Proiect pilot desfasurat cu succes la Constanta

Educatie pentru sanatate

La inceputul anului scolar a fost demarat proiectul "Educatia pentru sanatate in scoala romaneasca" in 14 judete, printre care s-a numarat si Constanta * Ca urmare a acestui proiect, MEC a decis ca elevii sa studieze la clase disciplina "Educatie pentru sanatate"

Incepand cu anul viitor, elevii claselor I, a V-a si a IX-a vor studia o noua disciplina intitulata "Educatie pentru sanatate". Astfel, toate unitatile scolare vor fi dotate cu truse de prim ajutor, cadrele didactice vor fi instruite ca educatori pentru sanatate si vor fi realizate ghiduri pentru elevi si profesori. Masura aceasta a fost luata ca urmare a unui program pilot "Educatia pentru sanatate in scoala romaneasca" care se desfasoara in 14 judete din tara, printre care se numara si Constanta. Programul educational a fost realizat in urma cu un an, in baza unui protocolului semnat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) si Ministerul Sanatatii si Familiei (MSF), initiativa apartinand insa Directiei Generale de Activitati Extrascolare. Inspectorul scolar Elena Raicu a declarat ca au fost selectate pentru a participa la acest proiect o clasa intai de la Scoala 15 Constanta, una de la Scoala Mihai Viteazu, pentru gimnaziu Scoala nr. 10 Constanta si Scoala 2 Mai, iar pentru invatamantul liceal Grupul Scolar "Carmen Sylva" din Eforie Sud, Liceul "Mihai Eminescu" si Liceul din Cobadin. Proiectul consta in ore de educatie de sanatate cu o durata de circa 50 de minute, ore care sunt sustinute de profesorii si invatatorii care au beneficiat de cursuri de formare in domeniul educatiei pentru sanatate sau de catre profesorii de biologie. Dupa terminarea cursurilor de educatie si sanatate, in cadrul orelor de dirigentie, de optional sau in cadrul activitatilor extrascolare se va da un test final. Lucrarile vor fi trimise la minister, unde vor fi analizate si comparate cu primele teste de catre sociolog. Acest program a fost initiat pentru a se verifica eficienta educatiei pentru sanatate in scoli, precum si pentru implementarea la nivel national a acestui tip de educatie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 348

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 349

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 511

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 431

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 462

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 569

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 557

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 461

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 661

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 534

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 479

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 694

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 463

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1283