Social

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, s-a întâlnit, ieri, cu E.S. Gabriel Atanasov, ambasador al Republicii Macedonia în România. Excelenţa Sa a fost însoţită, în această vizită de lucru, de consulul onorific al Republicii Macedonia la Constanţa, Şerban Dimitrie Sturdza.
 
Directorul general al CCINA a salutat intenţia ambasadorului Atanasov de a vizita judeţul Constanţa şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură şi a transmis un salut cordial şi din partea lui Mihai Daraban, preşedinte al CCINA, dar şi al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. „Judeţul Constanţa este un judeţ cu totul aparte, diferit faţă de celelalte judeţe din ţară“, a transmis Dănuţ Jugănaru.
 
În cadrul întrevederii, s-a discutat despre importanţa Portului Constanţa, atât ca port la Marea Neagră, cât şi ca port fluvial, la Dunăre, prin Canalul Dunăre - Marea Neagră, cu toate facilităţile pe care acesta le oferă, fiind, totodată, principala poartă pentru mărfurile spre şi dinspre Europa Centrala şi de Vest. De asemenea, Ion Dănuţ Jugănaru a avut plăcerea de a prezenta activitatea economică a judeţului, referindu-se în mod special la unele dintre obiectivele majore ale judeţului Constanţa, printre care porturile comerciale Constanţa, Mangalia şi Midia, Canalul Dunăre - Marea Neagră, Centrala Nuclearo-electrică de la Cernavodă, dar au fost amintite şi alte domenii de activitate, foarte importante pentru judeţ, cum ar fi turismul sau energia eoliană.
 
De asemenea, au fost abordate teme de actualitate privind întărirea relaţiilor economice bilaterale dintre cele doua ţări, o preocupare importantă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Constanţa fiind atragerea de investitori străini în judeţ. Directorul general al CCINA a subliniat că, deşi în prezent schimburile comerciale româno-macedonene sunt încă modeste, există un potenţial important în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale dintre cele două ţări.
 
În context, s-a discutat şi despre posibilitatea înfiinţării unei curse aeriene (charter) între Constanţa şi Skopje care să vină atât în sprijinul oamenilor de afaceri şi turiştilor din cele două ţări, cât şi al studenţilor macedoneni care învaţă la Constanţa. În cadrul întâlnirii, ambele părţi şi-au exprimat dorinţa organizării la Constanţa a unui forum de afaceri româno-macedonean, dar şi a realizării unei vizite în Republica Macedonia a unor firme româneşti, în vederea recrutării de personal pentru diverse domenii de activitate.
 
La finalul vizitei, E.S. ambasadorul Gabriel Atanasov s-a arătat dispus să dezvolte şi mai mult bunele relaţii de colaborare dintre Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Republica Macedonia.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 701

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 374

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 363

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 1626

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 794

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 355

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 884

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 735

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1688

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1392

Solid House SRL, premiată de CCINA la Topul Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2018 951

LIVE TEXT. Eveniment important pentru oamenii de afaceri Firmele de top din judeţ, răsplătite de CCINA Constanţa (galerie foto+video)

01 Nov 2018 1547

CCINA Constanța ne invită la Zilele Dobrogei - expoziție de produse, gastronomie și vinuri din Dobrogea

25 Oct 2018 1277

Târgul TINIMTEX, specializat pe articole din piele şi blană, organizat de CCINA Constanţa, îşi deschide porţile

23 Oct 2018 3109

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 1182