Până când, nu se ştieInculpatul în dosarul retrocedărilor, interimar la Ortopedie

spitalortopedie-spital.jpgAlexandru-Octavian Şerban, medicul adus din Bucureşti de echipa CJC-istă care, în frunte cu Nicuşor Constantinescu, conduce Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este şeful secţiei de Ortopedie.

Bucureşteanul este interimar pe post, dar nici nu se ştie când va fi concursul. „Nu eu decid când va fi concursul, ci Consiliul de Administraţie. Încă nu s-a decis", a declarat managerul SCJU, Dănuţ Căpăţînă. Probabil că este convenabil să ai un... prieten „la cârmă". De ce prieten? Pentru că medicul, şeful interimar, este inculpat în dosarul retrocedărilor, acelaşi care îi includ pe „generic" şi pe Radu Mazăre, dar şi pe Nicuşor Constantinescu. Mai mult, Consiliul Judeţean condus de cel din urmă a aprobat de curând contractarea unui împrumut intern în valoare de 6.700.000 de euro pentru achiziţia de echipamente şi aparatură medicală necesare funcţionării Secţiei de Ortopedie, Traumatologie şi Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

spitalortopedie-SpitalulJudeteansectieortopedie.jpgAlexandru-Octavian Şerban este medic primar ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din capitală şi este inculpat în dosarul retrocedărilor, la capitolul „interpuşi cumpărători de terenuri", alături de Paraschiva Barbu şi Basarab Popa, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Medicul este cel care i-a vândut teren retrocedat viceprimarului Decebal Făgădău în zona Compozitorilor din Constanţa. Vecini cu vicele în Compozitorilor (clienţi ai lui Şerban) sunt, printre alţii, Ionuţ şi Elena Toma, Mircea Taiss, judecătorul Curţii de Apel Marius-Cristian Epure şi Mihaela-Elvira Chiriac. „Îi ştiu pe toţi medicii de acolo (n.r. de la Floreasca). Eu am fost internat în '97 la Floreasca. Am stat un an şi jumătate acolo. Îi ştiu pe toţi. O să fie foarte bine după ce vor veni aici. Sunt meseriaşi oamenii", a declarat Nicuşor Constantinescu atunci când a fost întrebat de când îl cunoaşte pe Alexandru-Octavian Şerban.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 365

Investiție de 3,2 milioane de euro la Spitalul Județean Constanța! Licitație deschisă pentru un sistem robotic dedicat intervențiilor ortopedice (DOCUMENT)

12 Apr 2024 515

Cel mai nou şi performant sistem de chirurgie robotică a genunchiului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

21 Feb 2024 800

UPDATE Atac cibernetic masiv în spitalele din țară! Sunt afectate Spitalul Județean Constanța și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu" Constanța

12 Feb 2024 1523

Concurs de angajare la Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța! Ce posturi sunt vacante

05 Feb 2024 1004

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Gavril – Lucian Gheorghievici, membru în CA-ul Spitalului Clinic de Recuperare, medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (DOCUMENTE)

30 Jan 2024 886

Știri Constanța Premieră medicală la SCJU Constanţa! (FOTO)

26 Sep 2023 2427

Sunt verificate documente din perioada 2013 – 2022, la solicitarea Curții de Conturi Misiunea de audit public își extinde verificările la Spitalul de ortopedie SOTRM din Eforie Sud (DOCUMENT)

13 Apr 2023 1550

Control la Spitalul de ortopedie din Eforie Sud la solicitarea Camerei de Conturi Constanța! (DOCUMENT)

26 Mar 2023 2406

Malcons-Com SRL renovează Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud (DOCUMENTE)

31 Dec 2022 2067

Cât va plăti Consiliul Județean pentru lucrările de renovare de la Ambulatoriul de la Spitalul din Eforie Sud

18 Oct 2022 1311

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 2414

Asistent medical șef din Spitalul Județean de Urgență, proces contra Consiliului Județean Constanța. Curtea de Apel a închis cazul!

20 Jun 2022 1641

Județul Constanța Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

11 May 2022 1447

Incendiu la subsolul Spitalului de Urgență Județean Timiș (GALERIE FOTO)

30 Apr 2022 1143