Profesorii de la tara vor avea venituri mai mari

Masuri pentru revigorarea invatamantului rural

Unele consilii locale au decis atragerea tinerilor profesori la scolile de la tara, oferindu-le cat mai multe facilitati * Pentru cei care vor preda la Scoala cu clase I-VIII din Tichilesti, Consiliul local din Horia amenajeaza doua apartamente * Pe langa decontarea transportului, cadrele didactice titulare vor beneficia de o indemnizatie cuprinsa intre 5 % si 85% din salariul de incadrare

Cadrele didactice care vor preda la scolile din mediul rural vor beneficia de o serie de facilitati. Astfel, pe langa decontarea transportului, profesorii titulari vor beneficia de o indemnizatie cuprinsa intre 5 % si 85% din salariul pe care il vor primi. Aceste masuri au in vedere revigorarea invatamantului din mediul rural si sprijinirea celor care predau in scolile din aceste zone. Este cunoscut faptul ca, de cele mai multe ori, pentru profesorii titulari de la tara, cu toate ca au dreptul sa se bucure de mai multe facilitati, consiliile locale nu aloca bani suficienti. O alta problema este cea fluctuatiei profesorilor. In general, cei care opteaza pentru posturile din mediile rurale sunt cei care au beneficiat de bursa stabilita de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru tinerii de la tara si cei care provin din localitatile respective. Pentru ca numarul acestora este mult mai mic in comparatie cu cel de posturi, profesorii titulari se transfera, in anul urmator, concursului national de titularizare la unitati scolare din mediul urban. De aceea, unele consilii locale au decis atragerea tinerilor titulari la scolile de la tara, oferindu-le cat mai multe facilitati. Astfel, in unele localitati, cei care predau la scolile respective primesc, din partea primariilor, o locuinta de serviciu, lemne pe timp de iarna si, uneori, chiar produse alimentare. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Constanta, Liliana Timofte, a declarat ca primariile au dreptul sa decida tipul de facilitati acordate profesorilor titulari si suplinitori care vor preda in localitatea respectiva. "Anul trecut, unele consilii locale au decontat transportul si pentru suplinitori titulari navetisti, desi pentru acestia nu este obligatoriu acordarea subventiilor pentru transport". Titularii vor primi si sporuri in functie de zona in care se afla scoala unde predau. "Unitatile scolare au fost impartite pe zone, iar profesorii primesc sporul de rural in functie de distanta. Astfel, un cadru didactic poate primi o indemnizatie de 5% sau chiar de 85%", a explicat purtatorul de cuvant. Printre primariile care ii sprijina pe titularii din mediul rural se numara si cea de la Horia. "Am fost anuntati ca pentru profesorii care vor preda la Scoala cu clase I-VIII din Tichilesti, Consiliul local din Horia, de care apartine localitatea, amenajeaza doua apartamente". Aceste facilitati acordate cadrelor didactice care predau la scolile de la tara sunt binevenite cu atat mai mult cu cat, in acest an, exista mai multe posturi vacante in mediul rural decat in mediul urban.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 685

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 382

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 491

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 767

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 605

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 6823

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 694

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 490

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 733

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 552

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 656

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 600

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 598

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 439

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 468