Peştera, localitate unicat în România Valentin Vrabie a eliminat taxa de habitat şi va reduce alte taxe şi impozite

Pestera_Valentin_Vrabie.jpgÎn timp ce guvernanţii USL lucrează la mărirea taxelor şi impozitelor locale, sunt şi autorităţi care sfidează această practică. Un exemplu este Primăria Peştera care a luat luni decizia de a elimina taxa de habitat. Primarul Valentin Vrabie nu se va opri aici. Planul lui este de a elimina mare parte din taxele şi impozitele locale care sapă la bugetul tot mai sărac al localnicilor.

Consiliul Local Peştera s-a reunit la începutul acestei săptămâni în şedinţă ordinară pentru a aproba printre altele un proiect extraordinar şi poate chiar unul unic la nivel de judeţ şi de ţară. Acest proiect prevede eliminarea taxei de habitat. Proiectul iniţiat de primarul Valentin Vrabie nu a rămas doar o iniţiativă întrucât el a fost aprobat luni de consilierii locali. Ca urmare, de astăzi înainte localnicii din Peştera vor fi scutiţi de la plata taxei de habitat. „Am iniţiat acest proiect pentru a mai elimina din multitudinea de taxe şi impozite care împovărează bugetele fiecărei familii, reducând astfel presiunea exercitată de aceste taxe asupra buzunarelor oamenilor", a afirmat primarul Valentin Vrabie. Şeful autorităţii locale a precizat că peste 100.000 de lei vor rămâne anual în bugetele familiilor de la Peştera. „Cu cei 100.000 de lei oamenii îşi vor putea acoperi din datorii şi îmbunătăţi traiul de zi cu zi", a menţionat Valentin Vrabie. Primarul a precizat că banii din taxa de habitat erau plătiţi societăţii care colecta gunoiul menajer de pe raza comunei. De astăzi înainte însă, societatea de salubritate va fi plătită cu bani de la bugetul local, a explicat primarul. Şeful autorităţii locale a menţionat că obiectivul său este să elimine o mare parte din taxele şi impozitele locale existente. „În cel mai scurt timp, în funcţie de gradul de colectare a banilor la bugetul local şi de veniturile realizate de Primărie, voi propune reducerea sau eliminarea majorităţii taxelor şi impozitelor locale", a punctat Valentin Vrabie. Obiectivul primarului va crea cu siguranţă un precedent la nivelul judeţului şi al ţării. „Acesta este rolul primăriilor, să preia, nu să mărească, greutatea de pe umerii oamenilor", este de părere Valentin Vrabie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

sion

31 Oct, 2012 11:57

felicitari domnule Vrabie! Felicitari si pentru ca ati iesit din clica procilor si uslamistilor, acum ca nu sunteti cu ei in continuare, cei de la usl vor sa va limiteze autoritatea. De ce nu mergeti la ARD? Oameni ca dumneavoastra sunt foarte rari, daca mergeati la ARD, cu siguranta, ati fi luat un scor bun si pentru deputat sau senator, succes in continuare. un simpul om care va stie si va cunoaste dinainte sa fiti primar, si de atunci erati exemplu. TOT INAINTE PRIN DREATA!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 293

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 382

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 266

Cumpărări directe Constanța Primăria Negru Vodă a semnat cu TOP Management ING. Firma a obținut două contracte de 350.000 de lei (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 300

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 392

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 372

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 305

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 514

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1523

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 433

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 334

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 496

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 563

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 488

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2650