Petiţie online împotriva desfiinţării Spitalului de Ortopedie din Eforie Sud

spital_eforie-_spital_eforie.jpgAngajaţii Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud au luat atitudine faţă de intenţia Consiliului Judeţean de a desfiinţa această unitate sanitară şi apelează la opinia publică pentru a-i susţine. Astfel, pe siteul petitieonline (http://www.petitieonline.com/spune_nu_desfiintarii_spitalului_de_ortopedie_din_eforie) a fost postată petiţia „Spune Nu desfiinţării Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud".

„Spitalul de Ortopedie Traumatologie şi Recuperare Medicala a fost construit în anul 1908 şi de atunci a fost o unitate medicală reprezentativă pentru medicină şi pentru ortopedia din România. Nume importante din ortopedia românească şi-au pus amprenta pe activitatea şi dezvoltarea clinicii de ortopedie din Eforie. Dacă amintim doar de academicienii profesori Victor Climescu şi Dinu Antonescu, putem realiza ce înseamnă SOTRM pe harta ortopediei constănţene şi româneşti. Generaţii de ortopezi de valoare şi-au desfăşurat activitatea în acest spital, fiecare generaţie în parte aducând o contribuţie însemnată la păstrarea şi la îmbogăţirea moştenirii şi a prestigiului acestui spital. Acest lucru înseamnă permanentă preocupare pentru a perfecţiona actul medical, pentru a introduce tehnici noi, înseamnă a pune pasiune, suflet, a te dedica total meseriei.

Aproape toţi predecesorii noştri au lucrat zeci de ani în acest spital, iubindu-l şi respectându-şi meseria şi oamenii pe care au ales să-i trateze. Mulţi dintre ei şi-au găsit sfârşitul aici... Eu, care sunt printre ultimii veniţi, am deja 17 ani de muncă în acest spital... Toate premierele medicale ortopedice importante din regiunea Dobrogei se leagă de numele medicilor din spitalul nostru. Fiecare generaţie la vremea ei a îmbogăţit activitatea spitalului cu tehnici noi, efectuate doar în puţine locuri din ţară. Pentru regiunea Dobrogea SOTRM este indispensabil în rezolvarea problemelor ortopedice.

Tradiţia spitalului nostru nu se rezuma doar la existenta unor medici apreciaţi. Predecesorii noştri au înţeles că o disciplină cum este chirurgia ortopedică necesită o muncă de echipă, cu colaboratori pe măsură. De aceea am preluat şi am păstrat acest principiu al muncii în echipă, al calităţii deosebite al cadrelor medicale medii şi inferioare, Cu timpul, spitalul nostru a devenit renumit nu numai prin calitatea înaltă a actului medical, dar şi prin omenie, respect şi devotament pentru pacienţi. Serviciul de recuperare existent, dar şi cadrul natural deosebit, creează în acest spital condiţii unice pentru un tratament modern şi complet.

Dacă dintotdeauna parcul natural, întins pe aproape 12 hectare, în imediata proximitate a marii, a constituit o binecuvântare pentru spital şi pacienţi, în ultima perioadă, acesta a devenit un adevărat blestem. Astfel de câţiva ani buni spitalul s-a aflat în subordinea mai multor autorităţi, a avut mai multi stăpâni. Ceea ce îi deosebea pe aceşti stăpâni era doar numele lor. Ceea ce îi apropia era lăcomia cu care au privit mereu aceste 12 hectare. Ea a generat strategia de subfinanţare a spitalului, în scopul degradării sale continui. Dispreţul faţă de ceea ce reprezintă o instituţie seculară, cu tradiţie, cu performanţe, dispreţul faţă de nevoile omului simplu care vine cu speranţa de a se vindeca, a dublat această lăcomie fără margini. Dar nu este tocmai asta reţetă pentru toate îmbogăţirile recente? Să gestionezi o unitate de referinţă, de tradiţie, respectată şi apreciată, s-o distrugi premeditat, programat. Apoi s-o declari în mod ipocrit, dar cu multă pompă, falimentară şi apoi să o foloseşti în interesul propriu. Acest scenariu se regăseşte şi în cazul SOTRM.

Petiţia nu este făcută în scop politic. Nu este împotriva cuiva şi nici în favoarea cuiva. Nu am folosit nici un nume tocmai din acest motiv. Nu mă pricep la politică şi nu vreau să mă pricep la politică. Mă pricep la cu totul altceva şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta în fiecare clipă.

Spitalul meu are multi oameni minunaţi, care cu siguranţă ar fi fost mai potriviţi să îl reprezinte, dar vă rog să spuneţi NU desfiinţării spitalului de ortopedie din Eforie Sud. Este foarte posibil ca în cazul în care numărul celor care semnează şi sprijină această petiţie este semnificativ de mare să o folosim într-un demers oficial pentru salvarea spitalului nostru. Un motiv în plus pentru care vă rog să luaţi această decizie în perfecta cunoştinţă de cauză", se spune în petiţia semnată de dr Toma Cucu.

Reamintim că în luna ianuarie unul dintre proiectele de pe odinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa s-a aflat şi proiectul „Aprobarea propunerii de desfiinţare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa", iniţiat de preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu. Spitalul din Eforie Sud este situat pe strada Republicii nr. 7, vizavi de hotelul Flamingo. Unitatea sanitară din Eforie Sud fusese preluată de Consiliul Judeţean Constanţa în iulie 2010.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

szaboflorina

06 Jul, 2013 13:01

Spun NUUUUUUUUU desfiintarii spitalului de ortopedie Eforie Sud

Vlad Ioan

09 Mar, 2013 17:36

Spun NU desfiintarii spitalului de ortopedie din Eforie Sud

pocnetz daniela

03 Mar, 2013 17:18

Spun NU desfiintarii spitalului de ortopedie din Eforie Sud

radu valentina

03 Mar, 2013 12:10

spun NU desfiintarii spitalului ortopedie eforie sud.

Articole asemanatoare

O femeie angajată în Armată, arestată preventiv! Și-a bătut crunt fetiţa de două luni

18 Apr 2024 426

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 305

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 728

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 1H

15 Apr 2024 241

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1194

UPDATE Incendiu violent într-un apartament de pe Bulevardul Gara Obor din București! Mai multe persoane, transportate la spital (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 1049

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 713

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 850

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 538

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1272

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat să achite peste 15.000 de euro pentru medicamente! Dosarul, în rercurs la Curtea de Apel Constanța

11 Apr 2024 356

Doliu în lumea fotbalului. Un jucător important s-a stins din viață

10 Apr 2024 1426

UPDATE Unui bărbat i s-a făcut rău pe stradă, în Constanța. A fost transportat la spital

10 Apr 2024 895

Expert Chim Consum SRL, cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență!

09 Apr 2024 607

Măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate! Ce prevede Ordonanța de Guvern adoptată astăzi

09 Apr 2024 410