Pelerinaj la Peştera Sf. Ioan Casian, cu ocazia hramului de vară al mănăstirii

Mănăstirea Sf. Ioan Casian şi Institutul Ortodox de Ştiinţe „Învierea“ pentru Om şi Societate, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, organizează, în perioada 15-16 august, „Zilele Sfinţilor Brâncoveni“.

Pe 15 august, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, va avea loc concertul de muzică veche „La curtea lui Brâncoveanu“, susţinut de formaţia Trei parale. Intrarea este liberă. De asemenea, la Peştera Sf. Casian se va oficia, la miezul nopţii, în noaptea de 15 spre 16 august, sfânta liturghie.

Enoriaşii care vor să se deplaseze, pe 16 august, la hramul de vară al Mănăstirii Sf. Ioan Casian, pot lua parte la un pelerinaj. Contra sumei modice de zece lei, organizatorii asigură transportul, iar înscrierile se fac în perioada 11-14 august, între orele 9.00 şi 17.00, la Curtea Brâncovenească din strada Vasile Lupu, nr. 43, zona Capitol. Pentru relaţii suplimentare, puteţi suna la numărul de telefon 0737.362.011.

La mănăstire, programul cuprinde sfânta liturghie arhierească, pe data de 16 august, la ora 8.00, urmată de un cuvânt duhovnicesc şi, la amiază, masa frăţească (agapa).

De asemenea, la Teatrul de Vară Soveja va avea loc sâmbătă, 16 august, de la ora 18.00, un spectacol despre iubirea desăvârşită a lui Brâncoveanu, „Plecarea fără întoarcere“. Intrarea este liberă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.