Prin Asociaţia BlackSea SPA Soţul şefei de la SPIT ia 200 de metri gratis în Mamaia (documente)

03_Siutghiol_Virginia_Strefanica_Sergiu_Uzun.jpgÎn şedinţa de Consiliu Local care va avea loc luni se va aproba hotărârea privind darea în folosinţă gratuită către custodele Asociaţia BlackSea SPA a terenului cu suprafaţa de 200 mp, situat în staţiunea Mamaia.

Pământul va fi folosit pentru realizarea unui punct de informare special - ROSPA0057 Lacul Siutghiol - arie naturală protejată, prin proiectul „Managementul capitalului natural ROSPA0057 Lacul Siutghiol", finanţat prin POS Mediu - Axa Prioritară 4. În caz că nu ştim cine este în spatele Asociaţiei BlackSea SPA, ne lămureşte presa locală, mai exact un material apărut în cotidianul Telegraf în luna august a anului trecut, în care este citat preşedintele BlackSea SPA, custodele ariei speciale de protecţie avifaunistică ROSPA0076 Marea neagră, Sergiu Uzun. Acesta este nimeni altul decât consortul Virginiei (Ştefănică) Uzun, directoarea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local. Să mai spunem că SPIT se află în subordinea Primăriei?!

Asociaţia primise în folosinţă gratuită, anul trecut, de la Consiliul Judeţean, prin hotărârea 5 din 27 ianuarie, un imobil de 200 mp situat în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în calitate de solicitant al proiectului „Managementul capitalului natural ROSPA0076 Marea Neagră", pentru realizarea unui punct de informare. Tot atunci, BlackSea SPA a semnat şi un acord-cadru de parteneriat cu CJC. Numai că, prin HCJ 138 din 20 mai 2011, Consiliul condus de Nicuşor Constantinescu a retras dreptul de folosinţă gratuită asupra imobilului din incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Importanţa custodelui

ZIUA de Constanţa v-a mai prezentat pasiunea lui Sergiu Uzun, soţul şefei Impozitelor şi Taxelor Locale, pentru arii protejate. Numai că, la un moment dat, tânărul domn conducea societatea Eurolevel, cea care, se spunea la acea vreme, ar fi de fapt custodele ariei protejate ROSPA0076 Marea Neagră.

„Domnul Ştefănică" a fost invitat, în trecut, la diverse evenimente ca director al SC Eurolevel SRL. S-a vorbit chiar că perioada pe care Virginia a petrecut-o la Ministerul Mediului, alături de Nicolae Nemirschi, nu a fost fără folos.

Rolul custodelui este foarte important: avizează orice proiect din perimetrul ariei pe care o are în grijă, fără a motiva acceptul sau refuzul. Aşa că puterea acestuia nu este tocmai de neglijat, ba chiar poate fi interpretată ca influenţă. Despre importanţa custodelui ariei naturale ne-a vorbit şi fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, cel care a avut-o aproape, la Bucureşti, pe fina sa, Virginia Ştefănică. Potrivit legii, custozii ariilor naturale protejate au obligaţia de a asigura protecţia acestor zone, de a monitoriza speciile de floră şi faună aflate pe lista de protecţie şi nu numai, precum şi obligaţia de a efectua proiecte care să ducă la o mai bună gestionare a acestor zone. Şi de a aviza proiecte, fără motivaţie.

Încrengătura

În SC Eurolevel SRL, firmă cu sediul pe aleea Garofiţei, deţin părţi sociale Andreia Maria Şerban şi Elena Velicu. Potrivit Registrului Comerţului, mama Virginiei Ştefănică, Valentina, deţine părţi sociale în două societăţi: SC Sea Logistics SRL şi SC Xpert House SRL - aflată în dizolvare. Monitorul Oficial nr. 7291 din 2008 ne arată că Valentina a preluat cea din urmă societate de la Andreia Maria Şerban şi i-a mutat sediul social în Eforie Sud, str. Carmen Silva. Până aici totul este simplu. Numai că domnişoara Şerban nu a lăsat-o moale cu afacerile după cesionarea părţilor sociale ale SC Xpert House SRL. Andreia Maria Şerban apare, potrivit Registrului Comerţului, şi în SC Consulting House, SC Expertise Consulting House şi SC Eurolevel SRL. Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că mama Virginiei a făcut afaceri şi cu mama Andreiei Maria Şerban. Cele două femei au deţinut părţi sociale în SC Forma Team SRL. În aceeaşi firmă apărea şi numele Mihaelei Ştefănică, sora Virginiei, dar şi al lui Cezar Belteu. Societatea a fost înfiinţată în 2006 de Mihaela Ştefănică. În 2007, asociat unic devine Valentina Ştefănică, iar fiica rămâne administrator. Un an mai târziu, mama Virginiei şi a Mihaelei cesionează părţile sociale ale SC Forma Team SRL către Constanţa Şerban, iar aceasta schimbă denumirea firmei în Global Training & Consultancy SRL.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Surprize pregătite pentru fani la ediția aniversară din acest an a festivalului NEVERSEA

05 Jul 2023 1602

Melodia zilei MIRA x LORA - Tu cu Ea | Official Video

16 Apr 2022 2132

Melodia zilei F.Charm feat. @LORA - Perfect defect (Videoclip Oficial)

30 Oct 2021 2202

Melodia Zilei LORA – O rană

05 Sep 2020 1981

Lora – Rămas bun (Official Video)

03 Nov 2017 5039

Lora - Ruga

03 Dec 2016 5087

Concert Lora, live, la Constanţa

13 Aug 2016 6419

Melodia zilei Anda Adam, George, Lora, What's Up - Moşu' e român

27 Dec 2015 4338

Ultima din acest sezon Petrecere în Princess Summer Club

11 Sep 2015 3845

Lora revine pe scena Princess Summer Club

10 Aug 2015 3406

Melodia Zilei Lora feat. Naz Tokio - Fire Up

26 Jul 2015 4819

Lora, într-un concert live la Constanţa

15 Jul 2015 2802

La cererea publicului, CORUL ARMATEI ROSII va sustine inca o reprezentatie la Bucuresti 22-23 septembrie, Sala Palatului, ora 20.00

08 Jul 2015 2760

Comunicat - Partidul Mişcarea Populara

29 Jun 2015 2330

Managerul Spitalului orăşenesc Cernavodă, pus sub control judiciar

29 Jun 2015 2467