Prima expozitie de sanatate

Alimentatia corecta diminueaza riscul imbolnavirilor

Piramida alimentelor sanatoase, sursa bunastarii fizice si psihice * Primul pas spre vindecare este descoperirea cauzelor care au dus la aparitia bolii * Omul contemporan "nu mai are puterea de a lupta cu raul care il inconjoara din cauza starii sale fizice bolnavicioase" * Soarele ajuta in ameliorarea unor afectiuni, cum ar fi cancerul

Teatrul "Ovidius" din Constanta a fost, ieri, gazda primei expozitii de sanatate din acest judet, organizata de Asociatia non-guvernamentala "Sanatate si temperanta". Prima expozitie de acest gen a avut loc in municipiul Bucuresti, in anul 1992, la Sala Polivalenta, facand apoi inconjurul Romaniei. La inaugurarea actiunii au participat, printre altii, directorul Directiei de Sanatate Publica, profesor doctor Vasile Sarbu, medicul primar neurolog doctor Sorin Sandulache si medicul primar endocrinolog doctor Virgil Stroescu. "Omul contemporan si-a schimbat fizionomia, in sensul ca ii lipsesc lumina si bucuria de pe chip. Mai mult, acesta nu mai are energia de a se elibera de raul care-l inconjoara, din cauza starii sale fizice bolnavicioase", a declarat doctorul Vasile Sarbu. In opinia acestuia, primul pas spre vindecare este recunoasterea cauzelor care au generat afectiunea respectiva. Doctorul Sorin Sandulache a precizat ca starea de sanatate este determinata, in proportie de 51%, de factorii comportamentali de sanatate. "Modul in care ne alimentam, activitatile depuse pe parcursul intregii zile sunt factorii esentiali care pot influenta sanatatea fizica si psihica a unei persoane", a afirmat acesta. Membrii Asociatiei "Sanatate si temperanta" sunt de parere ca cea mai periculoasa pentru sanatate este cafeaua, deoarece cofeina este considerata ca un drog pentru organism. Ea produce o serie de efecte secundare, cum ar fi cresterea nivelului grasimilor sangvine, a tensiunii arteriale, stimularea sistemului nervos central, care duce la lipsa nevoii de odihna, cresterea secretiei acide a stomacului, aparitia tremuratului, a senzatiilor de iritabilitate, nervozitate si insomnie. Unul dintre organizatorii expozitiei de sanatate, directorul postului de radio "Vocea Sperantei", Ronald Paraschiv, a afirmat faptul ca soarele este benefic atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica. Astfel, tenul usor bronzat este mult mai rezistent la infectii decat cel nebronzat. "Soarele contribuie la intarirea sistemului imunitar, la ameliorarea artritei si a unor simptome ale sindromului premenstrual", a mentionat Ronald Paraschiv. In cadrul acestei expozitii de sanatate, vizitatorii pot beneficia de anumite servicii medicale. Astfel, cu numai 15.000 de lei voluntarii asistenti ai Asociatiei "Sanatate si temperanta", prin mijloace tehnice moderne, pot determina valoarea colesterolului, cu 25.000 de lei se pot afla glicemia, tensiunea, precum si surplusul de grasime existenta in corp. "Expo Sanatate 2002" se va desfasura in perioada 21-28 iulie, in cadrul Teatrului "Ovidius" Constanta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 263

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 262

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 849

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 590

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2452

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 338

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 841

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 511

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1118

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 860

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 780

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 848

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1448