti. Dintre cei mai cunoscuti ii amintim pe profesorul doctor Vasile Sarbu, conferentiar doctor Octavian Unc, conferentiar doctor Timurlenk Iusuf, sef lucrari doctor Vladimir Bodnarciuc si sef lucrari doctor Catalin Grasa, directorul adjunct interimar al Spitalului de Urgenta, iar dintre anestezisti reanimatori doctorul Gheorghe Nicolae, asistentul universitar Iulia Candea si medicul Adrian Fono. In cea de-a doua faza au intervenit sapte medici pentru prelucrarea si izolarea insulelor de pancreas, zece medici de investigatii imagistice si trei medici de laborator. Dinte acestia ii amintim pe profesor doctor Florea Voinea, profesor doctor Petru Bordei, conferentiar doctor Elvira Craiu si medicul sef al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, doctor Alina Dobrota. Din echipa pentru studiile experimentale au facut parte trei medici: conferentiar doctor Stela Zamfirescu, Moisa Raina si doctorul Viorel Pop.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (DOCUMENT)

29 Mar 2024 162

CSM Constanța baschet Echipa Under-16, succes categoric cu Fly OC Constanța (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 182

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 839

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 638

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 502

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 428

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 456

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 514

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 603

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 484

Volei. Miercuri, 27 martie 2024 Intrare liberă la meciul CSM Constanța - Rapid București

27 Mar 2024 432

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 906

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 2049

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 954

Rezultate CSM Constanța Rareș Ștefan, 14 goluri în victoria handbaliștilor juniori 1 cu LPS Vaslui (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 541