Profesorii vor raspunde disciplinar pentru evaluarea lucrarilor de bac

# In premiera, elevii vor putea studia pe internet variantele de subiecte pentru toate probele scrise ale examenelor nationale din aceasta vara * 65 dintre disciplinele de la probele optionale ale bacalaureatului au disparut de pe lista

Conform metodologiei Ministerului Educatiei si Cercetarii, subiectele testelor nationale si cele de la examenul de bacalaureat vor aparea astazi pe internet.Pentru prima data, candidatii la examenele nationale vor avea la dispozitie posibilele subiecte, pentru a se putea pregati din timp. Inspectorul scolar general Narcis Amza a declarat ca acestea respecta metodologia si au fost elaborate de catre profesorii din intreaga tara. In privinta castigului elevilor de pe urma publicarii numeroaselor variante de subiecte pe site, Amza a afirmat doar ca este un lucru care s-a intamplat si atat. In acelasi timp, seful ISJ nu a dorit sa comenteze in vreun fel decizia lui Hardau. Astfel, printr-o simpla accesare a site-ului MEdC, elevii vor putea studia variantele de subiecte pentru toate probele scrise ale examenelor nationale din aceasta vara. Cu toate acestea, ministrul Hardau este sceptic si nu crede ca modul de abordare a materiei pentru examene se va schimba prin cunoasterea subiectelor de pe internet. Pe langa subiecte, vor mai fi publicate si alte noutati din metodologiile examinarii. Una dintre acestea o reprezinta si eliminarea mai multor materii de la bacalaureat. Astfel, la proba e, din cele 116 discipline au ramas 111, in timp ce la proba f, au fost scoase 60 dintre materii. Dintre aceste subiecte, in ziua aferenta sustinerii fiecarei probe va fi extrasa varianta pentru rezolvarea careia va fi elaborat si baremul de corectare. Pentru bacalaureat, au fost elaborate 12.000 de subiecte, cate 100 de variante pentru fiecare disciplina de examen, in functie de profilul studiat. Candidatii vor avea posibilitatea sa-si vada lucrarea, la cerere, dupa afisarea rezultatelor finale. In cazul in care sunt contestate lucrari care au obtinut note initiale cuprinse intre 4,50 si 4,99 sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva va fi obtinuta in urma recorectarii. Dupa finalizarea corectarii lucrarilor pentru fiecare disciplina in parte, acestea vor fi desigilate imediat pentru trecerea notelor in catalog, pentru a fi eliminata orice suspiciune. Deoarece anul trecut s-a constatat ca 16% dintre lucrari au fost supraevaluate, conducerea Ministerului a decis ca recorectarea contestatiilor sa se faca la nivelul judetului de care apartine centrul de examen. Totodata, profesorii vor trebui sa fie foarte atenti pe viitor, pentru ca in cele doua metodologii a fost introdus un capitol distinct privind raspunderea disciplinara. Astfel, toti dascalii implicati in organizarea si desfasurarea examenelor nationale vor semna un contract in care vor fi precizate explicit drepturile si obligatiile care revin fiecarei parti. Potrivit tot noii metodologii, de anul viitor, elevii care au obtinut premii la olimpiadele internationale vor primi nota maxima la disciplinele la care acestia sustin probe.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 450

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 556

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 441

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 550

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 426

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 774

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 613

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 709

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 847

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 895

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 475

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 880

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1131

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 815

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1387