Prima Adunare a Creditorilor Vectra, esuata

vectra_construct_20.jpgAdunarea creditorilor, programată pentru vineri, 4 septembrie, nu şi-a îndeplinit obiectivele. Nici reprezentanţii băncilor unde grupul de firme are datorii, nici delegaţi din partea statului nu au onorat şedinţa desfăşurată la sediul firmei. Singurii prezenţi au fost aproximativ 35 de membri ai Asociaţiei Păgubiţilor, dar şi alţi 50 de păgubiţi care încă nu au aderat la „comunitatea celor păcăliţi de Vectra".

Chiar dacă a fost anunţată cu multe luni înainte, Adunarea Creditorilor Vectra Construct nu a întrunit, potrivit reprezentanţilor administratorilor judiciari, toate condiţiile pentru a fi declarată constituantă. Întrunirea celor peste 80 de păgubiţi a luat mai mult forma unei şedinţe în care cei mai mulţi şi-au prezentat propriile necazuri. Au fost prezenţi doar administratorul judiciar al Global Insolvency SPRL, Gheorghe Predescu, şi Rodica Chiţu, din partea Cantor SPRL, care au încercat să prezinte situaţia nicidecum din perspectiva unei firme aflate în pragul falimentului şi au venit cu un soi de plan de reorganizare a proiectelor pe care grupul de firme le are în municipiu. Următoarea întâlnire, la care sunt aşteptaţi toţi reprezentanţii instituţiilor care ar fi trebuit să fie prezenţi vinerea trecută, este programată pe 24 septembrie, la aceeaşi adresă, a dezvoltatorului imobiliar din strada Celulozei, în zona CET. Mai mult, administratorul judiciar temporar al SC Vectra Imobiliare SRL, Cantor SPRL cu Rodica Chiţu în frunte, s-a retras din „luptă".

Cât despre finalitatea demersului întreprins de păgubiţii Vectra la începutul săptămânii trecute, când au protestat în faţa sediului firmei din strada Despot Vodă, la sfârşitul celor două ore de protest nimeni din conducerea firmei nu a ieşit să stea de vorbă cu cei peste 40 de păgubiţi prezenţi. Mai mult, nimeni nu i-a contactat să le ofere vreo informaţie, ca reacţie la acţiunea demarată de grupul păgubiţilor. „Mitingul a fost începutul unei campanii de conştientizare şi informare a populaţiei în legătură cu problema pe care cei de la Vectra ne-au creat-o. Vom înainta în continuare scrisori către toate instituţiile abilitate şi care pot contribui la rezolvarea problemei noastre. Îi îndemnăm acum pe cei aflaţi în aceeaşi situaţie ca noi să meargă să depună în continuare plângeri penale la Poliţie şi la Parchet", ne-a declarat Elena Andone, responsabil de comunicare din partea asociaţiei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

hari

07 Sep, 2009 14:00

lasa ma ca e si vina lor! cum naiba sa le dai asa toti banii in avans!

Articole asemanatoare

Protest la Oficiul Registrului Comerțului Constanța! Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 877

Abuz sexual asupra unui elev, la o școală din București. Minorul ar fi fost agresat a doua oară

04 Mar 2024 659

Zeci de mii de oameni au protestat, în Germania, împotriva extremismului de dreapta

20 Jan 2024 742

Protest al cadrelor medicale în fața Ministerului de Finanţe! Solicită majorarea salariilor cu cel puţin 20% (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 633

Protest al transportatorilor și fermierilor la Constanța. Protestatarii își strigă nemulțumirile- „Motorina cât s-a făcut domnul Ciolacu? Vă plimbați pe banii noștri!“(VIDEO)

13 Jan 2024 1486

Soţii ale unor ruşi mobilizaţi să lupte în Ucraina au protestat la Mormântul ostaşului necunoscut de sub zidul Kremlinului

06 Jan 2024 692

Protest în Piața Victoriei al prietenilor celor doi tineri care au murit în accidentul din localitatea 2 Mai

01 Oct 2023 1623

Imagini de la protestul transportatorilor de cereale din Bulgaria! Trafic aglomerat în punctele de trecere a frontierei (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2023 877

Deputatul Stelian Ion a fost amendat la protestul de la Ministerul Sănătății. Va contesta contravenția! (VIDEO)

12 Sep 2023 967

Protestul medicilor și asistenților veterinari la Buzău în fața DSVSA! Angajații riscă micșorarea salariilor

17 Aug 2023 887

Surse Klaus Iohannis s-ar afla la malul mării, în stațiunea Neptun

10 Jun 2023 1480

Mii de sindicaliști din educație participă astăzi la un protest de amploare în București (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Jun 2023 1177

Senatorii USR au protestat față de trecerea pe repede-înainte a Legilor Educației prin Parlament

07 Apr 2023 1147

Ucrainenii cazați la Constanța încep să părăsească locuințele din zona Mamaia Nord- Năvodari. Ce au lăsat în urma lor

01 Apr 2023 65183

Parlamentarii USR au protestat în foaierul sălii de plen a Senatului, împotriva proiectului legii privind pensiile speciale

29 Mar 2023 1197