Primul aparat portabil din România de susţinere a pacienţilor cu afecţiuni cardio-pulmonare, donat de Rompetrol

 

KMG International, prin compania membră Rominserv, va achiziţiona un aparat portabil de oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) şi îl va dona Serviciului de Urgenţă şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca. Echipamentul medical va fi folosit pentru a susţine funcţiile respiratorii şi cardiace ale pacienţilor din secţia de Terapie Intensivă, dar şi în cazul transportului lor de către echipajele SMURD.
 
„În contextul evenimentului recent de pe platforma Petromidia, în care am pierdut un coleg şi avem alţi trei răniţi în spital, sub supravegherea cadrelor medicale, înţelegem nevoile sistemului public de sănătate şi credem că este şi de datoria noastră să contribuim la dezvoltarea acestuia, pentru a salva cât mai multe vieţi. Iniţiativa aceasta vine în completarea logistică şi funcţională a Spitalului de Urgenţă Floreasca pentru îngrijirea bolnavilor cu afecţiuni severe din secţia ATI“, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International.
 
Oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) este o procedură utilizată în secţiile ATI ale spitalelor în cazurile de insuficienţă cardiacă sau de insuficienţă respiratorie. ECMO se utilizează când organismul pacientului nu mai poate susţine singur oxigenarea sângelui, vitală pentru supravieţuire şi refacere, dar şi în timpul intervenţiilor chirurgicale complicate pe cord şi plămâni.
 
În România mai sunt doar câteva aparate ECMO, costul unuia fiind de aproximativ 55.000 de euro. Aparatul donat de Rompetrol va fi primul de tip portabil din sistemul naţional de sănătate, putând fi utilizat de acum înainte şi în transporturile de urgenţă.
 
Grupul KMG International a investit în ultimii ani peste de 8 milioane de dolari în proiecte de dezvoltare comunitară în ţară, ajungând la 300.000 de beneficiari direcţi. Investiţiile în sectorul de sănătate, una dintre direcţiile strategice ale Grupului, au vizat reabilitări de secţii şi dotarea cu aparatură medicală în peste 60 de unităţi medicale la nivel naţional.


 
În 2013, Spitalul „Maria S. Curie“ a primit finanţare pentru implementarea - în premieră în România - a tehnicii medicale ECMO (oxigenare extracorporală cu utilizarea unui oxigenator cu membrană), ce se adresa pacienţilor neonatali cu afecţiuni severe respiratorii şi cardiace care nu răspund la mijloacele de reanimare uzuale.
 

De asemenea, KMG International a achiziţionat şi donat Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină Bucureşti atât două frigidere pentru plasmă, care îndeplinesc normele în vigoare şi standardele europene impuse, cât şi mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 522

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 501

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1633

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1495

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 680

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 588

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 783

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 720

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 870

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 708

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 663

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3727

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, Lazu și Agigea, fără apă la robinete

11 Feb 2024 752

Atenție, se oprește apa în localitățile Eforie Nord, Lazu și Agigea!

09 Feb 2024 717

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4318