Social

Peste 80 de tineri, la cea de-a XIX-a ediţie a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International (galerie foto)

KMG International a lansat prin intermediul companiilor sale membre Programul de internship 2019, iar 88 de absolvenţi de liceu şi studenţi din ţară au fost selectaţi pentru a-şi dezvolta competenţele profesionale şi tehnice, în scopul de a urma o carieră de succes în industria de petrol & gaze. Programul se va desfăşura între 1 august şi 30 septembrie, în cinci mari companii ale Grupului: Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetorl Quality Control şi Rompetrol Well Services.
 
Din cei 88 de tineri, 56 vor urma Programul de Internship la Rafinăria Petromidia, 27 - la Rafinăria Vega, iar 5 - la Rompetrol Well Services. În program au intrat 10 studenţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, 27 de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, 25 de la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, 5 de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ din Năvodari, 7 de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, 10 de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ din Ploieşti, unul de la Universitatea Transilvania din Braşov şi 3 de la Universitatea Maritimă Constanţa.
 
Ieri a avut loc deschiderea oficială a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, la care au fost prezenţi Yedil Utekov - directorul general al Rompetrol Rafinare, Alexandru Nicolcioiu - consilier al directorului general, Abzal Doszhanov - director general Rominserv,  dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ de la care provin tinerii.
 
„Aveţi posibilitatea să vă dezvoltaţi ca specialişti. Cea mai importantă resursă pe care o avem sunt oamenii. Desigur, vă veţi confrunta şi cu multe probleme, pe care le veţi depăşi. Viitorul are rădăcini adânci! Voi trebuie să ştiţi şi istoria Rafinăriei Petromidia, care este cea mai mare din ţară şi cea mai modernă din Europa“, le-a spus tinerilor Alexandru Nicolcioiu, consilier al directorului general.
 
Conţinutul programului este conceput astfel încât tinerii să acumuleze cunoştinţe tehnice de specialitate, dar, în acelaşi timp, să dezvolte şi capacitatea de lucru în echipă şi iniţiativă. Competenţele comportamentului vor fi evaluate pe parcursul programului, iar cele tehnice - la final. Ediţia programului de internship de anul acesta va avea tema „Petromidia 40 de ani“, iar pe durata întregului program, tinerii vor avea ocazia să afle povestea rafinăriei şi să cunoască oamenii care au scris-o.
 
Programele de internship sunt parte a strategiei KMG Internaţional de a investi în resursele umane, nu doar în cadrul companiei, ci şi pentru beneficiul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Potrivit KMG International, sprijinit de cele două platforme industriale, Petromidia şi Vega, precum şi de birourile companiei, programul permite transferul de know-how de la profesionişti către cei din generaţie, aflaţi în primele etape ale carierei. Elevii şi studenţii vor fi instruiţi de către profesionişti ai Grupului din sectoare de activitate precum prelucrarea ţiţeiului şi petrochimia, laborator, întreţinere, planificare, managementul riscului, securitatea ocupaţională şi protecţia mediului. Pe lângă acoperirea completă a materialelor de studiu, accesul la toate procesele din incinta unităţilor şi posibilitatea de a rămâne în cadrul Grupului ca angajaţi, compania oferă 50 de burse pentru un an universitar complet celor mai buni stagiari selectaţi la finalizarea programului. Valoarea unei burse este de 100 de dolari pe lună.
 

Despre KMG International

 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti, cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018. KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil.
 
Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi a sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

KMG lnternational introduce KindTap în rețeaua sa de benzinării Rompetrol, în beneficiul HOSPICE Casa Speranței

19 Aug 2019 320

Rompetrol Rafinare, volum record de țiței procesat în primul semestru al lui 2019

14 Aug 2019 384

Investiţie de trei milioane de dolari Instalaţii modernizate şi procese digitalizate, la Rompetrol Rafinare

10 Aug 2019 421

KMG International a publicat raportul de sustenabilitate pentru 2018 Zhanat Tussupbekov - „Suntem mândri de progresele înregistrate și continuăm construirea unei companii durabile“

03 Aug 2019 379

Investiție importantă la rafinăria Vega Ploiești, anunțată de Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International

29 Jul 2019 429

KMG International susţine primul cabinet stomatologic mobil din România. Tratament gratuit pentru 150 de copii

26 Jul 2019 553

Autobuzele RATC Constanţa, alimentate cu motorină produsă la Rafinăria Petromidia

29 Jun 2019 1226

Spectacole, veselie şi dulciuri Surprize de neuitat, oferite de Rompetrol Rafinare copiilor din mediul rural

21 Jun 2019 1432

Revista presei locale

18 Jun 2019 1051

Echipament de 65.000 de lei KMG International mărește capacitatea tehnică a Centrului de Transfuzii Constanța

14 Jun 2019 737

Delegație din Kazahstan la rafinăria Petromidia Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare – „Această vizită este un bun prilej pentru toți factorii implicați “(galerie foto)

04 Jun 2019 776

Rezultate operaționale foarte bune pentru rafinăriile Petromidia și Vega, în primul trimestru din 2019

14 May 2019 498

Soluții de ultimă generație pentru transporturile Rompetrol Rafinare. Ce măsuri vor fi aplicate

06 May 2019 494

Prima stație de alimentare din orașul Adjud, inaugurată de Rompetrol

23 Apr 2019 808

Rompetrol Rafinare anunță investiții de peste 50 de milioane de dolari în rafinăria Petromidia

08 Apr 2019 934